ozgulkagan demiş ki:İlk araç benzinli herhalde. Benim de en yumuşak kullanımda rekorum 4.7.
1.2 Extreme 75BG 2011 ile.
Daha da düşmez gibime geliyor. En önemli konulardan biri cut off'u iyi kullanmak. Bir de yavaş hızlanmak ve trafikte fren kullanmka yerine aklı kullanmak.
tek_efsane99 demiş ki:abi benim araba neden 11.8/100 gösteriyo,m..yak mıdır nedir.1.4 16 v benzinli araçlarınız kaç yakıyo çok merak ettim.gerçi araç lpgli ve 100 km 20 tl yakıyodu(lt=2,160) lastikleri 195/60/15 yaptıktan sonra 100 km 24 tl oldu,
şehir içi ve en agresif sürüş değerleridir,buldugum 200 m açık yolda 110 km/h yaparım,12 kmlik alanya yolunda 140 150 kesin yaparım yolun durumuna göre,bu şekilde sürüş için araba haklı,ama artık gerçekten tasarruf etmek gerekecek,:)))
sissil demiş ki:ist ısparta ist cuma aksam 21 de cıktm dun saat 4 gibi geldim.
ortlama 90km de 3.7lt yaktı
1167km yaptım ve hala depomda mazot kalmıştı.
Afyonkarahisar eskişehirarasındaki yol çok virajlı ve engebeliydi 2 saate yakın o şekil kullandım orası olmasa belki bi 1300 leri görür gibi.
mazot haremdeki yuzde 7 indirimli olan full bayinden alınmıştır.
[ img ]
[ img ]
muharrem demiş ki:Bizim clio'ların deposu 55 litrelik. Sizin arabanızda bir farkılılıkmı var? Hesabınız yanlış galiba. Eğerki yüz kilometrede 3,7 litre yakıt tükmişse aracınız 55 litre / 3,7 = 1.486 km yol yapmazı gerekiyor. Yüz kilometredeki yakıt tükediminiz sizin verilere göre 4,7 litre olması gerekiyor. Yada sizin arabanızın deposu 43 litrele de doluyor. Yol bilgisayarındaki veriler pek tutmuyor.
Benzer tartışmalar daha önce de yapılmıştı. Ben şunu diyorum; 3,7 lt'lik ortalama sabit değildir. Yani daha önce 4'leri 5'leri görmüştür, zamanla 3,7'ye düşmüştür. Bunun da düşünülmesi gerek. Bu araç tüm yolculuk boyunca 3,7'lik ortalamayla varmadı ki hedefine.
Ayrıca bu ortalama, aracın bize "Son 100 kilometrelik performanstan çıkardığım ortalama budur, böyle sabit devam edersen 100 km'de 3,7 lt. yakarsın" ifadesidir. Örneğin ben Mersin > Konya yaparken, Mersin çıkışında hemen Toros'lara tırmanıyorum. Ortalama fırlıyor 6'lara. Hem tırmanıyorum hem de otobanda 110-120'den aşağı inmiyorum. Yolun yarısı boyunca sinir bozucu bir ortalama görüyorum hep ekranda. Yolun yarısından itibaren (Ereğli civarı otobandan çıkıyorum) normal yolda 90'a düşüyorum. Konya'ya doğru hep 90'la seyrettiğim için ortalamayı düşürmüş oluyorum. Örneğin, ortalama 4.4'e kadar düşüyor. Ama hesap yaptığımda 4.4 ortalamayla total yaktığım miktar birbirini tutmuyor doğal olarak.
Bunun sebebi, bilgisayarın sürekli olarak "son 100 kilometredeki" değerleri işlemesidir (diye düşünüyorum). Ayrıca bu çok basit bir ortalama hesabı. Sapma olmak zorunda. Çünkü çok değişken bir performans söz konusu.
Ekranda görülen ortalama ile yakılanı hesap etmeniz ve sonucun tutarlı olması için, dümmmdüz bir yolda sabit seyirle gitmek gerekir ki hesap tutsun...
tek_efsane99 demiş ki:devrime kesinlikle katılıyorum.ortalama hep son 100 km deki oranı gösteriyor.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 71 misafir