Bence hem soğuk havanın etkisi hem de (artı olarak) soğuk havanın motora iyi gelmesi durumu. Bu yüzden de daha fazla yakıyor sanırım.
Intercooler'ın işi gerçekleşiyor yani (outtercooler :mrgreen:)...
aylan demiş ki:şehir içi yazın 3,7 ile 4,2 arası değişiyor kışın ise 4,2 ile 5.0 arası değişiyor,
şehir dışı yazın 4,2 kışın 4,5
oguz1 demiş ki:aylan demiş ki:şehir içi yazın 3,7 ile 4,2 arası değişiyor kışın ise 4,2 ile 5.0 arası değişiyor,
şehir dışı yazın 4,2 kışın 4,5
Aylan merhaba bakım yaptırdınmı. En son görüştüğümüzde bakım yaptıracaktın. Ben söylediğim günde maise gittim ve yağ paketini yaptırdım. Sen nerede yatırdın.
Vay vay vay vay Yücel. :) Hayırlı olsuuun, kazasız belasıııız kullanman dileklerimle. Nihayet kavuştun böcüğüne!. :D
Daha dur dün 300, yarın 30bin olacak o ve zamanı takip edemeyeceksin. Valla renk süper seksi görünüyor. Aracın (hepimizin aracı) dert görmesin, askeri araç çarpmasın. :D
Bu arada nachizane hemen hatırlatmak istiyorum. Hayatında ilk defa araba görüyor değilsin ama aklıma geldi, hepsini sıraladım:
* Rodajda aracı zorlamayasın,
* Yaz aylarına geliyoruz şanslısın; Yeni günde aracı ilk çalıştırırken motorun ısıması için değil de yağın dolaşım sağlaması için 1 dakika bekleyesin,
* Motor ısısı belli bir noktaya gelmeden de çok basmayasın,
* Daha önce dizel kullanmadıysan vites aralıkları farklı gelmiştir; Aracı devirsiz bırakmayasın,
* Trafikte vites tercihinde kararsız kalırsan devri 1500'ten aşağı düşürmeyecek olanı seçesin (ara sıra diğer gıcık sürücüler sebebiyle bu karambole düşebliyorsun çünkü),
* Serii hareketlerden sonra durduğunda devir göstergesi anında 1000 devre inmez. İbre önce kendini 1100 civarına bırakır, sonra çoook yavaş 1000'e dokunur. İşte turbo ve hava basıncı rahatlamış demektir. Üzerine bir de 20-30 saniye zaman tanıyasın ki aracın akşam çok rahat uyusun.
* Aracını hiç bir zaman ağaç altına park etmeyesin. Hayır mevzu kuşlar değil, ağacın reçinesi. Damladı mı çıkartmak zor!. Kurudu mu pasta yapman gerekir. Sıfır araca 2-3 sene pasta yapmak da yazıktır.
* Kuş pisliğini asla bekletmeyesin. Aracında marketlerde satılan şu "ıslak mendil"lerden bulundurasın. Kuş emanetlerini ıslak mendille alabilirsin. Kurumuş olsa da biraz emdirince hemen temizleniyor. 3 senedir süper rahatım.
* Bagajına marketlerde döşemelerimizin renginde satılan cırtcırtlı çantalardan alasın ve içinde yedek H7 far ampulü, buz dağıtıcı, cam silici, yedek sürücü sileceği (abartı), bir iki temiz bez ve ½-1 lt. su bulundurasın.
* Torpidonda bir harita olsun, hatta mümkünse bir navigasyon cihazı alasın. :)
* 6 ayda bir aracına cila uygulayasın (pasta-cila değil, sadece cila) ve 6 ayda bir döşemeleri deterjanlı ürünlerle temizleyesin.
* Hijyen açısından sık sık iç ve dış kapı kollarını, vitesi ve direksiyonu temizleyesin. Önemli bir nokta da, ön camın iç dip kısmını iyi temizleyesin. Çoğumuz fark etmiyor ama klimadan vuran direkt hava (sıcak hava) orada yoğun bakteri faaliyetine sebep oluyor. Eğer uzun süre temizlenmezse, dikkatli bakılınca oralarda yuvarlak yuvarlak, benek benek oluşumlar gözlenebiliyor.
* Havalandırma ayarlarını "dış sirkülasyon" yani "dışarıdan hava alma"ya ayarlayasın ki camlar buğu yapmasın.
Son olarak, güleeee güle binesin! :)
Çok yazdım ama şimdilik aklıma gelenler bunlar. :D Hayırlı olsun tekrar!.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir