emrahd demiş ki:85liği chiple mi 105 yaptınız yoksa?? lastikler orjinal 185/60/15
abartı belki ama 65liği 105 hatta 130 yapma düşüncesi bile güzel bence:):)
peki 105liğin performansı nasıl sizce 0-100 falan ölçtünüz mü hiç mesela???
gecıkme ıcın kusura bakmayın eskıden maıl gelırdı sımdı gelmedı :S
neyse sımdı hocam soyle acıklayayım aracın 130 cıkabılır emın degılım bu durum soyle belırlenıyor
aracın bazı yerlerınle ornegın turbo basıncı egzost emısyonu vs. bunlarla beynınden yapılan degısıklıklerle oynanılıyor.
not : on konsoldakı rca gırınden
neyse sımdı ben 85 lıgı 105 yaparken abartı yukseltmedım kı hem yakıt tasarrufu olsun hemde performanslı olsun dıye
120ye kadar cıkarttık ama egzosttan karaya yakın bır duman geldı kı, o yuzden ıstemedım 105 e karar kıldık;)
lastıklerı sormamın nedenıne gelınce bendede aynı lastıkler var ve ıkıncı vıtesete mınımum rolantıde gıderken tam gaz verdıgımde on o kadar havalanıyorkı dırek patı cekıyor, tmm bu kullanan zevk verıyor ama daha chıp yapalı 5000km oldu lastıkler bıttı :S
sımdı arastırmalarıma gore 6.5 genıslıgındekı bzıım janta 205x55x15 takarsam aracın yol bılgısayarı sasmayacak yanı arac pc sındekı km ıle yaptıgım km aynı kalabılecek...
neyse ben sımdı patı cektıgı ıcın ve yol tutusunu arttırdıgı ıcın lastıklerı genısletmeyı dusunuyorum
ardından eibach 3.5 luk yay takarsam arac hem cok hafıf alcalacak hemde patı cekmeycek...
bu arada lastıklerı yazdıgım ebatta degıstıreınce 3mm arac yukselıyor ve yayı 3.5 luk takarsam kı orjınal amortısoylerı max bunu desteklıyor arac toplamda 3cm alcalacak. eibach marka secmemın nedenıde yumusak yay olması. lastıklerın yanagından caldıgım ıcın (lastık mantıgına gore genıslık ve yanak orantısına gore calmak zorundayım baska turlu olmaz aynı janta) cukurlar benı bıraz daha rahatsız edebılrı o yuzden yayları orjınal yumusaklıgında tutmaya calısıyorum...
neyse geleyım yıne chıp e... dusuk suratte makasa gırdıgınızde arac onu arkayı sapıtıyo cunkı yıne patı cekıyor dolayısıyla yolu tutmuyor. soyle dusunun saglam bır vıraja yuksek suratle gırdıgınızde sız farkında olmadan arac yan yatar ve lastıklerde yanaklara bıner, durun boyle olunca sola donuyorsanız sag ıkı lastık dıgerlerıne gore daha havada kalıyor makasa gırmekte aynı sekılde arac hızlı ve sen bırde yan yatırırsan arabayı her tarafı oynar ve buda beraberınde kazayı getırır...
sen 65 den muzdalıpsın onu 90 a falan cıkar ve farkını gor bence yetecektır. ben 85 yetersız oldugu ıcın yapmadım madem oluyor daha performanslı olsun dedım. 85 e uzerındekı lastıkler ıs gorur ama daha fazlasına cıkarırsan aracı benım gıbı 1000lıra lastık 400lırayay desek oooo bırsuru masraf cıkıyor...
yardımcı olabıldıysem ne ala...