KUMHO KW17

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Re: KUMHO KW17

İleti Arslan » 12 Ekim 2009 21:05

Lastikçi bana, lastiğin üretimi sırasında hamur aşamasında kalıba enjekte edilirken bile homojen yayılamama sonrası lastiğin balansını etkileyebileceğini bu sebeple sadece jant değil lastikten dolayı da balans gerekebileceğini belirtti. Bana ilginç geldi.
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75BG
Kilometre: 46
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: istanbul

İleti Diablo » 12 Ekim 2009 22:56

Arslan demiş ki:Lastikçi bana, lastiğin üretimi sırasında hamur aşamasında kalıba enjekte edilirken bile homojen yayılamama sonrası lastiğin balansını etkileyebileceğini bu sebeple sadece jant değil lastikten dolayı da balans gerekebileceğini belirtti. Bana ilginç geldi.

Bence saçmalamış :D :D
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti Devrim » 20 Ekim 2009 00:18

Arkadaşlar, garaj'ımda bahsetmiştim bu lastikleri aldığımı...

[ img ]

Dördü 400 TL.'ye aldığım bu lastiklerle şu ana kadar 100 Km. yaptım sanırım. Yol sesi hissedilirin ötesinde kulakla farkedilir şekilde azaldı. Sizin şehirlerde de vardır, yollara kalın kabartmalar çekildi ya, kavşağa falan yaklaşırken pata-pata-pata-pata diye üzeinden geçeriz... O uyuz olduğum, lastik eskitmekten başka işe yaramayan uyarı kabartılarından geçerken eski lastikte araç fazlaca ses alırdı içeriye. Şimdi ses olmaması imkansız ama sesin rengi ve volümü değişti. "En azından" hoş bir ses tipi oldu...

Az da olsa süspansiyonun yumuşadığını fark ettim. Sert kasislerden veya yoldaki metal kasislerden geçerken araç eskisi gibi tapırdamıyor. Gerçi kış (ıslak zemin, kar) performansını görmüş değilim. Ama bu lastik hakkında internet'te yazılanlar çok iyi görünüyor.

Şu an için kalkışlarda ve sert frenlerde patinaj ve gereksiz ABS yok. Ama her yeni lastiğin yapacağı şu an için budur. O yüzden bir süre daha kullandıktan sonra tekrar test ederim...

[ img ]

Tyre Test'te Kumho KW17
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti oguz1 » 20 Ekim 2009 07:14

Lastikler güzel duruyor. Güle gile kullan devrim.

Bunlar tam olarak kış lastiğimi yoksa 4 mevsimmi?
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti Devrim » 20 Ekim 2009 12:16

Teşekkür ederim.

Bu ürün için kış lastiği deniyor ama dişleri üzerinde kılcal aralıklar var ki benim bildiğim kar lastiklerinde olur bu. Artı, üzerinde kar taneleri şekilleri mevcut. Kar lastiği de diyebilirim ama gerçek kar lastiklerine özgü çıkıntıları veya özel çivileri yok.

Gözüm bu lastiğe oynadığından beri çok yabancı site/forum gezdim, güzel yorumlar var. "Kesinlikle tavsiye etmeyen" yok. Bu dış kaynaklar arasında sadece iki sitede "Dört mevsim de kullanılabilir" ibaresi var.

Bazı latikçilerden de edindiğim bilgilerle şu kanıya vardım;

• Kumho'nun bu modelini kış ve yaz kullanabilirim. Ama isteğe kalmış, yine de yazın lastikleri değiştirebilirim. Fakat yaz lastikleri konusunda Kumho yerine başka markalar öneriyorlar.
  • Eğer diğer markaların (Michelin/Bridgestone) kış lastiklerini kullanacaksam, yazın mutlaka farklı bir lastik takarak dönüşümlü kullanmam gerekiyor. Bu markaların dört mevsim'leri yok mu, var. Ama bu noktada onlara o kadar para vermektense Kumho'yu şiddetle öneriyorlar!.
Durum bu...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti msaltik » 21 Ekim 2009 07:39

Dunlop iyidiiiiiiiiiiir
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 65bg Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 33100
Lastik Markası: Dunlop Sport SP01
İsim ve Şehir: TRABZON

İleti Devrim » 12 Temmuz 2010 19:03

Dunlop iyidir evet. Ama modelden modele değişiyor. (Bir ileti yazacağım ama yukarıdakinden alakasız olmasın diye böyle bir giriş yaptım). :)

Örneğin aracımızla gelen SP01 modelini ben 30bin kilometrede (2 senede) yemiştim. Artık sağlıksız şekilde ABS devreye giriyordu.

Şu an, 16 Ekim 2009'dan beridir KW17'yi kullanıyorum. Geçen ayki 40bin bakımında lastik derinlikleri 8 milimetre olarak ölçüldü. Şu an neredeyse 45bin oldu araç, hâlâ 8 milimetre... Yani 10bin kilometre içerisinde en az birer kez İstanbul, Sinop, Çanakkale, ikişer kez Eskişehir, Ankara ve çok defa da Mersin yolculuğu var. SP01 performansına göre en azından lastik dişlerinin yarısı aşınmalıydı. Ama hâlâ yerinde duruyorlar.

