ARAÇ MUAYENE REHBERİ

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Re: ARAÇ MUAYENE REHBERİ

İleti guida » 07 Haziran 2010 14:39

Geçmiş olsun Erim bey....

Yalnız 10 numara bir video, çok güldüm. Yurdum insanı işte....
Adamın bir kaç kez ağzından kaçıveriyordu ... Ben bu Avrupa Birliğinin ....... ( az kaldı yani dedirtiyorlardı adama :ROFL: )

Teşekkürler....
guida
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: 2006 CLIO III
Motor Tipi & Gücü: 1.4
Kilometre: 51000
Yakıt: Opet
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Guida Istanbul

İleti omeralemdar » 07 Haziran 2010 20:24

erim kardeşim geçmiş olsun ben eylülde muayneden geçtim ancak
<hafif kusur ile arabanın motor nosunu?? bulamadılar> servise yönlendirseydi servis sadece bakıyormuş yazıyor ve 30 tl istiyormuş ben o paradan görevlinin ilgisiyle yırttım sadece hafif kusur yazıyor
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti ugurluhan » 07 Haziran 2010 21:00

bu sıfır ve O muhabeeti bir ara TV de haber olmuştu. Aslında en başta araç şase noları kodlanarak gelmeli yani piyango biletlerindeki gibi 0 ı yanında SFR gibi yazmalı veyahutta karışıklığa mahal vermeyecek bir karakterle yazılmalı. Bazı karakterlerde sıfır karakterinin ortası çizgilidir mesela. Yoksa bu şekil plois memurlarının hatasını siz ödemek zorunda kalıyorsunuz. Birde şu var aracı sıfır verirken muayene istasyonuna sokup vermeliler. Sıfır alırken şase no yanlış. kimseni haberi yok. sonra ilk muayenede bunu düzelt gel. oldu yaniii... Bunu biz mi yaptık ki biz düzeltmek zorunda kalalım.... Güzel türkiyem. Hak hukuk deyince geriden daha geriyiz. Ama iş birilerine yontmaya gelince herşeyimiz AVRUPA ya uygun. Ya daha düne kadar adamlar bize türkiyedeki yollar adam gibi değil diye araba satmıyorlardı. Biz şimdi avrupa ile aynı kriterlerde araç muayenesi yaptırıyoruz. İndirin vergileri de bizde 3 yılda bir araba değiştirelim. Ucuz ucuz alalım. Herkes yeni arabaya binsin. Arabalr iyi olunca muayeneden geçmek sorun olmaz. Ama gariban insanlarım 3-5 kuruşu zor bulup hurda bir aracı zorla alıyor. Sonrada sen Avrupa standardı arıyorsun. Önce o ruhsatı yanlış yazandan bu işin külfetini alsınlar. Sonra gerisini istesinler.... Malesef bizim ülkemizde kolay kolay birşey düzelmez....
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti MaYuCeL » 07 Haziran 2010 22:47

Bu muayene işi gerçekten büyük problem, şirket araçlarını muayeneye soktuk, muayene öncesinde serviste tüm kontrolleri yapılmasına ragmen bir araç hariç tek seferde geçemedik.
Bu ruhsata yanlış yazma sorununun bir başka versiyonuda şuanda benim araçta dikkatimi çekti. Bizim araçlar hatchback olarak sınıflandırılıyor ve ruhsata bakarken birşey dikkatimi çekti. " heçbek " yazmışlar... Enteresan acaba sizde de bu şekilde mi yazıyor???
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti TheTez54 » 08 Haziran 2010 01:22

[quote="MaYuCeL"]Bu muayene işi gerçekten büyük problem, şirket araçlarını muayeneye soktuk, muayene öncesinde serviste tüm kontrolleri yapılmasına ragmen bir araç hariç tek seferde geçemedik.
Bu ruhsata yanlış yazma sorununun bir başka versiyonuda şuanda benim araçta dikkatimi çekti. Bizim araçlar hatchback olarak sınıflandırılıyor ve ruhsata bakarken birşey dikkatimi çekti. " heçbek " yazmışlar... Enteresan acaba sizde de bu şekilde mi yazıyor???[/quo

Muhammet abi bzimkinde direkt HB yazıyor kısaltma kullanılmış..
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Faz 2 Expression
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 ps BVR
Kilometre: 103000
Yakıt: shell v-power
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: servet sakarya

İleti CANBERK » 08 Haziran 2010 12:17

Şimdi benimde dikkatimi çekti. Motor no da harf grubu var ve rakam grubu var. Şase no da harf grubu var rakam grubu var sanırım harf grubunda "O" harfi var rakam grubunda "0" tuş hatası nelere yol açıyor bende yarın gireceğim inşallah bir mana bulmazlar.
Erim arkadaşımıza geçmiş olsun. (nerede muayene ye gittiniz)
CANBERK
ER
ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 65 hp
Kilometre: 0
Yakıt: Shell
İsim ve Şehir: Şeref

İleti bahadix » 08 Haziran 2010 20:37

erim kardeş gçmiş olsun valla, kötü durum,
bir harf öğretenin 4o yıl kölesi olurum
bir harf için 40 yıl uğraştıranın ebesiyle kanka olurum :)
bahadix
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v 98 hp
Kilometre: 72000
Yakıt: opet 97
Lastik Markası: michelin 195/65/15
İsim ve Şehir: yiğit yıldırım kayseri

İleti CANBERK » 09 Haziran 2010 14:36

şimdi muayeneden geldim Erim arkadaşımız gibi bende şase numarası yüzündem ek:1 ile geçtim. fakat 1 hafta içerisinde ruhsatlarımın değiştirilmesi gerekiyormuş. Sultanbeyli muayene istasyonu.
şase numarasında "O" harfi olanlar (0 olası gerekiyormuş) ek:1 formu ile muayeneye girsinler. Ben baştan alıp gittim ne olur ne olmaz düşüncesi ile.
CANBERK
ER
ER

İleti muratoguz » 22 Temmuz 2010 09:28

CANBERK demiş ki:şimdi muayeneden geldim Erim arkadaşımız gibi bende şase numarası yüzündem ek:1 ile geçtim. fakat 1 hafta içerisinde ruhsatlarımın değiştirilmesi gerekiyormuş. Sultanbeyli muayene istasyonu.
şase numarasında "O" harfi olanlar (0 olası gerekiyormuş) ek:1 formu ile muayeneye girsinler. Ben baştan alıp gittim ne olur ne olmaz düşüncesi ile.

Muayeneye gideceğim şase numarasında maalesef O harfi mevcut :|
ek:1 formunu nerden temin edebiliriz :?:
muratoguz
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: 2007 Clio III Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI
Kilometre: 61555
Yakıt: Shell Feul Save
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Kayseri

İleti CANBERK » 22 Temmuz 2010 15:03

şoförler derneğinden alabilirsiniz.
CANBERK
ER
ER

İleti muratoguz » 15 Eylül 2010 12:43

09.08.2010 tarihinde muayeneden şase numarasındaki 0 dan dolayı Ek-1 ile geçtim. Hiçbir açıklama yapan olmadı ama sanırım ruhsatın değişmesi gerekli bunun bir süresi var mı yani ne zamana kadar değiştirmek gerekli ?
muratoguz
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: 2007 Clio III Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI
Kilometre: 61555
Yakıt: Shell Feul Save
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Kayseri

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 12 misafir