enpisagor demiş ki:merhaba ben hafif yokuşta park ederken geri vitese aldım az gaz verince stop etti sonra biraz fazla verdim sorun olmadı ama geçenlerdede başıma geldi bu benim arabamdaki sorundan mı yoksa 2 aydır alışamamış olmamdan mı olabilir?Yardımlarnızı bekliyorum.sonuçta otomatik aracın stop etmesi garip geldi bana başka yazanda yok.acaba quicshift te olabiliyor mu?
enpisagor demiş ki:Birde örn 3. viteste giderken freni pompalayınca birden 1. vitese geçiyor normal mi ? 2 vites birden küçülttüğü içinde kısa bir ses geliyor.
Oktay ACAR demiş ki:Benim bir tecrübem,bendede 2009 1.2 Quickshift HB (benzinli) var Mayıs ayından beri kullanıyorum.Şehir içinde yokuş aşağı inerken,frene basarsanız vites boşa atıyor,(tak) diye sinir bozucu metalik bir ses duyuluyor, yani eski alışkanlığımızla arabaya motor freni yaptıramıyorsunuz,ben çareyi yokuş başında vitesi N ye alarak frenle iniyorum yokuş bitiminde tekrar 1 vitese alıyorum ve devam ediyorum...1976-2009 arası vitesli araba kullanmanın pişmanlığını yaşıyorum...Saygı ve selamlarımla...
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir