Burock demiş ki:Şöyle ortalamaları yazmayın arkadaşlar, benzinli aldığımı bir an unutmak istiyorum. :)
Ben dizel aldığıma çok memnunum, Heleki aradaki fiyat farkını 1 yıl geçmeden kapatmış olmamdan dolayı daha da memnunum. :roll: :)
Burock demiş ki:Şöyle ortalamaları yazmayın arkadaşlar, benzinli aldığımı bir an unutmak istiyorum. :)
burak120320 demiş ki:...kuzenim aldı 2006 polo tdi, bursada şehir içi ortalaması 8.2 :lol:
servetonur demiş ki:1200 km dir şehir içindeyim, 5,5 litre ortalamam, ancak bilgisayarın değerinden biraz şüpheliyim, bence 6,0 gibi çünkü benim arabamda 0~15 km arası aşırı gaz vermezsem ilk kalkışta anlık tüketim -- (çizgi) olarak gözüküyor, bunlarıda hesaplamayakatmıyor gibi geliyor bana, ki istanbulda genellikle köprüden geçtiğim için yaklaşık 2-3 km dur kalk şeklinde 0-15 km arası gitmek zorunda kalıyorum..
İstanbulda yaşamak böyle, yaoğun trafikte bence yol bilgsayarı da yorulup, boşa atıyor kendini :)
burak120320 demiş ki:servetonur demiş ki:1200 km dir şehir içindeyim, 5,5 litre ortalamam, ancak bilgisayarın değerinden biraz şüpheliyim, bence 6,0 gibi çünkü benim arabamda 0~15 km arası aşırı gaz vermezsem ilk kalkışta anlık tüketim -- (çizgi) olarak gözüküyor, bunlarıda hesaplamayakatmıyor gibi geliyor bana, ki istanbulda genellikle köprüden geçtiğim için yaklaşık 2-3 km dur kalk şeklinde 0-15 km arası gitmek zorunda kalıyorum..
İstanbulda yaşamak böyle, yaoğun trafikte bence yol bilgsayarı da yorulup, boşa atıyor kendini :)
anlık tüketim 30km/sa hıza ulaşana kadar -- gösterir. 30km/s hızdan sonra değer göstermeye başlar ama değer göstermediği anlardaki sarfiyatıda ortalamaya dahil eder.
Anlık değerin 30 km/s altında gösterilmediği doğrudur ama hesaplama devam eder. Yani araç park hâlinde - rölantideyken bile hesaplama devam eder.
Geçen gün yeni sıfırlamıştım yola çıkarken. Yeni sıfırlayınca değerler kaybolur. 300 metre geçtikten sonra ilk hesaplamalar ekrana gelir. Ortalama olarak 7.4 litreden açışılı yaptık. Bir iki kilometre gitmemiştik ki hanım markette durmamı istedi. Hemen gelecek diye stop etmedim aracı. Hem hemen gelecek diye hem de ortalamanın hareketini görmek için. Neticede yaklaşık 5-6 dakikalık süre sonunda ortalama değerimiz 12.8 litreye ulaşmıştı.
Neyse ki gideceğim yere vardığımda 4.7'ye kadar düşürmeyi başardım. :)
İyiye alâmet değil bu sayı işleri. Adamı saykoya çevirebilir. :D
Devrim demiş ki:Anlık değerin 30 km/s altında gösterilmediği doğrudur ama hesaplama devam eder. Yani araç park hâlinde - rölantideyken bile hesaplama devam eder.
Geçen gün yeni sıfırlamıştım yola çıkarken. Yeni sıfırlayınca değerler kaybolur. 300 metre geçtikten sonra ilk hesaplamalar ekrana gelir. Ortalama olarak 7.4 litreden açışılı yaptık. Bir iki kilometre gitmemiştik ki hanım markette durmamı istedi. Hemen gelecek diye stop etmedim aracı. Hem hemen gelecek diye hem de ortalamanın hareketini görmek için. Neticede yaklaşık 5-6 dakikalık süre sonunda ortalama değerimiz 12.8 litreye ulaşmıştı.
Neyse ki gideceğim yere vardığımda 4.7'ye kadar düşürmeyi başardım. :)
İyiye alâmet değil bu sayı işleri. Adamı saykoya çevirebilir. :D
servetonur demiş ki:Demek istediğiniz markette araba rolantide beklerken ortalama yakıt sarfiyatı arttımı ? Daha doğrusu araç rolantideyken ne kadar yakar ?
Eğer arttı ise artmasının sebebi km yapmadığınız için sadece sarfiyatın eklenmesinden dolayı mı bu seviyelere kadar arttı ?
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir