Dizel Araçlarımızda Yakıt Biterse...

Dizel Motorlara dair...

Re: Dizel Araçlarımızda Yakıt Biterse...

İleti impossible » 21 Ekim 2010 22:10

:)
devrim gecmis olsun..
ne diyeyim abicim bi dahasını yaşamazsın insallah (ki baya bi gider artık bu korku) ;)
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti impossible » 21 Ekim 2010 22:17

bu arada gecenlerde benim golf'de yakıt uyarısı vermisti, aniden o an "ah bi karsıma cıksa" dedigim biri denk geldi, şehir merkezindede dogru dürüst benzinlik yok, sapıp alayım desem o da olmucak izini kaybedicem, dua ediyorum "CeReN' im bırakma beni bugun yolda baska zaman naparsan yap" diye.. tabii bu arada da taksi falan bakıyorum, benzinin bitme gibi bi durumu hissedersem taksiyi durdurup onunla devam edicem, neyse ki yolda bırakmadı, ben de ertesi gün ic-dış yıkatıp yeni koku alarak ödüllendirdim onu, ve tabii benzin de:)
boyle durumlarda insan arabasını daha da cok seviyor.. arkadaslık bagı gibi
:beer:
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti Devrim » 22 Ekim 2010 11:12

Teşekkürler arkadaşlar.

MaYuCeL demiş ki:Abi bu arada bişi dicem ama kızcaksın bana. Hatırlıyor musun ilk aracı aldığımızda ben deponun kaç km gittiğini denemek için ışık yandıktan sonra da yola devam ediyordum ve sen bana kızıyordun...
Yok bee, ben mi kızıyordum? Ya da kızma değil de uyarıdır belki. Çünkü onu ben de hep yapıyordum. Hatta bazı arkadaşlar beni de uyarıyordu. "Depoyu sonuna kadar kullanma", "yakıt biterse iş çıkar" diye... Senin iletiyi okurken "bak ben sana demiştim" diyorsun sandım. Meğer benim dediklerimi yazmışsın. Ama hatırlayamadım... Çünkü genelde ben de yakıt biiip'inden sonra kilometrelerce giderim. Hatta bir keresinde 120 kilometreyi mi ne gördüm. Bunu yazdığımda biri uyarmıştı beni. :D

impossible demiş ki:...ne diyeyim abicim bi dahasını yaşamazsın insallah (ki baya bi gider artık bu korku) ;)
Evet :) Biraz korku biraz da sinir! :) Biip'i duyar duymaz gidip dolduracağım valla depoyu. Dedim ya ders oldu diye...

Yalnız dediğin gibi, bu olaydan sonra insan eski şefkatini tekrar hatırlıyor. Şimdi tekrar bir seviyorum böcükümü. Bu arada bu hafta sonu kaportadaki bazı çizikleri giderip elle cila yapacağım hava açık olursa. Hafta sonu tatili yapacağız bizim böcükle...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti impossible » 22 Ekim 2010 12:41

o zaman simdiden bol muhabbetler size ;)
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti Burock » 30 Ekim 2010 02:11

Böyle durumlarda iyiki benzinli almışım diyorum. Birkez megane 2 faz 2 de başıma gelmişti, malum öğrenciydik o zamanlar. 5-10tl'lik benzin alırsan ışık yanarken bir de gezersen bitip stop edebiliyormuş. Şanslıydım tam evin önünde bitti. Gittim benzin aldım kola şişeleriyle, depoya döktüm çalıştırmıştım. Dizeller bu durumda biraz daha nazlı, ama yine de benzinin bitmesi kadar sinir stes sıkıntı yapan bir durum olamaz. :)
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti Devrim » 01 Kasım 2010 12:57

Aşağıdaki fotoğrafta mevcut olan 1 adet tuhaflığı bulunuz. :D

devrim_yakitgostergesi-1.jpg
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti MaYuCeL » 01 Kasım 2010 18:40

Hararetin sıfır oluşu mu?
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti mosengul » 01 Kasım 2010 18:45

50.000 km hala geçememişsin :)
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti Devrim » 01 Kasım 2010 21:04

Hayır, henüz bilemediniz. :)

İp ucu metni: Bu sahne, iki gündür gözümün önündeymiş de yeni fark ettim. Şu yakıt bitince servise falan çektik ya aracı. Orada bir usta bilgisayarı araca bağlayıp depodaki ölçer ile yakıt göstergesini "kalibre" etmişti. Fakat bilgisayar işlemleri esnasında, benim aracın yakıt göstergesi tipini seçerken ANOLOGICAL'i seçti. Ben de, benim göstergenin DIGITAL olduğunu, ayarın da bu yönde olması gerekip gerekmediğini sorduğumda net ve kararlı bir yanıt alamamıştım. Adam analog olarak ayarlayıp geçmişti. Ama şu an görülüyor ki gösterge yanlış ayarlanmış.

Ama ne görüyoruz fotoğrafta? :D
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti MaYuCeL » 01 Kasım 2010 21:44

valla devrim abi, farklı olarak diyecegim bir lamba var senin ekranda o da legenin icinde su damlıyo gibi bisey. ama ne ise yaradıgını bilmiyorum. benim ekranımda yok, yada ben hic gormedim.

o ısık tipine bakılırsa leğene su kacırıyo gibi duruyor. :)

farklı bi yaklasımla bakınca da, depodaki yakıtın bitmis son cizgisine inmis ama uyarı ısıgın yanmamıs diyebilirim.

bir farklı bakıs acısı da suanda senin ekranda gosterdigin resim clio ların ekranında yoktur. kango nun ekranına benziyo dicem ama ona da benzetemedim. o birazcık daha farklıydı.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

İleti impossible » 01 Kasım 2010 23:20

belki unuttugum icindir,4ay oldu clio III,5'umu satalı..
KM yazısı garip geldi bana ilk başta, bir de yağ lambası öyle çıkmıyordu sanki,yani farklı bi şekilde çıkıyor olmalı
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti Devrim » 02 Kasım 2010 00:51

MaYuCeL demiş ki:...farklı bi yaklasımla bakınca da, depodaki yakıtın bitmis son cizgisine inmis ama uyarı ısıgın yanmamıs diyebilirim...
Evet. Aslında tek gariplik bu. Diğer belirtilen noktalar normal. Yai 2008 Clio 65hp'nin ekranı böyle.

Ya aslında en başta adam gibi anlatsam da olurdu da, şu görünüm bana tuhaf geldiği için oyun yapayım dedim... Muhammet'in de fark ettiği gibi, kontağı çevirdiğimde yakıtın en dibe indiğini görüyordum ama ne yakıt ikaz sesi (biiip) geliyordu ne de ışığı yanıyordu. Sakat bir durum, yine yolda kalırım kesin diyordum ki bu akşam seyir esnasındayken nihayet öttü arkadaş. Ve sağ-üstteki ikaz lambası da yandı. En yakın zamanda depoyu doldursam iyi olur. Ya değilse yine yolda kalacağım. :)

Neyse. Çok büyük ihtimal problem, servisteki arkadaşın yakıt göstergesini analog olarak göstermesidir sanıyorum.

Yani böyle de bir şeyle karşılaştım ya, ne diyeyim artık. :D
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti MaYuCeL » 02 Kasım 2010 05:51

Hehehe yakıt ısıgını ilk farketmistim ama diger legen gibi ısıgı gorunce oyumu ona verdim. Demekki ilk düsündügün her zaman dogrudur.
Göstergelerle ilgili fikrimin gelis sebeplerinden birincisi analog ayar falan demistin abi ordan bi ışık çaktım, sonra üstüne evren in ( kendisini saygıyla anıyorum burdan uzun zamandır gorusemedik, ugramıyor galiba artık siteye ve internete ) aracındaki gösterge paneli de dacia ların modelindendi ordan ikinci kıvılcımı ekledim üstüne dedim belki budur.
Sonrası geyige vurmaya basladı, legene benzeyen ısık hangi ısık abi. Yag ısıgıdır kesin ama cok enteresan bir sekilde göstermisler. insan bir damlalıgın ucundan damlayan yag damlası ile gösterirdi. :)

son yazdıgım cümle biraz karısık oldu kusura bakmayın aartık. :))
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

İleti impossible » 02 Kasım 2010 09:07

Devrim demiş ki:
MaYuCeL demiş ki:...farklı bi yaklasımla bakınca da, depodaki yakıtın bitmis son cizgisine inmis ama uyarı ısıgın yanmamıs diyebilirim...
Evet. Aslında tek gariplik bu. Diğer belirtilen noktalar normal. Yai 2008 Clio 65hp'nin ekranı böyle.

Ya aslında en başta adam gibi anlatsam da olurdu da, şu görünüm bana tuhaf geldiği için oyun yapayım dedim... Muhammet'in de fark ettiği gibi, kontağı çevirdiğimde yakıtın en dibe indiğini görüyordum ama ne yakıt ikaz sesi (biiip) geliyordu ne de ışığı yanıyordu. Sakat bir durum, yine yolda kalırım kesin diyordum ki bu akşam seyir esnasındayken nihayet öttü arkadaş. Ve sağ-üstteki ikaz lambası da yandı. En yakın zamanda depoyu doldursam iyi olur. Ya değilse yine yolda kalacağım. :)

Neyse. Çok büyük ihtimal problem, servisteki arkadaşın yakıt göstergesini analog olarak göstermesidir sanıyorum.

Yani böyle de bir şeyle karşılaştım ya, ne diyeyim artık. :D

cevaplardan biri güzeldi ama, hala 50.000 km'yi gecememissin :)
abi sen kalıcan bi daha yolda böyle giderse,devrim senin benzinlisini kullandıgını düşünemiyorum artık :P
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti Devrim » 02 Kasım 2010 10:02

MaYuCeL demiş ki:...legene benzeyen ısık hangi ısık abi. Yag ısıgıdır kesin ama cok enteresan bir sekilde göstermisler. insan bir damlalıgın ucundan damlayan yag damlası ile gösterirdi. :)
Servis vaktinin yaklaştığını gösteriyor o. Normalde yağda veya seviyelerde sorun yok da son bin ya da 1500 kilometrede çıkıyor o hep. :)

impossible demiş ki:...abi sen kalıcan bi daha yolda böyle giderse,devrim senin benzinlisini kullandıgını düşünemiyorum artık :P
:D :D :D Aynen valla.
Ya aslında, ısrarla ve takıntılı şekilde tek bir yerden alıyorum mazotu. O da şehir merkezinde ve malesef iş koşuşturmacasından uğrayamıyorum pek. Ama mazeret değil tabii ki. Bir daha kalayım da göreyim ben... ... :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

ÖncekiSonraki

Dizel Motorlar

Kimler çevrimiçi