Fren Kaliperleri ve Balatalar Sorunu

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Re: Fren Kaliperleri ve Balatalar Sorunu

İleti aydinkaragoz » 26 Nisan 2010 11:43

Şu an için tekrar bu konuya cevap yazayım , benim araca yapışkanlı balataları paramla!!! taktırdıktan sonra , bu ses ara sıra çok kısık bir ses de devam etti , bence halada öyle , ama pek de yok bu ses , sanırım amartisör tıkırtıları ve tabiki biraz yine bencede tıkırtı yapıyor ama bence o kadarcık boşluğun olmasıda biraz normal gibi geldi bana , geçende lift e kaldırıp baktık araca ustayla , bir sıkıntı yok dedi sağlam bir şekilde yapışık duruyor yerinde , ama bunlar çözüm değil bence bu işten yine başımız hepimiz için konuşuyorum ağrıyacak , Devrim hocam yok demişsin ama , sanırım artık önceki kadar gelmediği için yok sanıyorsun , parkeli veya bozuk yolda motoru stop et ,çevre sessiz olsun camları kapat ve tekrar dene , çok az bir ses geliyor ama kesinlikle rahatsız edici değil , inşallah gelmez ama maalesef geliyor , bizde bunla yaşamayı kabullednik zaten artık :) , yapışkanlılar şimdilik iş görüyor , amaaaaaa ,zaten orijianl balataları 32.000 km ye kadar ses yapmıyordu , daha yapışkanlılar takılalı , 13.000 km oldu , bakalım sonraki km.lerde ses gelecekmi göreceğiz....
aydinkaragoz
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 69000
Yakıt: LukOiL
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: Manisa

İleti Devrim » 26 Nisan 2010 11:51

Doğrudur. Aslında kulağım hâlâ orada. Dediğin gibi belki, eskisine göre az olduğundan "yok" gibi geliyordur bana. Tekrar bi' ortam bulunca deneyeyim.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti semih89 » 26 Nisan 2010 16:31

diskler torna edilse çözüm olabilir mi ?
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti Arslan » 26 Nisan 2010 21:41

torna diskin incelmesine ve daha fazla ısınmasına neden olduğu için sağlıklı değil. Zaten 50-60TL ye disk satılıyor artık. Torna 40TL.
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75BG
Kilometre: 46
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: istanbul

İleti aydinkaragoz » 26 Nisan 2010 22:24

Arslan demiş ki:torna diskin incelmesine ve daha fazla ısınmasına neden olduğu için sağlıklı değil. Zaten 50-60TL ye disk satılıyor artık. Torna 40TL.

o diskler yan sanayi olabilir mi , ya orijinalini vermezler diye düşündüm bi an disklerin veya alan var mı ?
aydinkaragoz
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Kilometre: 69000
Yakıt: LukOiL
İsim ve Şehir: Manisa

İleti dragon » 10 Haziran 2010 23:13

Ön kısımdan gelen kaliper sesi garantiden yapılmayınca ben de boşver demiştim gittiği yere kadar gitsin..AMa balatalar bitince gecen hafta bu sesten kurtulmaya karar verdim.Ön kaliperleri söktürüp tornada boşluk yapan pimlerini değiştirdim.Disklerimde fatura yapmıştı onları da tornalattım hepsi beraber 50 liraya mal oldu.Fren balatası da 35 tl bosch marka(nisssna micrayla aynı balata).Artık ses yok sessiz sedasız geziyorum.Şikayeti oolanlara duyrulur.
dragon
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5dcı 65 hp
Kilometre: 62000
Yakıt: total exellıum
Lastik Markası: maxxıs MA z1
İsim ve Şehir: bahadır -istanbul

İleti dafkanat » 11 Haziran 2010 00:30

dragon sonuçta fren sistemi bana da önerdiler kaliper pimlerine tornalama işini. ama ben güvenemdim . inşallah bir problem yaşamazsın. sonuçta renaultun önermediği bir uygulama
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: Benzin+LPG(LR)
Yakıt: Lukoil
Lastik Markası: Michelin Energy Save
İsim ve Şehir: Doğan-UŞAK

İleti evrenz » 11 Haziran 2010 16:47

geçen hafta reno servisindeydim bir kangoo vardı kaliper sorunu yaşayan servis 3 kere değiştirmiş ama çözüm olmamış. servisteki yetkili bana reno nun sorun üzerinde çalıştığını ama daha çözüm bulmadığını bildirdi. :D çok komik yeni çalışmaya başladılarsa neyse ama o kadar mühendisin ne yapar merak ettim :D
evrenz
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII exp. 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 70bg
Kilometre: 1300
Yakıt: PO vmax eurodizel 10
Lastik Markası: dnlop sp01 185/60/15
İsim ve Şehir: evren *rize ankara mersin

İleti CHIEF » 11 Haziran 2010 20:30

2 ay önce bende bu kronik nedenden ötürü arabayı izmit ernaz servisine götürdüm.

Testte çıktığımız eleman'' evet ses geliyor bu kaliperlerden ''dedi.

Bende malum siteden edindiğim bilgiler ışıgında kaliperlerden olmadıgını balatalarla ilgili sorun oldugunu belirtmeme rağmen arkadaşı ikna edemedim. Kaliper ellerinde yokmuş sipariş ettiler 1 hafta sonra tekrar gittim.

Normalde işlem yapılırken başında durmayı severim ama arabayı sabah götürdügümde öğlen alabiliriz akşam üstü biter denince servisten ayrıldım. Fakat geldiğimde arabanın işlemleri bitmişti.En son çek yapan elemanla konuştugumda bu kaliperlerin iyileştirilmiş kaliper oldugunu söyledi fakat bana çok inandırıcı gelmedi.Değişen parçalar arasındaki farkıda göremediğim için yorum yapamıyorum açıkçası.

Fakat sonuç olarak ses tamamen kesildi ve 2 aydır ses gelmiyor.
CHIEF
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1,2 Aut. LPG
Kilometre: 35
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Mıchelin
İsim ve Şehir: Bitki Hayvan

İleti tyana » 08 Temmuz 2010 16:16

Merhaba,

Sorun kesinlikle kaliperden kaynaklı. aliozturk74 de soyledigi gibi kaliper saplamalarının kovan içinde oynamasından kaynaklanıyor.

Çözüm saplamalara iki adet kanal açtırarak kanallara oring conta takmaktır.
oringlari her balata değişiminde (30000 - 40000 km) yenilemek yetiyor.

aracım su an 235000 km de ve 112000 km de bu operasyonu yaptırdım.

o gunden itibaten problem yok
tyana
ACEMI ER
ACEMI ER

Kilometre: 0
İsim ve Şehir: AHMET BURSA

İleti goks3l » 24 Temmuz 2010 20:56

Devrim demiş ki:Eğer aynı problemden bahsediyorsak, stabilize yolda çok yavaş giderken bile gelecektir o ses. 15-20 Km/s hızlarda bile.

Şunu dene; Vitesi boşa al. Araç 30 km/s hızdan aşağı inerken fren pedalını hafif ez. Bu, fren sistemindeki pistonların balataları hafifçe diske temas ettirmesidir. Ses kayboluyorsa kesin balatalardandır. Eğer henüz ses devam ediyorsa pedalı biraz daha ez. Ses Halâ geliyorsa mesele başka olabilir...

Devrim hocam sizekatılıyorum bende aracı servise hötürdüm kalipperlerden dediler izolasyon yaptılar 2 hafta sonra aynı ses gelmeye başladı.dediğini< gibi frene bastığım zaman ses kesiliyor.Acaba serviste yeni balata taksalar sorun çözülürmü.ve bana kaça mal olur.
goks3l
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 65hp
Kilometre: 80000
Yakıt: Shell Fullsave Eurod
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Devrim » 26 Temmuz 2010 15:14

Garantiniz devam etmiyor olsa gerek. Ama balataların fiyatını bilmiyorum fazla değillerdir. "Yapışkanlı" (ya da adı her ne ise) balata takmalılar. Ya değilse bir kaç bin kilometre sonra ses tekrarlanacaktır.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti goks3l » 31 Temmuz 2010 12:47

Devrim hocam teşekkürler.Servise gittiğimde soruyum yapışkanlılardan varsa taktırırım.
goks3l
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 65hp
Kilometre: 80000
Yakıt: Shell Fullsave Eurod
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: Ankara

İleti necati3437 » 25 Ağustos 2010 23:34

slm arkadaşlar yapışkanlı balata falan bahane mesele kaliper pimlerinin yuvalarının aşınması 2 hafta önce aynı sorun için servise gittim bana pimlerden dediler ve pimlerle balataları değiştirdiler ilk etapda ses kesildi ama 2-3 gündür ses gene başladı sanayiye gittim çözüm pimleri kaynakla doldurup tornada pim yuvasına tatlı girecek şekilde tornalayacaklarını ve sorunun gideceğini söylediler yarın yaptıracağım verim alaçağımı söylediler verim alırsam haberdar ederim 50-60 tl tutar dediler
necati3437
ER
ER

Kilometre: 58145
Yakıt: Total Eurodizel
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti matushella » 26 Ağustos 2010 07:56

Arkadaşlar ne marka balata kullanıyorsunuz? ben şu ana kadar hiçbir ses duymadım frenlerimden. Ben aracı 2. el almıştım. Hemen bakıma soktum ve bosch balatalar taktırdım. Hala ne gibi bir sesten bahsedilmiş anlayamadım.
matushella
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75bg
Kilometre: 27000
İsim ve Şehir: İstanbul

ÖncekiSonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir