ugurluhan demiş ki:Burada daha önce de bahsetmiştim. Benim 1.2 clio aldıktan 1 sene sonraydı, 15 tatilde 15 gün çalışmadan yattı. O ara kar felan da yağmış. Yani soğuk olmuş biraz. Aracı elime aldığımda viteslerde bariz takılma vardı. Gittikçe arttı. 1 e, 1den 2 ye, 5 ten boşa fena takılıyordu. 1 ay servis aracın orasıyla burasıyla oynadı. Ben internetten araştırdım. Yağ problemi olabiliyormuş diye buldum. Israrımla vites kutusu yağı değişti. Aynen arkadaşın dediği gibi yağ bozulmuş, pelteleşmiş ve içinde su damlaları var gibi bir haldeydi. Yağ değişti. Hiçbir sorun kalmadı. Ama ben o 1 ay öyle yok yere kullanmak zorunda kaldım. Her ne kadar değişmeye gerek yok dense de, Bence 2 bakımda bir yağı değişmek faydalı olur. 30 TL lik felan bir iştir herhalde. Aracın sıhhati için çok önemli olduğunu gördüm ben.
aliozturk74 demiş ki:iste forum sitesinin faydası bu. devrim hocamı problemin teşhisi ve sitedeki emeklerinden dolayı kutluyorum. Makina mühendisi de olabilirmiş.
Devrim demiş ki:Geçen ay güney sahillerindeyken; bir iki defa nazlandığını hatırlıyorum vitesimin. Bu konu aklıma geldi. 60bin bakımında değiştirteyim diye düşünmüştüm.
Ama ilerleyen haftalarda hiç sıkıntı olmadığı için sümen altı ettim. :)
Halen sıkıntı yok. 70bin'de değiştiririm. Ama denildiği gibi 90bin'e kadar gidiyorsa (ve böyle sıkıntısız giderse) ben 90bin'de değiştiririm.
Ama gerçekten, 20bin'de falan bir değiştirsek iyi olurdu diye düşünüyorum. Şansumanın rodajı olmaz belki ama, yine de metalik partikülleri temizlemek doğru olurdu sanırım...
Devrim demiş ki:Olmazsa şu günlerde bir uğrayayım servise tekrar. İşkillenmeye başladım...
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 100 misafir