"Yaz sonu" ortaya çıkacak manzarayı beklemeye karar vermişken bu gün aracı yıkatırken yandaki Octavia'da da 16" KW17 takılı olduğunu farkettim. Çaktırmadan lastiğin dişlerini kontrol ettim. Yaklaşık 4 milimetre falandı. Sahibiyle sohbete girdik. "En az 4-5 senedir kullanıyorum, bekli 5'inci senesindedir" dedi. Eleman çok memnundu lastiklerden. Aynı benim gibi farklı lastikleri dener dururum demiş başta ama bu süre zarfında şimdilik Kumho'dan şaşmamaya karar vermiş.

İşin esasında, sürüş tipi, katedilen yüzey gibi çok önemli unsurlar var elbette ki bu işte. Ama ortalamada benzer satıhlarda gittiğimizi var saymaktan başka çarem yok şu an için. Son olarak, KW17'nin reklamını yapma derdim yok aslında. Sadece bu konu altında durumumu ve durumu paylaşmak istedim. :)

Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti ByOnder » 08 Ağustos 2010 11:45

vipsezgin demiş ki:devrim abı lastıklerı ön araka degıstırnce rotbalans gerekıyormu ?

Lastikleri jant dan çıkarmadığın sürece balans gerekmez...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti Devrim » 08 Ağustos 2010 14:59

Doğrudur. Ama bilirsin "rod" ayarı başkadır Sezgin. Balans ayarı, aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi ayrı cihazda jant ve lastik ile beraber yapılır. Ki Önder Bey bunu belirtmiş zaten.

[ img ]

Serviste ustaya sordum ne gibi durumlarda "rod" ayarının yapılacağını. Çok kötü yollara girip aracı zorlamadığımız veya lastiklerle kaldırım vb. yerlere şiddetli çıkmadığımız veya çarpmadığımız sürece bir sorun olmayacağını ifade etti. Ama için rahat olsun diye seyrek olarak kontrol ettirebilirsin dedi.

Ki zaten rod veya balans ayarı bozulunca sürücü tarafından fark edilir...

Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti ByOnder » 08 Ağustos 2010 15:50

hımmm ben rot kısmını okumamışım sadece balansdan bahsettim evet rot larda çok bozuk yolda kullanımla zaman içerisinde ayrıca aşırı darbe sonucu bozulur. Bunun dışında zaman aşımı sebebiyle rot kolları rot kollarını koruyan körükler deformee olur bunları değiştirince malum rot ayarı gerekir...

birde fren disk lerine zarar verip disk değiştirirseniz rot kollarıyla birbirine bağımlı parçaalar olduğundan geneee rot ayarı ister. bu arada bilmeyenler için ufak bi bilgi ben konu lastik olduğu için sadece balans dan bahsettim rotbalans die bilinir amaa rot ayarı ayrı balans ayarı ayrı işlemlerdir.
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti ByOnder » 30 Ağustos 2010 13:22

Devrim kardeşim nasıl KW17 lerle aran kullanım sonrası görüşlerinide alalım...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti Devrim » 30 Ağustos 2010 23:20

Hâlâ memnunum. :)

Daha önce yazmış olabilirim. Parmakla kontrol edince yumuşak lastik olduğu görülüyor ama aşınmak bilmiyor. Ya da bana öyle geliyor. Lastik tecrübem yok. Ama, araçla gelen Dunlop SP01'i 30bin'de yedim bitirdim. Aynı, hatta artan kullanım şartlarımda (şu an 47000'deyim) Kw17 ile 17bin kilometre yol katetmeme rağmen aşınma yok diyeceğim. Ama eh hadi bir milimetre aşınmış olsun bari. Çünkü 40bin bakımında 8 milimetre ölçüldü diş kalınlığı.

Hep aşınma ve sağlamlıktan bahsettim. Kışın kar performansını ölçecektim ama Konya'ya kar yağmadı desem yeridir. Fakat 2009 sonu kış döneminde Ilgaz'ı geçtim Sinop'a giderken. Karlı yollardan geçtik ve çok güven vericiydi lastikler. Hâlâ çok sessizler ve üzerindeki vakum kanalları sanılanın aksine ses yapmıyor.

Bilmiyorum memnunum Kw'lerden. Ha belki Bridgestone veya Michelin alsam daha memnun kalacaktım (veya kalmayacaktım) bilemiyorum ama tanesi 95-100 liraya alınacak kaliteli bir lastik bence.

Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti ByOnder » 30 Ağustos 2010 23:46

evet bu fiyatta tek diyebilirim kar performansı pek mühim değil bizim buralarada ( samsun ) pek yağmaz ama ıslak zemin önemli ...

bu arada zaten sanılanın aksine sert lastik çabuk aşınır gerekli esnekliğe sahip lastik bu konuda daha iyidir... e birde samsunda bulabilcezmi kumho o var bakacaz bigün sanayiyi dolanacaz artık
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti Devrim » 31 Ağustos 2010 13:13

Kesin vardır bence Samsun'da. Rağbet edilen bir lastik bence. Bulursun diye düşünüyorum.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti ByOnder » 31 Ağustos 2010 22:52

ya devrim bugün bu kumho yu pek övmediler bana. gerçi sölediğinin olumsuz yanı nedir anlayamadım ama kumho nun yapay kauçuk kullandığını ssöylediler hep almadan döndüm bir kaç yerde avon u öve öve bitiremedi amerikan malıymış...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

ÖncekiSonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi