oguz1 demiş ki:bahadix demiş ki:ben 195/65/15 taktım ama 6,5 luk çelil jant aldım...
Ebatlar güzel olmuş, 65 ten dolayı konfor artmış hemde 195 ten dolayı yol tutuşu ve güvenlik. Sadece biraz yakıt artacaktır buda gözardı edilebilecek düzeydedir.
karambol81 demiş ki:oguz1 demiş ki:bahadix demiş ki:ben 195/65/15 taktım ama 6,5 luk çelil jant aldım...
Ebatlar güzel olmuş, 65 ten dolayı konfor artmış hemde 195 ten dolayı yol tutuşu ve güvenlik. Sadece biraz yakıt artacaktır buda gözardı edilebilecek düzeydedir.
Konuya cevap çok geç oldu: Bende 195 65 15 taktım.
FArklılıklar,(Daha önce megane da da aynı ebat kullanmıştık)
Yol tutşu arttı,Çukurlardan geçerken daha az hissettiriyor.Vuruntu azaldı (Eneme arttı),Yakıt konusunda farlılığı pek anlayamadım.
Manskartal demiş ki:Ben bu değişimi yaptım kesinlikle yakıt oranlarında artış oluyor, bu doğal tabii ki.
%4 civarında daha fazla yakıt tüketimi oldu diyebilirim.
Benim merak ettiğim ise stepnedeki lastik ölçüsü 165te kaldı. Acil durumlarda beni idare edermi? En azından lastikçeye kadar...
Cihan55_T demiş ki:arkadaslar ben 205.45/16 taktim yol tutusu cok guzel 16 bile idir 1.2 lere
filzof_alican demiş ki:Manskartal demiş ki:Ben bu değişimi yaptım kesinlikle yakıt oranlarında artış oluyor, bu doğal tabii ki.
%4 civarında daha fazla yakıt tüketimi oldu diyebilirim.
Benim merak ettiğim ise stepnedeki lastik ölçüsü 165te kaldı. Acil durumlarda beni idare edermi? En azından lastikçeye kadar...
hocam lastık ebatlarınızı servısten aracın yol bılgısayarına işletirsenız yakıt ve km mesafesı konusunda daha verımlı bılgıye ulasırsınız.
lastık ebatları degıstıgınde cap'a baglı olacak gıdılen mesafede degısıyor o yuzden yakıt konusuda buna baglı uc asagı beş yukarı yalıntıcı oluyor...
Adem Bey; Ben forum düzeni ve konuların tasnifiyle inanın çok uğraşıyorum. Dönem dönem akşamlarımı verip konuları düzenliyorum. Çünkü sürekli karışıyor. Örneğin şu an, "165/65 R15 yerine 185/60 R15 takılabilir mi?" konusundayız. Çok yukarıda düşünceme göre bir lastikçiye danışılması gerekli demişim.
Sonra sizin başka bir şey sorduğunuzu farkettim. Ama bu sayfada buna yer verecek olursak forum karışmaz mı? Bilgiler yerli yerinde olmalı ki insanlar aradıklarını bulsunlar. Bu yüzden arama kutusuna (en yukarıda) Nitrojen ya da Azot yazarsanız zaten o konuda çokça şeyler yazdığımızı göreceksinizdir.
Kolay gelsin.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 72 misafir