Bayram demiş ki:Sani demiş ki:Devrim bey, benim aracın aküsüde ağustos'ta değişmiş yetkili servis tarafından. Bence diken üstünde olun ;)
5 ay sonra 5 seneyi dolduracak benim akü şu ana kadar biteceği yönünde en ufak bir belirti yok :D
Abimin Clio Symbol var 2005 6 ayda aldık orjinal akü ve ondada herhangi bir belirti yok :d
3 yılda akümü bitermiş :D
Yakın sayılabilecek bir zaman önce (belki konuyu okumuşsunuzdur) mazotum bittiği için yolda kalmıştım. Devamında aracı çalıştıracağım diye aküyü bitirmiştim. Araç servise çekildiğinde, "Araç şimdi çalışmayacak, yeni akü almam gerek" diye hayıflanırken ölçülen akü gücü 11.7V mi ne çıkmıştı, şaşırmıştım. Yani benim 3 senelik akü, gece bitirdiğim hâlde sabaha kadar kendini toparlamış.
Bence sağlıklı bir akü. Sistemde de bir kaçak yoksa dikene gerek yok. Her gün kullanıyorum aracı. Akü bitikse kendini belli eder diye düşünüyorum. Gerçi "belirti" olarak ne görülür bir tecrübem yok. Ama anlaşılır sanırım. Yani akünün yavaş yavaş "Artık benden bu kadar, bittim ben. Sen yolunaaa ben yoluma. Hadi başka kapıya" demeye başlaması anlaşılır diye düşünüyorum.
Ama "birden birer bitme"yi demiyorum. İki çalıştırma arasında birde bitmesi tuhaf. Madem Ağustos'ta değişmiş akü, bence elektrik sisteminde bir sıkıntı var.
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 114 misafir