Sileceklerim calismiyor???

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Re: Sileceklerim calismiyor???

İleti CANBERK » 28 Temmuz 2010 16:25

evet bu elektrikçi bana lazım benim silecekler de 1. kademede (fasılalı) çalışmıyor 2.konumda çalışıyor. Bazen de hiç çalışmıyor :((
CANBERK
ER
ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 65 hp
Kilometre: 0
Yakıt: Shell
İsim ve Şehir: Şeref

İleti Devrim » 29 Temmuz 2010 17:15

tsport192 demiş ki:...sorunu olan yazsın yerini tarif ederim.
[3.x] Su Tahliye (Gider) Kanalı Temizliği
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti kırmızı19 » 01 Ağustos 2010 21:07

Arkadaşlar merhaba,
Benim de sileceklerle ilgili bir sorunum var. son iki haftadır oluyor. Kontağı çevirdiğimde ön silecek bir defa sonra da arka silecek bir defa çalışıyor. Arka silecek son bir kaç gündür, hareket ettikten sonra da çalışabiliyor. İşin ilginci, arabayı bir süre kullanmayıp tekrar çalıştırınca yapıyor. Arabayı gün içinde bir iki defa çalıştırınca genellikle çalışmıyorlar ama 1 gün sonra çalıştığında yapıyor. Bi de dikkatimi çeken, sabah çalışınca yapmıyor da öğlen ilk kez çalıştırınca yapıyor. Sıcak mı çarpıyor ne :) Şaka bir yana iyice sinirlenmeye başladım. Önce düğmeler açık sandım, 50 kere kontrol ettim. Her şey normal. Neden kaynaklanabilir fikri olan var mı? Servise gidecem ama vakit de yok. sensörlerle ilgili bir şey olabilir mi? Bu arada aracım 1.4 100 bg executive. Yardımlarınızı bekliyorum.
kırmızı19
ACEMI ER
ACEMI ER

Motor Tipi & Gücü: 1.4 100bg
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Devrim » 02 Ağustos 2010 17:54

:arrow: Benim hiç düşünmeden yazacağım tek sebep: Sileceklerinizin alt tarafındaki su tahliye kanalları tıkanmıştır çok önceden. Siz de aracınızı yıkattıkça tıkanıklık sebebiyle havuz iyice dolmuştur ve silecek motoru ve kabloları suyun içinde kalmıştır. :)

Sebep bu olmayabilir ama en azından o kısmı kontrol ediniz. Konu adresini bir yukarıdaki iletide görebilirsiniz.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti CooL » 03 Ağustos 2010 14:30

walla bnm su tahliyesi fln tertemizdi silecek motoru su almış götrdüm elektrkçiye çıkrdı bobini balata spreyi ile temzledi çalışır durumda şuan 50 kaıt aldı. aslında onu yapmakta hiç zor deilmiş 6 tl ye bi balata spreyi al, yıldız tornavidayla silecek motorunu aç, bobini çıkar kapağını fln balata spreyini sık içini tertemiz yapıo we çalışıo yani. ben bilmiodum werdim parayı ama bi daha olsa kendim yaparım...
CooL
ACEMI ER
ACEMI ER

Motor Tipi & Gücü: 1,4 100 bg
Kilometre: 136000
Yakıt: shell
Lastik Markası: pirelli
İsim ve Şehir: Murat İstanbul

İleti diyojen » 22 Haziran 2011 14:37

evet aynı problem bende var silecekler çalışmıyo usta lazım
diyojen
ACEMI ER
ACEMI ER

Motor Tipi & Gücü: 1.4v 98bg
Kilometre: 103000
Yakıt: shell vmax
İsim ve Şehir: ist

İleti BAKIM » 23 Haziran 2011 00:37

Arkadaşlar sol taraftaki su tahliye lastiği sık sık tıkandığındanmıdır bilemiyorum 2010 model makyajlı bir extreme clioda takılmamış dolayısıyla tıkanma riski nerdeyse sıfıra inmiş bence fotoğrafta işaretli olan lastik çıkarılsa kalıcı bir çözüm olabilirmi ?
R1.jpg
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2V 75 hp
Kilometre: 44444
Yakıt: schell Bp
Lastik Markası: MICHELIN Energy Save
İsim ve Şehir: Balıkesir

İleti levolution » 24 Haziran 2011 11:43

selamlar.
bir silecek problemi de benden. su sıkınca silecekler normalde olduğu gibi çalışıyor ama normalde 4-5 kez çalışıp durması gereken silecek bıraksan akşama kadar çalışacak. diğer kademelere alıp hızlı geçişler yaptığımda bazen eski haline geri geliyor, bazen araba kendini seat leon sanıp yukarda bırakıyor silecekleri.
yetkili serviste motor bozuk tespiti yapıp 500 civarı bir fiyat çıkardılar, çıkmacıda 150 lira bu motor, sanayide parçacıda da 150 tl. önceki yazılara bakarak motoru söküp würth ile temizlesem mi diye düşünüyorum. zaten bozuk, kaybedecek bir şey yok nasılsa.
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

İleti levolution » 24 Haziran 2011 17:17

az önce sorunu çözdüm.
bir önceki cevapta da yazdığım gibi nasılsa kaybedecek bir şey yok dedim ve öğleden sonra silecek motorunu çıkarıp içini açtım. daha önce merak edip açan vardır muhakkak ama ben de bahsetmeden geçemeyeceğim. motorda bobinlerin olduğu ana motor bölümü, buna bağlı olan çarklı ve metal plakalı bölüm ve frezelerin olduğu silecek kolu bölümü var.
bobinlerin olduğu siyah olan bölümü açamadım, çekomastik türünden bir parça conta görevini görüyor, yapışmış. zaten sorun orada da değilmiş.
açtığım siyah bir parça var, tırnaklarını kaldırıp contasını da sökünce içinde çarklar ve büyük çarkın üstünde küçük bir metal plaka gördüm. kapak görevi gören bu siyah parçanın iç tarafında da o metal plakaya temas eden metal ayaklar var. tüm sorun burada. (muhtemelen) tahliye tıkanınca ıslanan bu metal parçalar oksitlenmiş ve görev yapmaz hale gelmiş. bu metal plakayı ve ona deyip akım geçirmesi gereken ayakları zımparalayıp balata temizleyici ile temizledim. bütün olay bu.
silecek normal çalışıyor şimdi.
bir iş başarabilmenin verdiği hazzın yanında en az 150 liradan kurtarmış olmak da sevindirdi beni çok.

parçanın motor ve çarklı bölümü:
[ img ]

bahsettiğim siyah kapak ve tırnağı, okla gösterdiğim tırnaktan 4 tane var.
[ img ]

kapağın çıkmış hali ve iç kısmı:
[ img ]

bahsettiğim metal plaka. üzerinde oklarla gösterdiğim koyu renk iki çizgi paslanan kısım. zımparaladığım yer bu. bakır rengine dönüşene kadar zımparaladım.
[ img ]

az önceki plakaya temas etmesi gereken ayaklar da bunlar. çark dönüyor ve bu ayaklar da plak iğnesi gibi çarkın üstündeki rayda gidiyor. metal plakadan elektrik alıyor, ama paslanınca akım geçmiyor. çalışma prensibinde anlayamadığım şey ise çarkta neden sadece bir kısmın metal olduğu. fasıla ile ilgili herhalde.
[ img ]

resim çekme konusunda çok başarılı olamadım çünkü 1.3m eski telefonumla çektim resimleri, her aşamayı da çekemedim, bazılarını unuttum, bazılarında da ellerim çok kirlenmişti artık.
ayrıca dikkatimi başka bir şey çekti, motorun üzerinde 2 etiket var, birinde made in france, diğerinde de made in turkey yazıyor. hangisine inanacaz bilemedim :)
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

İleti diyojen » 29 Haziran 2011 19:00

Aynı durumu bende yaşadım.Aracı elektrikçiye götürdüm silecek motorunun içi su dolmuş , temizledi kuruladı çalıştı. 50 tl 'ye halloldu olmasa ya çıkma arıycaktım yada silecek kolunda motoru olan başka bir sistemle serviste 200 tl ye yaptıracaktım. motoru ise 480 e satıyolar. Ucuz atlattım.
diyojen
ACEMI ER
ACEMI ER

Motor Tipi & Gücü: 1.4v 98bg
Kilometre: 103000
Yakıt: shell vmax
İsim ve Şehir: ist

Önceki

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 84 misafir