Fix servis paketlerinde 4 yaş ve üzerine %30 indirim

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Re: Fix servis paketlerinde 4 yaş ve üzerine %30 indirim

İleti Burock » 31 Ocak 2011 02:47

Servis konusunda sizlere katılmıyorum. Nedeni ise bulunduğunuz il ve servisteki ustaların bilgi durumuna göre değişebilir. Ben misal aracı izmirden aldım. Oradaki yetkili servis çok ilgili ve bilgili. Ancak eskişehir'de sözde başka bir yetkili servis tamamen sanayici mantığı ile hareket ediyor. Arabamı teslim edeceğim kişilerin bilgili olduklarından emin olursam tabiki yetkili servis derim, çünkü araçla ilgili eğitim almışlar neyin nasıl yapıldığını biliyorlar. Ama her yetkili servis malesef aynı nitelik ve bilgiye sahip değil.
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Kilometre: 0
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti burak120320 » 31 Ocak 2011 18:51

bugün birkaç yetkili servisden fiyat aldım triger seti için. 410 tl ile 440 tl arasında fiyatlar verdiler, yanlız içlerinden birtanesi su pompası diye birşeyden bahsetti triger değişirken kontrol edilir gerekirse değiştirilir dedi fiyatı 300tl (indirimsiz hali) .. yanlızca 1 tanesi bundan bahsettiği için emin olamadım varmı böyle bi olay, gereklimi ?
aracın 4 yaş olayıyla ilgilide indirim hakkınız olup olmadığına gelince bakarız dediler bende aracım 2007 4 yaşında dedim... amaaaaa.. ay olarakda doldurması gerekiyomuş 4 yaşını, şase nodan baktılar benim araç 2007 ocak çıkışlı indirim hakkım var :) 2 hafta sonra trigeri değişmeyi planlıyorum.
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Sani » 31 Ocak 2011 21:56

Su pompası triger kayışıyle beraber hep önerilir. Bozulması pek muhtemel değildir ancak bozulurda su kaçırırsa,
1- ıslanan triger tekrardan değiştirilir.
2- ikinci defa işçilik ödersiniz.

Bu sebeple, imkan varsa değiştirilmekte fayda vardır...
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti burak120320 » 08 Şubat 2011 18:14

burak120320 demiş ki:selam herkese, ya bugün bi fikir düştü aklıma kafamı kurcalayıp duruyo sizlere de bi danışayım dedim..
arabam 53binde henüz, trigere daha 7bin km var gerçi yıl olarak 4 senede ama ben 60binde değişirim diye düşünüodum. haazır böyle bi kampanya yakalamışken değişsemmi şu trigeri?? mantıklı olurmu sizce ???

Devrim Abi seni açık yakalamışken tekrar sorayım dedim, özellikle senden yorum istiyorum çünkü araçlarımız aynı yaşda ve hemen hemen aynı km'lerde... sence mantıklı olurmu bu iş?? nedersin ?? servis 410 tl fiyat verdi.
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti kadr35 » 08 Şubat 2011 20:34

benim araç ta 52000'de...ve 4 yaşında....8000 km var,50000 bakımı daha yeni oldu. şimdiden trigeri değiştirmek ne kadar mantıklı????????
kadr35
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 32
Yakıt: petrolofisieurodizel
İsim ve Şehir: kadir-izmir

İleti burak120320 » 08 Şubat 2011 20:38

kadr35 demiş ki:benim araç ta 52000'de...ve 4 yaşında....8000 km var,50000 bakımı daha yeni oldu. şimdiden trigeri değiştirmek ne kadar mantıklı????????

hocam yukarda da söylediğim gibi mantıklı gelmio diil.. 8000 km en fazla 5-6 ay benim için.. trigeri dışarda yaptırmayı düşünüodum aslında, 350tl civarı. şimdi yetkili servis 400tl ye garantili yaparım diyo. olur bu iş gibi gelio bana!!
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti zeuz06 » 10 Şubat 2011 01:45

Arkadaşlar bugün servise gittim yağ -yağ filitresi -tapa contası hepsine 122 tl verdim Ankara mais de
zeuz06
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI
Kilometre: 35000
Yakıt: DİZEL
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: BORA ANKARA

