caner09 demiş ki:Smach arkadaşım bu 15-16 kuruş uzun yol mu şehir içimi..yol bilgisayarı ortalaması sanki çok tutmuyor gibi..bende ortalama 4.6 diyor. bu durumda 17 kuruş yakması lazım..kendim hesaplarsam 20 kuruş çıkıyor..bu 3 kuruşluk fark çok gibi geldi bana :))
aracı işe gelip gitmek için kullanıyorum. şehir içi kullanıyorum ama benim trafiğe çıktığım saatlerde pek trafik olmuyor (sabah 4.5) yaklaşık 26 km lik yolda gidiş güzergahım üzeri bom boş oluyor ve 70km/s hızla yeşil dalga denilen zıkkımı yakalıyorum ve 3-4 ışıktan fazla ışıkta durmuyorum. 3-4 90derecelik kavşak dışında yavaşlamıyorum. yani bu koşullarda karma bi yol durumu oluyor ne şehir içi ne dışı. dönüş yolumda ise trafik kalabalık oluyor dur kalk çok yapıyorum.bazende uzun yolu tercih edip 35km lik çevre yolunu tercih ediyorum ama hiç durmaksızın 80 km hızla 2000-2200 devir aralığında sürüyorum. buda anlık tüketimde 2,5 e kadar düşüş yapıyor. ortalamam sanırım bu yüzden baya düşük. henüz 1500 km yi tamamlamadığımdan agresif sürüş yapmıyorum. rodaj dönemim geçsin birde o şekilde yakıt tüketimime bakacam.
ayrıca bu yol bilgisayarına tam anlamıyla güvenmiyorum henüz. depo bitince pompa atana kadar doldurtturup onu bitirince yine pompa atıncaya kadar ki aldığım mazot ve km ile hesaplama yapacam.