Arkadaşlar bugün hamsi mevsiminin geldiğini düşünerek ve evdeki boş zamanı değerlendirmek adına fırında hamsi yaptım. Paylaşmak istiyorum.
malzemeleri vereyim
1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet limon
1 adet patates
2 tutam kaşar peyniri
Zeytinyağı
Hamsileri temizledim kılçıklarını çıkardım. Yıkadıktan sonra üzerine tuz ve zeytinyağı serperek karıştırdım.
Başka bir kaba kuru soğanı ne çok küçük nede çok büyük olarak doğradım.Limonu 2 ye böldükten sonra yarısı sıkıp domatesle karıştırdım. diğer yarısının kabuğunu soydum ve küp küp doğradıktan sonra soğanların içine attım. Patateside küp küp doğradım ve soğan parça limonun içine karıştırdım. Evde protestodan dolayı domates olmadığı için 2 ay öncesinden hazırladığımız köy domatesinden yapılmış rondodan geçirilmiş konserve domatesi kullandım yaklaşık 1.5 su bardağı kadar.
Hamsileri yağlı kağıdın üzerine döşedikten sonra ilk olarak soğan patates ve limon karışımını döktüm, üzerinede domates yağ ve limonsuyu karışımını. Karışımlara tuz eklemeyide ihmal etmedim. 200 derecelik fırında 35 dakikaka tutttum . son 5 dk kala rendelenmiş kaşarları üzerine attım sonuç böyle oldu. Dadı çok güzeldi. Yapmak isteyenlere duyurulur.