DOLU VE ZARARLARI

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

DOLU VE ZARARLARI

İleti omeralemdar » 07 Haziran 2010 14:13

clio dostarı & kardeşlerim
pazar günki ankaraya yagan dolu yaklaşık 10 dakikada aracımın ön cam ve kaportada bazı yerlerde darbeler almasına yol açtı. saglık olsun yaradandan geldi allah başka elem vermesin hiç kimseye. camı kaskodan halledecegimde bizim camlar renklimi, yeşilmi diye telefonda sordular birde senörlümü diye sensör yok dedim gerçi camı görünce hallederler umuyorumda.
kaportadakiler için vakum uygularlar ise boyada çatlama olurmu endişesi taşımaktayım..
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

Re: DOLU VE ZARARLARI

İleti umurcak » 07 Haziran 2010 14:29

dolu kaportaya nasıl zarar verirki :o :o içine göçmeler falan olmaması lazım
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 0
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti mosengul » 07 Haziran 2010 14:37

öncelikle geççmiş olsun. Dolu kaportayı mafedebiliyor. araç komple boyanabiliyor, kaput değişebiliyor. Abi aracı servise sokmadan önce bolca resmini çek bazı parçalar boyanabilir kazasız olduğunu ıspatlarsın satışta.
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti umurcak » 07 Haziran 2010 14:46

peki diger araclarda zarar gördümü acaba?? yani nebilim biraz tuhaf geldi bana heleki camı indirmesine sasırdım
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti omeralemdar » 07 Haziran 2010 20:20

kardeşlerim teşekkür ederim duyarlılıgınız için
ön camda çatlaklık oluştu o şiddetle aynanın oraya isabet etmiş diger dolu taneleri çatlagın yurumesine ne den oldu benim korkum camın tuz buz olması olayıydı o olmadı çok şükür
kaportada ön kaputta ve tavanda bir kaç ezilme dolunun duştugu yerler resmen belli içeri darbe yapmış
boyalık zaten bir durum yokta vakum da boya zedeleniyormu onu bilmiyorum o nedenden tereddüddeyim kaskom belki mini onarım diye halledebilir< utoking< gibi yerler belki hallede bilirler bilmiyorum ön camıda kasko karşılıyor
benim anlamadıgım bizim araçların saçları demekki çok ince.
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

İleti oguz1 » 07 Haziran 2010 20:47

Ömer abiciğim durumu 2 günlük araştırmanın sonucuyla birlikte açıklamaya çalışayım:

Dolular malesef çok büyük ve irili ufaklı hasar verdi ve çökmeler oldu en büyük hasarı sırasıyla hondalara sonra renolara toyotolara fordlara bmw ye ve hiç hasar almayan araç volvolara vermiş, başka forumlarda tartışmıştık en ince ve en kalın saç kalınlığı hangi araçta diye bu durumda ortaya çıkıyor zaten.

Çözümü ise komple boya olmamalı çünkü araç değer kaybeder, soğuk dövme usulu ile yaptıran olmuş daha önceleri ve iyi sonuç aldığını yazmış bir foruma. Diğer yöntemde vakumla çekme bunuda şu ana autoking diye bir firma var orası yapıyor ak sigorta anadolu gibi yerlerle anlaşmalı, malesef axa oyakla anlaşması yok. PDR tekniği diye amerikadan ithal bir makinayla yapılıyor 5 cm çapındaki göçüklere kadar düzeltilebiliyor ve zarar verme olasılığı çok düşük. Autokingin fiyatı uygun gelirse orada yaptırmayı düşünüyorum ama bugün aldığım habere göre autoking te 300 araç sıradaymış. Maiste ise 38 araç varmış sırada. Biraz sakinleşmesini bekleyeceğim piyasanın.

Yapacak çok birşey yok Allahdan gelen bir durum , kurtulma olasılığıda yok. Bizim komşulardan birisi dolu yağarken battaniye atmış atana kadar olan olmuş ama biraz daha az hasar var, aracıda 2000 passat. Kafadan ve enseden 2 isabet almış oralarda morarmış.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti omeralemdar » 07 Haziran 2010 21:58

murat kardeşim baya sırada kişiler varmış dolu olayı bayagı araçlarda hasar vermiş yazık . allah başka üzücü olaylar vermesin.
benim kasko <aksigorta< onlarda mini onarım adı altında autoking de hizmet veriyor ama benim araçtaki hasar için ne isterler hem bilmiyorum hemde vakumda en çok korkum çekilem yerde boyanın zamanla dökülme olayı tabiki bu konuda bilgim yok sadece acaba olurmu endişesi var seninde dedigin gibi zaman biraz geçsin bakacagım ilerleyen günlerde.
not. yigenlerim nasıllar buyumuşlerdir.
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

İleti umurcak » 07 Haziran 2010 22:19

yanlız bu dolu neymiş bölee ya bildgin taş..bide fizik kurallarına göre agırlıgının kaç katı güç uygulamıştr yukardan yagdıgı için ne şiddetle inmiştir aşagıya..ben bukdar büyük oldugunu düşünmemiştim buna hiç bir arac dayanmaz gercekten...çok geçmiş olsun
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti MaYuCeL » 07 Haziran 2010 22:39

Geçmiş olsun abiler. Umarım en kolay şekilde ve masrafsız halledersiniz.
Maşşallah dolular da cevizi geçmiş elma kadarmış...
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti TheTez54 » 08 Haziran 2010 01:31

Ömer abi çok geçmiş olsun sen arcın fotoğraflarını çek bu haldeyken bol bol mosengul nickli abim doğru söylüyor satarsan kanıtın olsun.. Bence boyaya zarar vermez vakumlandıktan sonra bi cila boyayı korumaya devam eder bence..
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Faz 2 Expression
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 ps BVR
Kilometre: 103000
Yakıt: shell v-power
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: servet sakarya

İleti oguz1 » 08 Haziran 2010 07:19

omeralemdar demiş ki:murat kardeşim baya sırada kişiler varmış dolu olayı bayagı araçlarda hasar vermiş yazık . allah başka üzücü olaylar vermesin.
benim kasko <aksigorta< onlarda mini onarım adı altında autoking de hizmet veriyor ama benim araçtaki hasar için ne isterler hem bilmiyorum hemde vakumda en çok korkum çekilem yerde boyanın zamanla dökülme olayı tabiki bu konuda bilgim yok sadece acaba olurmu endişesi var seninde dedigin gibi zaman biraz geçsin bakacagım ilerleyen günlerde.
not. yigenlerim nasıllar buyumuşlerdir.

Allah büyük kazalardan korusun, biraz can sıkıcı bir olay ama tedavisi var gibi.

Ufaklıklar büyüdü 23 aylık oldular bakalım. Birisi birazdaha iyi gelişim olarak önden gidiyor uzunsüre tedavi görenin yanında ama inşallah ilerde her konuda onu yakalıyacak. Biraz şaşılığımız var onunuda takip ettiriyoruz. Saygılar.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti omeralemdar » 08 Haziran 2010 10:22

her şey yaradandan önemli olan saglık sıhhat gerisi boş canımız sagolsun maşallah kocaman olmuşlar allah tüm çocuklarımızın bahtlarını güzel eylesin saglıcakla kal bizdende saygılar sevgiler kardeşim
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

İleti vipsezgin » 08 Haziran 2010 19:21

Çok büyük geçmiş olsun, ömer abicimm :( ALLAH daha beterınden korusun
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti omeralemdar » 08 Haziran 2010 21:04

sezginim çok sagol
8 / haziran salı günü ön camı taktırdım kaskodan ücretsiz parasını sordum 250 tl + işçilik dediler bununla geçmiş olsun dedik birde kaportayı halledersem sorun olmayacak fakat konuştuklarım arkadaşlar ve görenlere kalırsa bende hiç bir şey yokmuş bırak nazarlık kalsın diyorlar bilmiyorum zaman ne gösterir hayırlısı olsun allah hepimizi kazalardan belalardan korusun
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

İleti impossible » 09 Haziran 2010 19:25

aracı hasar gören arkadaslara gecmis olsun.. bildigim kadarı ile vakum cihazının ayaklarının sabitlendigi noktalarda İLLA Kİ boya atıyor, yeni bi teknoloji var mı bilmem ama büyük ihtimal boya işlemi görür

* BEN OLSAM BU İŞLEMLER YAPILIRKEN ARACIN YANINDA BULUNURDUM, BAZI FİRMALAR MÜSTERİYE BİLGİ VERMEDEN BOYAMA İŞLEMİ YAPIYORLARMIŞ BİZİM BİR ARKADAŞ SIFIR ALDIGI ARACI SATARKEN KARŞILAŞTI BÖYLE Bİ DURUMLA,BOYA KORUMA YAPARKEN ARACTAKİ BELLİ CİZİK BÖLGELERİNİ BOYAMIŞLAR

BİLGİNİZE..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

Sonraki

Bakım, Onarım & Servis