Boya Sorunu

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Boya Sorunu

İleti ilcado » 05 Ağustos 2010 21:24

Arkadaşlar, 2006 clio 3 1,4 98 bg aracımın kaput bölgesinde resimde göreceğiniz boya kalkmaları oluşmuş. Bunun için ne yapmam gerekiyor ve kaç tl bir masraf doğar? O boya kusurlarının olduğun bölge bir karış büyükşlüğünde bir alanda oluşmuş. Küçük küçük dökülmeler.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
ilcado
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.4
Kilometre: 30600
Yakıt: Opet Benzin
İsim ve Şehir: Bursa

Re: Boya Sorunu

İleti TheTez54 » 05 Ağustos 2010 23:39

Bu konuda detaylı bilgiye sahip abilerim cevap vericeklerdir elbet ama pasta cila bu işi çözer sanırım??
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Faz 2 Expression
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 ps BVR
Kilometre: 103000
Yakıt: shell v-power
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: servet sakarya

İleti MaYuCeL » 05 Ağustos 2010 23:47

Benimde her geçen gün aracın faqrklı yerlerinde ince çizikler buluyorum. Mahallenin serserilerini eline kaldık resmen. :S
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti ByOnder » 06 Ağustos 2010 00:09

yok pasta ile düzelicek iş değilde o resimi ne kadar büyüttünüz boya zaten sanki maşpiyer bölgesindeki kabartmalı boyaymış gibi duruyor neden oluştu bu bu bölge ön kaputmu aracın ilk sahibimisiniz araç daha önce boya ve macunlanma işlemi gördümü

herşeyin dışında ön kaput komle boyansa ( metalik boya olduğu için rutuş şansınız yok ) parça başı boyuyorlar masrafınız 200 lirayı geçmez istanbuldaysanız tavsiye edebileceğim yer mevcut...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti eylber » 06 Ağustos 2010 01:31

kaskonuz varsa AutoKing'lerde hallederler mini onarım kapsamında ücretsiz tabiki kasko firmanızın AutoKing ile anlaşmalı olması şartıyla ama kaskonuz varsa sorun olucağını sanmam çünkü anlaşmalı olmadıkları kasko şirketi yok gibi birşey.
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB PRİVİLEG
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 105BG
Kilometre: 15000
Yakıt: Total EXCELLIUM,
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Devrim » 06 Ağustos 2010 12:54

MaYuCeL demiş ki:Benimde her geçen gün aracın faqrklı yerlerinde ince çizikler buluyorum. Mahallenin serserilerini eline kaldık resmen. :S
Evet. İşte o adamın ömründen ömür alıyor. Aracın başına ne gelirse senin yüzünden olmuyor. Hep mahalledeki, sitedeki bisiklet sürmeyi bilmeyen ufaklıklardan kaynaklanıyor.

Benim araçta da öyle. Her hafta "bu çizik var mıydı burada" oluyorum. Sinir... :)

Benim ön tamponda darplar, taş izleri ve temizlememe rağmen sinek cesetlerinin verdiği renklenmeler var. Kasko şirketimin AutoKing ile anlaşması var. Bir ara denk getirip "ön tamponu" tekrar boyatmayı bile düşünüyorum valla...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti ilcado » 06 Ağustos 2010 21:59

kaputta sol farın hemen çaprazında bir karışlık alanda var bu sorun. o dökülmeler de şu gülen yüz büyüklüğünde :Yahoo!: 2 el aracım. kaput boyanmış.
ilcado
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.4
Kilometre: 30600
Yakıt: Opet Benzin
İsim ve Şehir: Bursa

İleti ByOnder » 06 Ağustos 2010 22:35

boyandığı belliydi zaten emin olmak için sordum ve muhtemelen kaput değişmemiş o kalınlık boya kalınlığı değil macun kalınlığı ve çok amatör bi işcilik yapılmış alt yüzey yeterli derecede eski boyadan arındırılmamış bu patlamalar bu yüzden imkanın varsa kaput değiştir yada eski boyayı iyi kazıttır ama muhtemelen vakum yada çekiçle düzelmeyecek bi darbe vardıki macun kullandılar genede görmeden daha fazla konuşmak zor...

ama kaput değişmessen bu sorunu tekrar tekrar yaşarsın gibime gelio...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti umurcak » 29 Ocak 2011 12:02

bel altı diye tabir edilen yerde yani sol arka kapının asagısından camurluga dogru aracım cizildi ve az bişe eziklik var cöp arabasının arkaasındaki basamak kısmı tarafından oldu biraz bende hata biraz cöpcüde hata oldu bikere...sanayiye götürdüm bişeler yaparz dediler belli olmaz dediler fakat camurluklar 2 katlıymıs biyerden ezikligi düzeltebilirz dediler bir kısmı ezik kalır dediler..bide cizik yere rutüş yapacaklar ama rutüs yaptırdıgmda bi baska yere ton farkı oldu renkle orda da olurmu acaba dikkat cekmemesi için sizce ne yapmalıyım
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 0
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti emreclio » 31 Ocak 2011 11:26

Selam,
Bu autoking veya ziebart tarzı yerlerde küçük müdahale ilgili tecrübe sahibi olan varmı? doğru düzgün yapıyorlarmı? yoksa pasta cila ile kendim mi yapayım olduğu kadar? dün gece sol arkadan çizmişler de benim kaportayı :) . göçük yok ama bolca beyaz boya ve 5-6 çizik. 2 si derin...
emreclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: 2011 clio extreme
Motor Tipi & Gücü: 1,2 16v 75bg bvr
Yakıt: opet full force
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: emre istanbul

İleti 35cem35 » 01 Şubat 2011 19:43

İzmir Bornova Autoking'i tecrübe ettim. Hiçbir sıkıntı yok, hatta bakışaçısına göre nerdeyse servisten bile iyi :)
Sıkıntı yaşamazsın.
35cem35
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75hp
Kilometre: 58000
Yakıt: Total lpg
Lastik Markası: DunlopSP01 185/60R15
İsim ve Şehir: izmir

İleti emreclio » 01 Şubat 2011 22:53

Selam,

Teşekkür ederim ilginize,

Bende bu sabah AutoKing İstanbul la konuştum, onların çalıştıkları bir kasko olunca kasko hasarsızlığı etkilenmeden bu ufak tamirleri yapıyorlarmış. Benim kasko Aviva olduğu için geçmiyormuş onlarda :x . Bende gittim pasta cila ve siyah cd kalemi ile kendim kaportaya giriştim, çarpan araç beyazmış, bembeyaz dı arka köşe. % 75 lik bir iyileşme elde ettim görüntüde ve bana yeter nazar boncuğu olsun dedim. Ofiste kaskoyu incelerken son sayfada baktım ki Oto Zenit diye biryerden söz ediyor. Aradım Profilo Avm yakınındalar gittim ve 3 parça boyaya kadar yıllık kasko hasarsızlığını etkilemeden ücretsiz hizmet verdiklerini söylediler. Gayet güler yüzlü, temiz bir yere benziyor. Evrakları bıraktım, kısmetse arabayı yarın sabah bırakacağım, akşam alacağım. :Yahoo!:

yarın akşam Oto Zenit hakkında daha fazla güzel cümle sarfedebilmek umuduyla... :Bravo:

iyi akşamlar.
emreclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti emreclio » 02 Şubat 2011 11:17

Selam;
Dün akşam bahsettiğim üzere gittim Oto Zenit e rötüş vs yapacaklar diye ve anladım ki lokal boya yapacaklarmış, fırınlanacakmış ve hafta sonundan sonraya sarkacakmış arabanın bana teslimi. Neyse en son p.tesi bırakıp çarş . almak üzere randevulaştık ama ekteki resimdeki çizikler için (her nekadar ücretsiz kaskodan yapılacak olsada) lokal boya yaptırmaya değermi, böylemi kullanayım bilemedim.

bi yardımcı olun memed ali beey...

Emre-0155.jpg
emreclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti emreclio » 02 Şubat 2011 11:29

şu foto daha iyi sanki...
emreclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 38 misafir