Alper demiş ki:Dostum resimler super yalnız sormak istediğim bir kaç soru var silecek kolarını çıkarmak şart mı? çıkartmadan bu temizliği yapabilirmiyiz.
Alper demiş ki:Diablo demiş ki:Alper demiş ki:Dostum resimler super yalnız sormak istediğim bir kaç soru var silecek kolarını çıkarmak şart mı? çıkartmadan bu temizliği yapabilirmiyiz.
Izgarayı çıkarmak için silecek kollarını çıkarmak lazım malesef ama kolayca çıkıyor yerinden çıkarmak için sileceğin cama basmasını sağlayan yaylı bir eklem var oraya baş parmağınızla cama doğru bastırıp silecegi yukarı doğru çevirin kendini kolayca bırakacaktır.Yanlız orayı cama doğru bastırmadan çevirirseniz silecek kolu göbeğini ve geçtiği mili sıyırırsınız dikkat edin.En önce yapılması gereken ızgaranın önündeki lastiği çıkarmak benim resimlerde takılı görünüyor ben temizlik yaparken yağmur yağdı yağacak bir durum vardı o yüzden geri takmıştım.Ama asıl burda dikkat lastiği çıkarırken ortasından tutup çekin ucundan çekerseniz yırtılabilir nitekim benim silecek motoru değiştiği zaman servisteki hayvan herif 3 cm kadar yırtmış mutlaka ortadan yada kenarlara yakın bir yerden çıkarmaya başlayın daha sonra ızgarayı nazikçe ön camdan ayırın.Ben resimde görüldüğü gibi üst amortisör takozunun kapaklarınıda söktüm ve buraları suyla fırçalayarak yıkadım ama silecek motorunun olduğu tarafı yıkarken dikkat etmek lazım motorun soketi ıslanabilir.Temizlik işlemi bittiğinde ızgarayı takarken ızgaranın altındaki klipslerin ön cama tam oturduğundan emin olun.Silecekleri takmadan önce silecekleri sökerken oynattığımız için takmadan önce silecekleri bir kaç kere çalıştırıp pozisyonlamak gerekiyor burası da önemli.Daha sonra cam üzerinde pozisyonlayıp takın sökmeden önce resmini çekip ona göre pozisyonlayın kolay gelsin.
Verdiğin bilgiler için teşekür ederim gerçekten yararlı olacak benim gibi daha önce bu işlemi yapmayanlar için.
Sizin mesele belki o anlık bir üretim hatasından kaynaklandı bilemiyorum ama acaba su tahliye giderleriniz tıkalı mı bir bakar mısınız? Sırf merakımdan yazıyorum bunu...isonmez demiş ki:...pazar günü yağmurlu bir havada giderken ( silecekler çalışıyor normal olarak ) bir anda silecek kolunun olduğu kısımdan duman çıkmaya başladı...
Bir kez Konya-İstanbul arasında molalar haricinde 8 saat çalıştı. Molalarda yarımşar saat dinlenmiş olabilir. Fakat mola vermeseydim de problem olmazdı. Başka bir zaman -kışın- Konya-Mersin arasında 3½ saat durmaksızın çalıştı. Geçtiğimiz ayların birinde Çanakkale-Konya arasında da çoğunlukla ara vermeksizin saatlerce çalıştı.ByOnder demiş ki:...ve banada sanki çokmuş gibi geldi aslında
devrim hocam çok daha fazla çalıştığınıda sölemiş gerçi ama aralıksızmı hiçmi durmadı
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir