Tek dokunuş cam açma-kapama

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Tek dokunuş cam açma-kapama

İleti levolution » 20 Ağustos 2011 23:41

bazı modellerde galiba sürücü tarafı tek dokunuş cam açma kapama özelliği var, arabasında bu özellik olmayan benim gibi kullanıcılar bir girişimde bulundular mı diye merak ediyorum.
yüzeysel bir araştırmayla bunun sadece düğme değişerek halledilebileceği düşüncesine vardım zira r9-11 kulübü adlı bir sitede bir kullanıcı spring'in cam açma kapama düğmelerini R19'un bu fonksiyonu olan düğmesiyle değiştirip sorunu çözmüş. R19 düğmeleri bizim arabalara uymaz da, galiba clio'nun bu özellikli düğmesini alıp taksak biz de bu özelliğe benzeri yolla sahip olabiliriz diye düşünüyorum. ne dersiniz?
başka bir kullanım da cam kaldırma modülü. bu 25-30 liralık devre arabayı kilitlediğinizde camların kapanmasını sağlıyor, bu kısım güzel, eski arabama taktırmıştım ama dezavantajı araba hareket edip kapılar otomatik kilitlendiğinde açık olan camları kapatması. bu yüzden otomatik kilidi devre dışı bırakmıştım eski arabamda. yine aynı şey olacak diye girişemedim buna. kullanan var mı?
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

Re: Tek dokunuş cam açma-kapama

İleti hasanozf » 24 Ağustos 2011 16:12

cenmax'ın bazı ürünleri var sizin sorduğunuz şekilde çalışan cinsten. hepsiburada.com da görmüştüm. Arabaya monte ediliyor ve kullanıyorsunuz.
hasanozf
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio3 Faz1 Extr2009
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 77000
Yakıt: total excellium dize
Lastik Markası: michelin 185/60/15
İsim ve Şehir: Hasan

İleti maxximuss » 24 Ağustos 2011 22:24

Otomatik cam kapamayı ben taktırdım 2 sene olacak büyük rahatlık otomatik kilitlede kapanmıyor camlar.Ama durur vaziyette dörtlüler açıkken kapıyor.Bu olmasaydı iyi olurdu.Onun dışında kumandadan kilitlemede sorunsuz çalışıyor.1o tl ye alıp taktırmak için 3o tl vermiştim.
maxximuss
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 bg
Kilometre: 40000
Yakıt: benzin&LPG
Lastik Markası: brigstone er3oo
İsim ve Şehir: kocaeli

İleti readonly » 25 Ağustos 2011 17:11

maxximuss demiş ki:Otomatik cam kapamayı ben taktırdım 2 sene olacak büyük rahatlık otomatik kilitlede kapanmıyor camlar.Ama durur vaziyette dörtlüler açıkken kapıyor.Bu olmasaydı iyi olurdu.Onun dışında kumandadan kilitlemede sorunsuz çalışıyor.1o tl ye alıp taktırmak için 3o tl vermiştim.

"Ama durur vaziyette dörtlüler açıkken kapıyor": normal şartlarda kumandadan da kapattığınızda dörtlüler yanıyor ve araba durur vaziyette oluyor. sanırım bu şarta bağlanmış bir özellik.

biraz detay verebilirmisin acaba? benim de düşündüğüm birşey, megane dan alışkanlık arada açık unuttuğum oluyor :) gerçi dönüp manuel olarak kapattım elle hep şimdiye kadar eve hiç çıkmadım açık bırakıp, ama insanlık hali + kolaylık, özellikle seyir esnasında tek elinizi kapıda tutmak zorunda kalmıyorsunuz.
readonly
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Extr. - 2011
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75hp
Kilometre: 25000
Lastik Markası: Dunlop - 185/60/15
İsim ve Şehir: Fatih - istanbul

İleti readonly » 25 Ağustos 2011 17:19

+ olarak:
bizdeki cam açma/kapama düğmeleri tek kademeli. ama megane da iki kademeli, 1. kademede manuel kaldırıyorsunuz, 2. kademeye kadar çekip bıraktığınızda kendisi kapatıyor sonuna kadar. bizim tek kademeli düğme iş görecek mi? ya da nasıl olacak?

ek olarak şöyle birşey de almak gerekebilir diye düşünüyorum:
http://www.yedekparcayurdu.com/index.as ... 4&type=car
(ilanda yazmıyor tek/çift kademeli olduğu ama çift kademeliyse düşünülebilir)
readonly
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti maxximuss » 26 Ağustos 2011 03:59

readonly demiş ki:
maxximuss demiş ki:Otomatik cam kapamayı ben taktırdım 2 sene olacak büyük rahatlık otomatik kilitlede kapanmıyor camlar.Ama durur vaziyette dörtlüler açıkken kapıyor.Bu olmasaydı iyi olurdu.Onun dışında kumandadan kilitlemede sorunsuz çalışıyor.1o tl ye alıp taktırmak için 3o tl vermiştim.

"Ama durur vaziyette dörtlüler açıkken kapıyor": normal şartlarda kumandadan da kapattığınızda dörtlüler yanıyor ve araba durur vaziyette oluyor. sanırım bu şarta bağlanmış bir özellik.

biraz detay verebilirmisin acaba? benim de düşündüğüm birşey, megane dan alışkanlık arada açık unuttuğum oluyor :) gerçi dönüp manuel olarak kapattım elle hep şimdiye kadar eve hiç çıkmadım açık bırakıp, ama insanlık hali + kolaylık, özellikle seyir esnasında tek elinizi kapıda tutmak zorunda kalmıyorsunuz.

Hocam mesela aracı kenara çekersiniz ya hani birini beklemek falan gerekir işte o an dörtlüleri yakınca camların bence kalkmaması lazım ama kalkıyor.Zaten motor stop edince oluyor bu olay çalışır vaziyette bir sıkıntı yok.
maxximuss
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti maxximuss » 26 Ağustos 2011 04:01

readonly demiş ki:+ olarak:
bizdeki cam açma/kapama düğmeleri tek kademeli. ama megane da iki kademeli, 1. kademede manuel kaldırıyorsunuz, 2. kademeye kadar çekip bıraktığınızda kendisi kapatıyor sonuna kadar. bizim tek kademeli düğme iş görecek mi? ya da nasıl olacak?

ek olarak şöyle birşey de almak gerekebilir diye düşünüyorum:
http://www.yedekparcayurdu.com/index.as ... 4&type=car
(ilanda yazmıyor tek/çift kademeli olduğu ama çift kademeliyse düşünülebilir)

Bizim araçlardan o kadar şey çalmışlarki hangi birini alayım şaşıyorum :cry:
maxximuss
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti readonly » 02 Eylül 2011 18:34

maxximuss demiş ki:
Bizim araçlardan o kadar şey çalmışlarki hangi birini alayım şaşıyorum :cry:

aynen :evil:

ilk etapta eklemeyi düşündüklerim:
torpido lambası
tavanda arka yolcu tutacakları
ön kol dayama

ikinci planda eklemeyi düşündüklerim:
otomatik cam açma/kapama
dış sıcaklık sensörü
arka tavan aydınlatma
elektrikli aynalar
sustalı anahtar

şu elektrik tesisatı ile ilgili olanlar garantiden çıkarırmı acaba aracı? onun için de biraz tereddütteyim açıkçası...

şu işleri kesin olarak yapıyor diyebileceğiniz/tavsiye edebileceğiniz bir servis/usta vb. biryer var mı istanbulda? sanayi sanayi dolaşınca illaki bazılarını yapan birileri bulunur ama güvenilir olması lazım adam gibi parçalar olması lazım (uygun bazı parçaları bi şekilde biz de temin edebiliriz).. hakkını verecek şekilde yapmaları lazım, sonra ben buna bakınca yaptırdım ama bişeye benzemedi demeyeyim :)
readonly
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 102 misafir