İleti ABDULLAH » 12 Şubat 2011 23:09

2006 CLİO 3 1.2 MOTOR ARABAM VAR.DÜN PERİYODİK BAKIM YAPTIRDIM 117 TL. İÇİNDE YAĞ, YAĞ FİLTRESİ, HAVA FİLTRESİ,POLEN FİLTRESİ,YAKIT FİLTRESİ,BUJİLER, VAR.ARKADAŞLAR SERVİS KAZIĞINDAN BIKTIM.G.ANTEP TE MAİS ORJİNAL PARÇALARINI SATAN BİR YER VAR.DÜN PARÇALARI ALDIM.20 TL DE BİR USTAYA VERDİM.TOPLAMDA 137 TL.BU OLAYI KAPATTIM.GEÇEN YILDA 60 BİN İÇİN AYNI YERDEN PARÇA ALDIM. TRİGER VE MARŞDİNAMOSU KAYIŞI YUKARIDA SAYDIĞIM PARÇALAR DAHİL, 280 TL CİVARI BİR ÜCRET ÖDEMİŞTİM.BENCE ARACIN GARANTİSİ BİTMİŞSE, TAVSİYEM SERVİSİ TERK EDİN...
ADMiN: Lütfen sürekli büyük harflerle yazmayınız. Teşekkürler.
ABDULLAH
ACEMI ER
ACEMI ER

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75hp
Kilometre: 72250
Yakıt: milangaz
Lastik Markası: bristone 165 65 15
İsim ve Şehir: abdullahadıyaman

İleti Bayram » 13 Şubat 2011 23:56

ABDULLAH demiş ki:2006 CLİO 3 1.2 MOTOR ARABAM VAR.DÜN PERİYODİK BAKIM YAPTIRDIM 117 TL. İÇİNDE YAĞ, YAĞ FİLTRESİ, HAVA FİLTRESİ,POLEN FİLTRESİ,YAKIT FİLTRESİ,BUJİLER, VAR.ARKADAŞLAR SERVİS KAZIĞINDAN BIKTIM.G.ANTEP TE MAİS ORJİNAL PARÇALARINI SATAN BİR YER VAR.DÜN PARÇALARI ALDIM.20 TL DE BİR USTAYA VERDİM.TOPLAMDA 137 TL.BU OLAYI KAPATTIM.GEÇEN YILDA 60 BİN İÇİN AYNI YERDEN PARÇA ALDIM. TRİGER VE MARŞDİNAMOSU KAYIŞI YUKARIDA SAYDIĞIM PARÇALAR DAHİL, 280 TL CİVARI BİR ÜCRET ÖDEMİŞTİM.BENCE ARACIN GARANTİSİ BİTMİŞSE, TAVSİYEM SERVİSİ TERK EDİN...
ADMiN: Lütfen sürekli büyük harflerle yazmayınız. Teşekkürler.

Arkadaşım sana katılmıyorum
Daha öncede neden yetkili servise gidilmeli açıklamıştım en azından kendimce hakılı olduğumu düşünüyorum.

Daha önceki arcım Renault 19'du sürekli özel servislere gittim abartmıyorum her servis sonrası mutlaka yolda kaldım
devamında bakımları kendim kapımda yapmaya başlamıştım.
Hava filitresi değişimi pense ile
Buji değişimi lokma anahtar setimdeki uygun anahtar ile
yağ filitresi zımpara ile
motor yağı evdeki kapı kolunun orta göbegindeki kare olan demir bil ve ucuna tutturduğum boru anahtarı ile
frenler pense ve tornavida
v.s
v.s
kendim yaptığım işlerde hiç sorun yaşamadım
ya insan bujiyi sıkmadan bırakırmı haliç tünelinden (eskiden) geçerken tamda tünelin içinde o korkuyu yaşamadan kimse bilemez buji çıkmış o sıra nasıl bir ses ödüm patladı sanırım o sıra
yada fren kaliperlerinden birinin vidası sıkılmamış oda düştü daha ne sayayım her servisde mutlaka yolda kaldım ve rezillik çektim
şimdi umursamıyorum yolda kalırsam gelsin yapsınlar boşunamı 1,5 yılda fazladan 1 depo benzin parası veriyorum
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti emirtalha » 14 Şubat 2011 16:56

bugün adıyaman renault servisine gittim ve aracımın 60 bin bakımı için fiyat aldım.motor yağı,tapa contası,yağ,hava,yakıt,polen filtreleri için indirimli 290 lira istedi.triger, V kayışı,alternatör gergi bilyası içinde indirimli 450 lira istedi.aracım 2007 model 1.5 dizel.sizce fiyatlar nasıl?kampanya 19 unda bitiyor tavsiye edermisiniz?
emirtalha
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 65hp
Kilometre: 39000
Yakıt: shell v-power
Lastik Markası: 185/15/60
İsim ve Şehir: emir&eymen adıyaman

İleti burak120320 » 16 Şubat 2011 20:45

selam herkese.. bugün Renault Akbak'da trigeri değişdirtdim. %30 indirimli olarak 469tl ödedim.
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti BAKIM » 16 Şubat 2011 23:54

Arkadaşlar bu servis fiyatları her yerde farklı farklı mı benim aracımda 1,2 benzinli 2007 model balıkesir de yetkili servis triger seti değişimine 386 tl fiyat verdi aynı seti ve işçiliği daha önce serviste çalışan ve servisten ayrıldıktan sonra tıpkı servis gibi çalışan ve işyerini aynı yetkili servis titizliği ile işleten ve sadece renault araçlara bakan özel bir servise sordum yine ojijinal seti kullanarak 230 tl fiyat verdi geçen yıl yağını da aynı yerde değiştirmiştim trigeri o zaman sorduğumda ; renault : triger seti 60000 veya 4 yılda değişmeli diyor ama ben hep 5 yılda tavsiye ediyorum benim deneyimlerime göre 5 yıldan kısa sürede değişmemeli demişti geçen hafta gösterdiğimde haziran veya temmuzda değiştirelim dedi.Bu gün de aracı aldığım yer olan izmir bornova servisini aradım 350 tl fiyat verdi fakat atternatör kayışı da değişmeli onun ömrüde aynı 4 yıl ikisinin toplam fiyatı 700 tl yi geçer dedi benim kafam karıştı. Bu konularda teknik bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen bana yardım ne önerirsiniz.İlginize şimdiden teşekkür ederim.
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2V 75 hp
Kilometre: 44444
Yakıt: schell Bp
Lastik Markası: MICHELIN Energy Save
İsim ve Şehir: Balıkesir

İleti burak120320 » 17 Şubat 2011 00:22

hocam triger seti diyince yanılmıyosam alternatör kayışıda içinde oluyo zaten, aracı teslim aldığımda sağ koltuğun önünde bi renault poşeti vardı sevindim hediye vermişler diye, oradan ayrıldıktan sonra baktım hediye falan yok :D çıkan parçaları koymuşlar torbaya, 2 adet kayış var biri triger öbürü alternatör sanırım. indirimsiz 700tl gibi bi fiyat vermişdi servis.. senin usta 5 yıl olayında haklı olabilir!! benim düldül tam 4 yaşında ve 53bin km yol yaptı, çıkan kayışlara baktım sıfırdan farksız dedim boşamı değiştik acaba :!: ama muhakkak gözle görünmeyen, malzemenin yapısından kaynaklı aşınmalar olmuştur.
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti BAKIM » 17 Şubat 2011 00:29

ilginize teşekkür ederim sayın burak120320
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti BAKIM » 19 Şubat 2011 21:54

Arkadaşlar bildiğiniz gibi bu gün 4 yaş ve üstü servis indiriminin son günüydü,dün balıkesir Renault yetkili servisinde triger setini ,, alternatör kayışı ve gergi bilyasını değiştirdim indirimli olarak 405.00 tl.bujiler de 39.00 tl ye değişti.Kayışların yenileri ile eskilerini tek tek karşılaştırdım kayışlar fransız, triger bilyası da alman malı fakat lastiklerde olduğu gibi kaşışlarda imal tarihi bulamadım bu kayışlar ya 2-3 yıl öncesinin imaliyse ozaman evsafı bozulmazmı dedim çünkü gitti depodan getirdi ambalajları biraz tozluydu ; yedek parça görevlisi stanttan bir set indirdi bak dedi burada bize geliş tarihi var aralık 2010 da gelmiş ozaman bunu istiyorum dedim itiraz etmedi stantaki seti verdi.Hadi oldu olacak park sensörüde takalım dedim 200.00 tl fiyat verdi pazarlık ede ede 160 tl ye düşürdüm ekranlı olanlardan cenmax marka kutusunda renault kendi barkot numarasını yapıştırmış montajı yaparken sensörleri ben üstat devrim hocam gibi değilde tampon kaşına koydurdum ortadakileride içerdeki işaretli yerlere , usta itiraz etmedi sonra kendisininde beyendiğini söyledi daha öncekileri kaşın aldına takıyormuş fakat dört sensörün ara mesafeleri aynı ölçüde değil.Bugün çarşıda araçların hep sensörlerine baktım mesafeler hepsinin eşit değil özellikle fıat marka araçlarda orta sensör ara mesafeleri çok fazla ama denemelerim sırasında mesafeyi gayet iyi ölçüyor hatta yanıma bir şerit metre aldım gösterdiği mesafede aracı durdurup bizzat ölçtüm hemen hemen sıfır hata ile ölçüyor gene içim rahat etmedi içindeki belgeden cenmax sın telefon numarasını bulup aradım montaj ustası zaten clio 3 lerin doğru yeri orası ilk çıkan modellerin yan sensörlerini biz de tampon kaşına takıyoruz dedi aralarındaki mesafe ise bir le ikinci sensör ara mesafesi ile üç le dördüncü sensör ara mesafesi aynı olursa çalışmasında sorun olmaz dedi ; boyama konusunda ise çok kalın olmamakla birlikte uzaktan tabanca ile homojen ve ince tabaka halinde boyanabilir dedi . Bu bilgileri tüm forum arkadaşlarla paylaşmak istedim .Herkeze iyi akşamlar diliyorum .
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

ÖncekiSonraki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi