ratig demiş ki:benim yaşadığım durumda bir nevi anti patinajlık oldu.yani araç durduğu yerde tekerlekleri boşyere çevirmeyi reddetti ve gazı kesti.bence buda bir özellik.ayrıca kar moduna almak yokuşun ortasında geldi aklıma keşke birde öyle deneseydim.kar modu 2 ile kalkmanın dışında bu yokuşta bana nasıl yardım edebilirdi bilmiyorum bilen varsa söylesin.
geçen gün kuzen ile ışıklarda yan yana geldik, yol da boşken bi kalkış yapalım dedik
ben kalkışta gazı kökledim ama araç sakin bir kalkış yaptı, patinaj çekmesini bekliyordum ama sanki ECU ani kalkışlara izin vermiyormuş gibi bi tavır sergiledi. sanırım siz de benzer bir durum yaşadınız.
bana bu antipatinaj mantığından çok (ki sistem yok zaten araçlarda) aktarma organlarını korumak adına programlanmış bir olay gibi gözüktü..
kar modunda kalkmayı deneseydiniz aracın hızlanması daha uzun sürecekti, debriyaj balatası yiyecektiniz bu sürede..
çamur yada kar olmadığı sürece o modda aracı kullanmam ben, mıcır dediğiniz şey zaten teker 2 tur patinaj çekse yoldan temizleniyor..