MP3 çalar hakkında

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Re: MP3 çalar hakkında

İleti DOGAN » 10 Haziran 2008 08:52

aslında bazen diyorumki orjinal mp3 çalar alıp aracıma taktırayım diyorum.
bende gerçi SONY GT-30 RN var ama kenarlarındaki boşluklar çok çirkin duruyor.
gerçi 50 YTL ye bu işi çözüyorlar ama yinede orjinal daha orjinal yinede :mrgreen:
DOGAN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,4 16V. 98 Bg.
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Doğan & Pendik/IST.

İleti muratsey » 10 Haziran 2008 09:47

DOGAN demiş ki:aslında bazen diyorumki orjinal mp3 çalar alıp aracıma taktırayım diyorum.
gerçi 50 YTL ye bu işi çözüyorlar ama yinede orjinal daha orjinal yinede :mrgreen:

serviste aldigimiz zaman kenar bosluklari icin cerceve takmiyolar mi?
muratsey
ONBASI
ONBASI

İleti DOGAN » 10 Haziran 2008 19:03

muratsey demiş ki:
DOGAN demiş ki:aslında bazen diyorumki orjinal mp3 çalar alıp aracıma taktırayım diyorum.

serviste aldigimiz zaman kenar bosluklari icin cerceve takmiyolar mi?

kendi çerçevesi var ama orjinal kasaya göre yarım parmak kısa kalıyor... :|

Tolga demiş ki:

dogan abı benım garaja bak teybın resmı var ona ozel cerceve var ve 50 ytl degıl bak goreceksın

evet tolgacım sağol senin garajında olmasa gözümüz gönlümüz açılmayacak :)
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti DOGAN » 18 Haziran 2008 19:06

erim demiş ki:Arkadaşlar radyo da yeni birşey keşfettim.. Aslında her zaman karşıma çıkıyordu ama bekleyemeyip kapatıyordum. radyo da list mode'a aldığınızda biraz zaman sonra SEARCHING yazısı çıkıyor. Orada baya bir bekledikten sonra gördüm ki tüm radyo kanalları listeleniyor hem de isimleri ile..

A dan başlayarak X Y Z e kadar tüm radyo kanallarını listeliyor ve öyle hafızada kalıyor. Şu anda tüm radyoların isimleri teybimde mevcut.. Bu bence çok güzel özellik..

Devim demiş ki:Evet; Daha sonra da direksiyon bölümündeki daire ile de listedeki radyo istasyonları arasında gezinebiliyorsunuz...

abi değiştirteceksiniz sonunda bana teybi...
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti DOGAN » 28 Haziran 2008 09:31

Tolga demiş ki:kardes bence gt304n 2006 yapımı artık uretımı olmayan bır teyp onun yerıne baska marka al daha ozelıklı derım

valla bence eğer gerçekten tesisat olayına girmeyecekseniz teybi değiştirmeye gerek yok...
çünkü orjinal yeybin de özellikleri güzel tek zayıf noktası biraz tipden kaybediyor ve çıkışları zayıf...
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti afrasyab77 » 02 Temmuz 2008 23:57

arkadaşalar öncelikler selamlar diyeyim. bazı ilgilenen arkadaşlar olduğunu düşünerek yazayım dedim çünkü bir dönem araştırmaktan kafayı yiyecektim.2008clio III Espressionum var ses sistemi baya uyuz ediyordu zaten servistede alır almaz sony cd-x gt30rn taktılar cihaz direksiyondan kumanda ve bilgi ekranı ile tam uyumlu 4x52 watt gücünde ses tonu ve performansı olarak oldukça iyi sayılabilecek x-plod serisi bir cihaz (sivas oflazlar renaultta 350ytl) sağ ve sol kanal olmak üzere bir tane anfi çıkışı var ancak ayarlarına girerek bunu subwoofer yada normal anfi çıkışı olarak atamanız mümkün ki bu çok güzel bir özellik.kırmızı ve yeşil olmak üzere iki renk aydınlatması var. elbete bizim araç aydınlatmamız kırmızı olduğu için kırmızı tercih sebebi.ayrıca cd-changer özelliği mevcut bağaja bağlayacağnız 6-12li changerları kontrol edebiliyor. track-mp3 ve attrack formatlarını okuyor ben şu ana kadar bir atlama falan yaşamadım okuma performansıoldukça iyi. elbetteki bir alpine ayarında değil ama orijinalliği bozmamam düşüncesindeolanlar varsa benim gibi şiddetle tavsiye ederim. gelelim hoparlor durumuna aracın ön ve arka kapılardaki hoparlörler 130mm iki vida kulaklı yuaya sahip önlere ben jbl comp. takım taktım iyide oldu ama inanın çok uğraştırdı. uğraştırma sebebine gelince bas olan hop. dört vidalama kulağı vardı ikisini kesmeden yerine oturmadı kestikten sonrada mıknatıs büyük geldi kapıdaki plastikten kesmek zorunda kaldık. kesip yerleştirdikki bir milim kadar farktan dolayı cam inerken değme yaptı altını butil lasitkle destekledik hem ses kalitesi arttı hemde sorun ortadan kalktı.ön gögüsteki tizleri değiştirirken kesinlikle çok dikkatli olun sökerken göğüs çok kolay zedeleniyor ve kapakların tırnakları çok kolay kırılıyor. ki bendekiler kırıldı tizlerde yuvaya uymadı ama uydurduk bir şekilde (uzun anlatmıcam birazdan bu sorunları yaşamadan takabileceğiniz modelleri verecem) ayrıca bendeki jbl takımın crosseverları koyacak yer baya bir sorun oldu teybin arkasında hoparlörlere giden kabloları kesip biraz ilave ile uzatarak crossları oraya cd palyerin üstünde kalacak şekilde yerleştirdim(not: jbl almayı düşünecek arkadaşlar jbl crosseverlar baya büyük sorun oluyor) anfi montajı ile lgili öncelikle servisle görüştüm garanti olayını bozup bozmayacağını bana sorun olmayacağı söylendi ve kaliteli kablo seti aldım aküden bağaja bir elektirik hattı bağajda uygun bir yere bağlı (arka koltuğun altınki vidalardan birinden)şase hattını çektirdim anfiden gelen ses kablosunu çekmek usta birinin elinde o kadar kolayki hiç bir yeri söküp takmıyorsunuz. anfiyi de arka koltuğun sırtına monte ettik cd playerın anfi çıkışını subwoofer ayarına aldım ve bağaja kabinli bir hertz es 300 koydum anfi olarakda infinity referance 475a seçtim 4x75 2x150w yani hoparlörleri cd playerdan sub u anfiden besledim ortlıkta kablo kalabalığı vs olmadı şık ve temiz durdu. eğer benim gibi sadece araç içinde birazcık daha kaliteli ses istiyorsanız tavsiye edebileceğim bir yapılandırma. neticede bu yaştan sonra mahalleye yayın yapacak deilim :). sony gt30rn sub ayarında olduğu zaman subun sesini kontrol edebiliyor ve anfi için ekstradan bir kumanda gerektirmiyor
(alpine yada pioneerın direksiyon kumandası ve bilgi ekranı uymlu ara adaptörlerş var ancak 225usd yada 225euro civarında)
şimdi gelelim sağı solu kırmadan deşmeden dağırmadan takabileceğiniz hoparlörlere tavsiye edeceğim iki modelde pioneer ilki türkiyede satışı yok ama istanbulda olan arkadaşların bulabileceğini düşünüyorum çünkü bir arkadaşım aldı
pioneer ts-q131c:
Maximum output power 180 Watt
Nominal output power 35 Watt
Frequency response 40 - 28.000 Hz
Sensitivity (1W/1m) 90 dB
Woofer size (cm) 13 cm
Woofer material KEVLAR® brand composite cone woofer with butyl rubber edge
Tweeter size (mm) 25,0 mm
Tweeter material Soft dome tweeter with Neodymium Magnet
bulabilirseniz bunu şiddetle tasiye ederim renault için özel üretilmiş kablo soketlerine kadar tık diye uyuyor ve ses kalitesi gerçkten çok iyi
yurtdışı satışfyatı 120usd kadar

ikinci model.
pioneer tsa-131c
buda renault araçlara sorunsuz takılıyor ve bununda performansı oldukça iyi bunda crossever kullanılmış tizler sorunsuz bir şekilde tık diye yerine oturuor sadece wooferda iki vida kulağını kırmanız gerekiyor ki krımak için yerinide yapmışlar fiyatı normalde 200ytl üzeri ancak hepsburda.com kampanya yapmış 120 ytl.
40 - 30.000 Hz
Sensitivity (1W/1m) 91 dB
Maximum Power 160 W
Nominal input power 40 W
Speaker Size 157,0 mm
Woofer size (cm) 13 cm
Woofer material Crystalline IMPP Cone woofer with Butyl rubber edge
Tweeter size (mm) 28,0 mm
Tweeter material PEI balanced dome
Tweeter fitting kits included Surface Mount slant spacer
Custom tweeter bracket for Renault

arka kapılara gelince 130mm orijinal boyutlar arka kapılar için model tavsyesinde bulunmayacağım ölçüyü baz alarak marka model seçimi size kalmış ancak önler baya sorun olduğu için ve benim çektiğim sıkıntıları sizin yaşamamanız için önlere özellikle tavisyede bulundum arka kapılara yükseltici bir ara aparat ile 170mm hop. takabilirsiniz ancak arkalara takacağınız hoparlöerlerin coaxial yani göbekten tıwetırlı olmasına dikkt edin component bir sistemde tizleri takmak zulum olabilir şayet 130mm hop kullanacaksanız d vidalama kulaklarından ikisini koparabileceğiniz buna uygun bir model seçersenizki bir çok markanın mevcut montaj çocuk oyuncağı kadar kolay.

sub seçimi. benim hertz es300 seçmemdeki amaç basların yumuşak ve tonlu olması ayrıca çalışma litresinin diğer emsallerinden düşük olması. basları yumuşak tercih etme sebebmize gelince dört hoparlörümüzü cd player beslediği içi sert baslar müzik içerisinde sırıtacaktır. ayrıca bu sub 30litrede tam performans çalışabiliyor(sony de de küçük kabinle çalışan modeller mevcut orijinal kabinli ancak biraz pahalı )buda zaten küçük olan bağajın büyük kısmını kurtarmak anlamına geliyor. yalnız bu noktada belirtmeliyim ki bu naçizane benim fikirim (sub seçimi) neticede herkesin kulağı farklı tonlar isteyebilirbu sub süperd
r falan demeye getirmiyorum siz hangisini uygun görürseniz sizin için en iyisi odur

son olarak atladığım bir konu sony gt30rn orijinal cd playerden daha küçük ve etrafında boşluk kalıyor bu boşluk için plastik bir çerçeve satılıyor ve o olmadanda hiç hoş gözükmüyor ama yolda görseniz almayacağınız plastik parçası serviste 50 ytl benim tavsyem burda isim vermeyeyim bu çerçeveyi yarı fiyatına satıyorlar pmden ulaşan olursa site adresini verebilirim.

ve son kısım sivasta öğretmenim siz dostlarıma yardımım dkunduysa ne mutlu bana umarım benim müzik tertibatı döşemeye çalışırken yaşadığım sıkınıtları siz yaşamazsınız
afrasyab77
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti omeralemdar » 03 Temmuz 2008 21:58

afrasyab77
canım kardeşim öncelikle ailemize hoş geldin aracını güle güle kullan ayrıca verdigin kapsamlı bilgilere ve paylaşımına çok teşekkür ederim başka konulardada paylaşımını beklerim sagol var ol görüşmek dileklerimle
yzdıgınızdan SİVASTA ÖGRETMEN oldugunuz anlaşılıyor HAYIRLI TATİLLER
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti vipsezgin » 04 Temmuz 2008 17:14

abım bayagı ugrasmıssn valla ıyı seyırler dılerım
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti omeralemdar » 04 Temmuz 2008 19:29

meral hanım benim araç ne yazıkki kaset çalar var benden 4 ay sonrakilerde cd çalar vardı...
araçta degişiklik olarak phılıps 1 gb mp3 çalar aldım/ yine phılıps kaset çalar alarak kulaklık girişinden arabada mp3 dinliyorum direksiyondan sesi açıp kapata biliyorum o kadar.....bilgisayardaki müziklerimi usb girişiyle degiştiriyorum yaklaşık 240 şarkı alıyor şarkı sürelerine göre degişiyor o kadar....250 ila 350 arası mp3renaulta göre özel üretim olan sony gt...degmez bana göre çok bir rakam......radyo zaten şehir içinde yetiyorda artıyor şehirler arası yollarda bazı yerlerde çekmediginde iyi oluyor....
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

İleti filip34 » 08 Temmuz 2008 16:29

Ben ses sitemini komple sony yaptım şimdi oldukça güzel

tavsiye ederim

ayrıntı bilgi isteyen olursa yardımcı olurum

iyi akşamlar
Ferdi
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti omeralemdar » 08 Temmuz 2008 18:15

FERDİ GÜLE GÜLE KULLAN KARDEŞİM İYİ GÜNLERDE
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

İleti filip34 » 09 Temmuz 2008 07:22

Arkadaşlar Merhaba,

sony veya başka teyp taktığınızda kalan boşluğu tamamlamak için çerçeve var Sizler nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama ben istanbul şirinevlerden 25 YTL e aldım

şimdi oldukça güzel oldu. Ayrıca aksarayda kaplama malzemeleri var şimdi onlardan alıp orta konsol, havalandırma deliklerinin çerçevesini v.b. yerleri kaplanayı

düşünüyorum yapınca resim eklerim.

Bu arada bizim araçtaki hoparlörlerde çok dandik onların yerlerine ben önlere 13cm sony arkalara 17cm sony taktım arkadakiler oldukça iyi bass veriyor. şimdide bagaja gendimin tasarlayacağı bir kabin yapmak istiyorum ama onun biraz zananı var.

iyi günler..
Ferdi
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

Sonraki

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi