O iyiymiş gerçekten. Ben de kullanılmıyor diye biliyordum.
Ama bunun tatbik edilmesi gerek tabii ki. LPG'yı takan firmanın ehil olmasıyla da ilgili olsa gerek. Çünkü etrafımda iyi modelli araçlarında LPG kullanan arkadaşlarım var; hepsi de şu minik led'li düğme ile kullanıyorlar. ECU vs. ilgilenmemişler ve doğal olarak da yol bilgisayarı da sapık sapık değerler gösteriyor ekranda.
:)
AF890 demiş ki:arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın, yol bilgisayarı kullanılıyor dedim ama yol bilgisayarının LPG'yle bi alakası yok, o kendini benzin yakıyor zannediyor ve değerleri ona göre hesaplıyor. kalan menzil, ortalama tüketim vs.. değerlerin hiçbirinin LPG'yle alakası yok :)
TheTez54 demiş ki:... Yarım depoyu bitmiş gibi gösterdiğinde 5 liralık benzin al birden yarım deponun üstüne çıkıyordu gene.. Yani araba kendini benzin harcıyormuş sanıyordu.. Clio da bu durum farklı mı?
akres demiş ki:Benzin harcıyormuş gibi zanneden arabanın ortalamasının %20-25 fazlası lpg yakıtı sonucunu doğurur. Örnek 7.0 ortalama tutturdunuz. Bu lpg de 8.5 - 9.0 arası yakıyorsunuz demektir.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir