arkadaşlar meraba
öncelikle ne olursa olsun mutlaka ama mutlaka şanzıman yağını tamamlatmayın mutlaka değiştirin kontrol bile ettirmeyin direk değiştirin diyerek başlıyorum...
2-3 ay önce viteslerde bi takılma vardı pek önemsemedim şanzıman yağ eksiltti tamamlarım diye düşündüm biraz üşengeçlik biraz sallamamak böle bi arıza yı başımıza açtı ki yağına baktırsam bile anlayamazdık çünkü şansızman dağılıp tamirciye götürdüğümüzde ne ben ne tamircim gördüğümüz karşısında donup kaldık o bile anlamadı hayret etti... arabayı lifte kaldırım şanzımanın yağ haznesini boşaltmak için açtığımızda yağ tamamen özelliğini kaybetmiş su gibi aktı eksilme falan yoktu galiba su girmiş yağ özelliğini kaybetmiş dedi yada yanlış yağ koymuşlar yağ incelip özelliğini kaybetmiş dedi ama yinede anlamadık...yani ben vites takılmasından dolayı yağını kontrol ettirsem bile eksik değil diyip beni yollayacaklar yine başımıza bu gelecekti....burdan arkadaşlar hepinize sölüyorum umarım kimsenin başınagelmez ki bu yüzden bu kadar detaylı anlattım mutlaka yağı değiştirin 20 30 lira civarında yoksa benim gibi durduk yere işçilik-şanzıman-baskı balata-yağ falan filan 2100 lira masrafa girersiniz aman ihmal etmeyin...