musalisim demiş ki:devrim kardeş seninki gibi yapayım dedim pek olmadı yani kaputu açan kablonun oradan dediğn gibi yaptım amam olmadı
bende öndeki park sensörlerini geçirdiğim yerden çekeceğim kabloyu biraz uzun olacak ama napalım.Bu ara o kabloyu sürücüye göre sağda olan yağmur giderinin orada küçük bir delik var orjinal odelikten klvuz kablosuyla geçirmiştim yine oarayı kullanmayı düşünüyorum.Ama fırsat bulursam bir kez daha senin ki gibi yapmayı deneyeceğim.Birde çekeceğimiz ara kablonun uzun oması herhalde olumsuz bir durum doğurmaz diye düşünüyorum.
Debriyaj pedalının orada, kabloların motor bölümüne geçtiği bir yer var, oradan neden alamıyorsunuz ki? Yine de siz bilirsiniz. Çekeceğiniz kablonun uzun olması önemli değil. Gerçi kablo uzadıkça dirençle karşılaşır ama sizin çekeceğiniz kablonun görevi sadece röleyi tetiklemek olduğundan sorun olmayacağını düşünüyorum.
musalisim demiş ki:birde devrim kardeş ben elektiriği direk aküden almayı düşünüyorum(burası ile ilgili uyarıyı dikkate alarak) fakat bu park lambası soketi solda demişssin sürücü koltuğuna göre sol mu araca göre sol mu? bulmakta biraz zorlandım o kısmı.
Elektriği direkt aküden almak bir tercih veya seçenektir. Böyle yaparsanız sis farlarınız kontaktan bağımsız çalışır. Hava karardığında sorun yok yanıp yanmadığını farkedersiniz zaten. Ama gündüz vakti sisleri açık unutursanız aküyü bitirirsiniz. Elektriği direkt aküden almak bana mantıklı gelmiyor. "Park lambası soketi" sözümün nerede geçtiğini şu an bilemedim. Alıntı yapsanız iyi olurdu. Konumuzla bağlantılı olarak tahmin edersem; Eğer sis'ler için elektrik alma konusunda soruyorsanız, her iki tarafta da far soketleri (farlara giren soketler) mevcut. Soketteki mavi kablodan elektrik alırsanız, siz parkları yaktığınızda sis'ler devreye girer.