DOLU VE ZARARLARI

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Re: DOLU VE ZARARLARI

İleti dragon » 10 Haziran 2010 22:37

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle dolu yağışı nedeniyle zarar gören arkadaşlara geçmiş olsun diyorum.Yaklaşık 1 aydır auto king firmasında çalışıyorum.Onun öncesinde 10 yılı aşkın süredir otomotiv sektöründeyim.Aracında hasar meydana gelen arkadaşlar boyama işlemi istemiyorlarsa pdr denilen yöntemle araçlarının onarımını yaptırmayı deneyecekler.Bu işlemin yapılabilmesi için göçüklerin oluştuğu yüzeyin boyanmamış olması gerekiyor.Arkası kapalı alanlarda bile yapılabilen düzeltme işlemi için önce gidip hasar tespiti yapılması ve randevu alınması gerekiyor.Aracınızı bir eksper görecek fotoğraflayacak ve işlem başlayacak.Sigorta anlaşmaları için sigorta şirketiyle görüşüp anlaşması olmasa bile aracınızı istediğiniz yerde yaptırabilirsiniz.Şu anda ankarada büyük bir yığılma var.Ama tavsiyem teknik imkanı olmayan gelişigüzel yerlerde aracınızı onartmayın.Çünkü bozulan yüseylerde tekrar pdr yapılamıyor ve parca mecburen boyanıyor.Bir sorunuz olursa ben buralardayım.
Herkese geçmiş olsun..
dragon
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5dcı 65 hp
Kilometre: 62000
Yakıt: total exellıum
Lastik Markası: maxxıs MA z1
İsim ve Şehir: bahadır -istanbul

İleti semih89 » 11 Haziran 2010 06:52

bende göçükleri o şekilde yaptırtmak istiyorum. sakıncası var mı acaba , belli oluyor mu ?
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti Devrim » 11 Haziran 2010 13:31

Ankara'dan sonraki üçüncü gün Konya'da da yağdı ama serçe parmağı tırnağı boyutundaydı neyse ki.
Çok yoğun ve dakikalarca yağdı. 23 Nisan 1995'ten beridir görmemiştim öyle bir yağış. Benim aracın ön sileceklerin olduğu o plastik ızgara bölüm tamamıyla dolmuştu. Sonra eriyip gittiler...

Allah'tan geldi diyorsunuz ya hani, demek ki burayı biraz daha seviyor. :p
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti dragon » 13 Haziran 2010 10:31

semih89 demiş ki:bende göçükleri o şekilde yaptırtmak istiyorum. sakıncası var mı acaba , belli oluyor mu ?

Ben kendi aracımda kapılarda küçük göçükleri yaptırdım.Kordon yanı aracın hat çizgileri üzerinde değilse belli olmuyor.
dragon
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5dcı 65 hp
Kilometre: 62000
Yakıt: total exellıum
Lastik Markası: maxxıs MA z1
İsim ve Şehir: bahadır -istanbul

Önceki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi