alpersa84 demiş ki:ben aracımı 2009 mayıs ayında aldım henüz araç 13000 km civarında fakat yıl olarak 1.5 seneye yakın bir zaman geçti geçen hafta 15000 bakımını yaptırdım ve araç garanti kapsamında olduğu söylendi hatta bikaç işlemde garantiden yapıldı onun için senesi geldi diye araç daha 15000 lere çok varsa bakım yaptırmak gereksiz bence tabi yinede kendi tercihiniz
Sani demiş ki:alpersa84 demiş ki:ben aracımı 2009 mayıs ayında aldım henüz araç 13000 km civarında fakat yıl olarak 1.5 seneye yakın bir zaman geçti geçen hafta 15000 bakımını yaptırdım ve araç garanti kapsamında olduğu söylendi hatta bikaç işlemde garantiden yapıldı onun için senesi geldi diye araç daha 15000 lere çok varsa bakım yaptırmak gereksiz bence tabi yinede kendi tercihiniz
Yağın kimyası ortalama 1 sene sonra bozuluyor. Bu sebeple senede 1 kere bakım yaptırmak gerekiyor.
Ayrıca hava ve polen filtreleri kirleniyor. Kirlenen hava filtresi performans düşüklüğü ile artan yakıta, polen ise kirli ve mikroplu havaya sebep oluyor.
Bu sebeple senede bir defa mutlaka bakım yapılmalıdır derim.
kerem977 demiş ki:Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler. Benim bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Aracım 2008 model clio 3 1.2 16V extreme modeli. Aracımı Ağustos 2010'da aldım ikinci el olarak. Aldığımda 16400 KM'de idi ve 15000 bakımı yeni yapılmış idi. Aracım şimdi 18200 KM'de ve alalı sadece 4 ay oldu. Sorum şu olacak; Yol bilgisayarında daha dün bakıma 7000 küsür kilometre var yazıyordu şimdi ise "BAKIM ZAMANI YAKLAŞIYOR" Şeklinde bir mesaj çıkıyor. Bu normal midir yoksa ters giden birşeyler mi var? aydınlatırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler...
Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 63 misafir