sissil demiş ki:işin ehli bir ustaya sorarsan aşagı yukarı benim dediklerimi soyleyecektir. Hala iddaa ediyorm enjektöre bir ararı olmaz ama siyah duman daha dusuk cekiş gucu ve daha cok yakıt sarfiyatına eywallah. Renault tr forumda kullanan arkadaslar var 100bin 200bin km forumu araştırmanı tavsiye ederim. Normal benzini millet kullanmasın diyede aynı şekilde ortalıkta motora zararlı diye bas bas bagırmıslardı ama kimsenin arabasına bisey olmamıstı.
Enjektörlere zarar vermeyebilir(verebilirde) yalnız akışkanlığı düşük yani daha yoğun bir yakıtı, deliği nanometrik olarak ince bir delikten yüksek basınçla püskürtmek, akışkanlığı fazla olan euro dizele göre farklı olacaktır, buda motorda ses, vuruntu, kurumlanma, eksozun erken tıkanması dolayısyla fazla yakıt tüketmek gibi sonuçlar doğurur.
Burada bence aracı üreten üreticinin mühendislerine kulak versek daha iyi olur. Bu aracı takdir edersinki bedava almadık burada kimsenin çok parası olduğuna inanmıyorum , o yüzden aracımıza gözümüz gibi bakmak benim aileme bakmaktan sonra gelen 2. görevim diye düşünüyorum.
Diyelim euro dizel alıyoruz ankarada fiyat 3.22 ,kırsal motorin 3.12, yıllık 13 000 km yapan ortalama bir kullanıcı ort 5.0lt/100km yaksa euro dizel 650tl 2093tl, kırsal 650lt 2028tl, yıllık kar 65 tl yapar, sizce risk almaya değermi. (Orhan kardeşim yakıtla ilgili tartışmaları 2006 da aracı almadan önce ve sonra aylarca araştırp tartışıp sonra karar vermiş birisiyim,bu araştırma daha çok bayi ile ilgiliydi bunuda ankaralı arkadaşlarla defeaten paylaştım, buranın amacıda bu bence, Ankarada sadece tek pompadan ithal fransız euro dizel kullanıyorum,forumumuzda yazılan tüm konular özellikle 2008 yılındaki konuları geriye dönük okursanız bizimde unutmuş olabileceğimiz bilgileri bizede yeri gelince hatırlatmış olursunuz.
Kazasız günler.