muratt demiş ki:Benim önceki aracım benzinliydi ve herkes gibi kendime özgü kullanım şeklim vardı şimdiki aracımıda ilk aldığım zaman 1-2 hafta diğeri gibi kullandım
yakıt sarfiyatım 5.2 lerde seyrediyodu ama diesel araç kullanımı ile ilgili yazılanları okuyup biraz daha devirli kullanmaya başlayınca şimdiki sarfiyatım
6.1 lere çıktı.Motor zarar göreceğine böyle olsun razıyım :)
muratt demiş ki:Genelde 2200-2500 devir arasında vites değiştiriyorum dediğiniz gibi yavaş hızlanıp 2200 deviri fazla geçmeden değiştirmeye dikkat etmek daha mantıklı.
Cevabım doğru sayılır mı bilemiyorum ama performansla ilgili bir problemi olmayan bir motor durumunda. Yukarıdaki iletimde dediğim gibi, "güzergahta yokuş/rampa gibi yükseklikler var" diye dşünüyorum. Ya da kullanım tarzından olabilir. Bu mesafe, dur-kalk şeklinde katedilmiş olabilir. Çünkü gidiş-geliş toplam 110 Km.'lik bir mesafe için bir şeyler konuşmak doğru sayılmayabilir. 200-300 ya da 400 Km. olsa oturmuş bir ortalama elde edersiniz. Ama 110 Km. ortalaması çok oynaktır bence.
Yani normalde 4.7 lt. civarında olmasını beklerdim fakat mesafe kısaldıkça anlık kullanım ve yolun durumu çok şey değiştirir.
Düşündüm de... Bence 110 Km. için ortalamayı çok takmayın. En az 200 Km. ve üzeri değerler için konuşalım derim.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir