ARKA SİS LAMBASI

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

ARKA SİS LAMBASI

İleti fatihkarde1 » 01 Eylül 2011 09:30

merhaba arkadaşalar
sağ tarataki arka sis lambasının yanmadığını farkettim (yada farketmekte geç kaldım)
geçenlerde elektrikçiye gittim bagaj aydınlatması taktırdım yine arka sis lambası sağ taraftaki
yanmadığını söyledim
elektrikçi bana sağ tarafta yanmaz sadece sol taraf yanar dedi
acaba sizin araçlarda da durum aynımıdır
mesala önceki aracım megane ll de hem sağda
hem de solda yanardı
fatihkarde1
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 80000
Yakıt: shell eurodiesel
Lastik Markası: dunlop sport 01
İsim ve Şehir: fatih çerkezköy

Re: ARKA SİS LAMBASI

İleti elensi59 » 01 Eylül 2011 09:46

aynen öyle tek sol yanar gerçi benim aracım 2007 modeldi çift yanıodu sağ stop kırıldı deiştrdm yeni gelen stopta baktım sis yok :)
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

İleti MertDeniz » 01 Eylül 2011 12:36

Evet bütün Clio'larda hatta neredeyse bütün arabalarda sadece sol sis lambası yanar. Aslında olması gereken budur. Ama basit bir tesisat çekerek sağdaki yere de sis lambası taktırabilirsiniz. Genelde böyle yapıyorlar. Ben de yapmıştım :) Kendiniz de yapabilirsiniz.
Bakınız: http://www.clioiii.com/ClioIII/FORUM/viewtopic.php?f=64&t=2160
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Megane II Expression
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85 BG
Kilometre: 30000
Yakıt: Shell V-Power
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti MertDeniz » 01 Eylül 2011 12:38

fatihkarde1 demiş ki:mesala önceki aracım megane ll de hem sağda
hem de solda yanardı

Bu arada benim şimdiki aracım Megane ii. Sadece sol sis lambası yanıyor. Sizin araca sizden önceki sahibi tesisat çekip ikinci sis lambasını bağlatmış olabilir. (Tabi ikinci sahibiyseniz) Sanayiye gittiğimde ona da bir el attıracağım.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Leon_01 » 01 Eylül 2011 15:54

tüm araçlarda kullanıcı değişiklik yaapmadığı sürece sadece sol sis lambası yanar.amaç da diğer sürücüler tarafından fren lambalarıyla karıştırılmasını önlemektir.sağ tarafa tesisat çektirip kullanılması da çok hoş bi durum değil çünkü aşırı derecede göz alıyor ve çok rahatsız edici
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 28000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: ADANA

İleti fatihkarde1 » 01 Eylül 2011 18:39

MertDeniz demiş ki:
fatihkarde1 demiş ki:mesala önceki aracım megane ll de hem sağda
hem de solda yanardı

Bu arada benim şimdiki aracım Megane ii. Sadece sol sis lambası yanıyor. Sizin araca sizden önceki sahibi tesisat çekip ikinci sis lambasını bağlatmış olabilir. (Tabi ikinci sahibiyseniz) Sanayiye gittiğimde ona da bir el attıracağım.

önceki aracım 2005 megane ll dynamik ti ve ilk sahibiyim (benzinli)
çok eminim ki o aracımda hem sağda hem solda yanıyordu
fakat leon_01 arkadaşımızın söylediği çok doğru fren lambalarıyla karıştırılabilinir
herhangi bir tesisat çektirmenin pek fazla esprisi yok
fatihkarde1
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Kilometre: 80000
Yakıt: shell eurodiesel
Lastik Markası: dunlop sport 01
İsim ve Şehir: fatih çerkezköy

İleti MertDeniz » 01 Eylül 2011 20:16

Belki de makyajsız kasalarda söylediğiniz durum vardır. Ama benim aracımda sadece sol sis lambası yanıyor.

Tesisat çekme konusunda da tabi fren lambasıyla karıştırılabilir o şekilde. Ancak gerçekten görüş mesafesinin azaldığı durumlarda yakanlar için bunun tehlikeli olmadığını düşünüyorum. Çünkü o durumlarda zaten çok hız yapmak doğru değil ve arkanızdaki kişi size çok yaklaştığında çok kısa sürede fark edecektir sis lambası olduğunu. Önemli olan normal havalarda sis lambasını kullanmamak.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti predatore » 08 Eylül 2011 07:50

Allah Allah sadece solmu yanıyormuş
10-11 aydır kullanıyorum hiç dikkat etmemiştim eve gidince bi bakayım :)
predatore
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Kilometre: 105000
Yakıt: Opet
İsim ve Şehir: İbrahim İST

İleti Tyler Durden » 08 Eylül 2011 08:20

Bu arada belki konuyla ilgisiz olacak ama yağışsız ve sis olmayan havalarda sakın sis farlarını yakmayın arkadaşlar.Geçen akşam birçok sürücü gibi aracın dıştan görünüşü hoşuma gittiği için sis farlarını yakmış gidiyordum.Polis beni kenara çekti.İlgili kanun maddesini söyleyip yağışsız ve sissiz havada sis farlarınızı yaktığınız için ceza yazacağız dedi.Ben de sinirlendim" Bak gel şu yola birlikte çıkalım,sis farlarını yakan sana en az 10 tane araç gösteririm,onların hepsine ceza mı yazıyorsunuz?"dedim.Polis de "Elimizden geldiğince yazıyoruz"dedi.Ben de "Yapmayın etmeyin ben çocuk değilim"dedim.Bu çıkışım işe yaradı ve ruhsatı geri verdi"Bir daha sis farlarınızı yakmayın"deyip cezayı iptal etti.Benden naçizane bir tavsiye....
Tyler Durden
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII 2011
Motor Tipi & Gücü: 1.6 110 bg BVA
Kilometre: 0
Lastik Markası: Continental185/60/15
İsim ve Şehir: Özgür Bursa

İleti predatore » 08 Eylül 2011 10:37

Tyler Durden demiş ki:Bu arada belki konuyla ilgisiz olacak ama yağışsız ve sis olmayan havalarda sakın sis farlarını yakmayın arkadaşlar.Geçen akşam birçok sürücü gibi aracın dıştan görünüşü hoşuma gittiği için sis farlarını yakmış gidiyordum.Polis beni kenara çekti.İlgili kanun maddesini söyleyip yağışsız ve sissiz havada sis farlarınızı yaktığınız için ceza yazacağız dedi.Ben de sinirlendim" Bak gel şu yola birlikte çıkalım,sis farlarını yakan sana en az 10 tane araç gösteririm,onların hepsine ceza mı yazıyorsunuz?"dedim.Polis de "Elimizden geldiğince yazıyoruz"dedi.Ben de "Yapmayın etmeyin ben çocuk değilim"dedim.Bu çıkışım işe yaradı ve ruhsatı geri verdi"Bir daha sis farlarınızı yakmayın"deyip cezayı iptal etti.Benden naçizane bir tavsiye....

ceza yazmaya başlamaları iyi olmuş. inş. istanbul' da da artırırlar ceza yazmayı :)
bu sayede azalır belki gereksiz yere sislerini yakanlar.
karşı karşıya geldik mi öyle bir vuruyor ki gözüme yolu göremiyorum.
predatore
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti alper » 08 Eylül 2011 11:07

kesinlikle çok rahatsız ediyor.Özellikle arka sis farı yanmış bir aracın arkasındaysınız,birde yoğun trafikten dolayı yapışmışsanız iğrenç ötesi rahatsız ediyor.
(Geçmişte bende bu hatayı düşmüştüm ama gerçekte aracı ve sürücü imajını sanılanın tam tersine basit/bilinçsiz gösteriyor)
alper
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65 bg
Kilometre: 110000
Yakıt: bp
Lastik Markası: michelin
İsim ve Şehir: Bayrampaşa/İSTANBUL

İleti Tyler Durden » 08 Eylül 2011 12:08

predatore demiş ki:
Tyler Durden demiş ki:Bu arada belki konuyla ilgisiz olacak ama yağışsız ve sis olmayan havalarda sakın sis farlarını yakmayın arkadaşlar.Geçen akşam birçok sürücü gibi aracın dıştan görünüşü hoşuma gittiği için sis farlarını yakmış gidiyordum.Polis beni kenara çekti.İlgili kanun maddesini söyleyip yağışsız ve sissiz havada sis farlarınızı yaktığınız için ceza yazacağız dedi.Ben de sinirlendim" Bak gel şu yola birlikte çıkalım,sis farlarını yakan sana en az 10 tane araç gösteririm,onların hepsine ceza mı yazıyorsunuz?"dedim.Polis de "Elimizden geldiğince yazıyoruz"dedi.Ben de "Yapmayın etmeyin ben çocuk değilim"dedim.Bu çıkışım işe yaradı ve ruhsatı geri verdi"Bir daha sis farlarınızı yakmayın"deyip cezayı iptal etti.Benden naçizane bir tavsiye....

ceza yazmaya başlamaları iyi olmuş. inş. istanbul' da da artırırlar ceza yazmayı :)

Vallah dostum bu kadar yazacağına "Oh olsun!"deseymişsin yeterli olurmuş.
Tyler Durden
ONBASI
ONBASI

İleti predatore » 08 Eylül 2011 12:26

Tyler Durden demiş ki:
predatore demiş ki:

Vallah dostum bu kadar yazacağına "Oh olsun!"deseymişsin yeterli olurmuş.

ama gerçekten çok rahatsız edici.
adı üzerinde sis farı. yağmur yağmazken silecekleri çalıştırmıyosak sis yokken de o farları kapalı tutmalıyız :)
predatore
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Tyler Durden » 08 Eylül 2011 12:52

Öncelikle ben 13 yıldır araba kullanıyorum ve hergün birçok ön sis farı yakan araç görüyorum.Beni öyle sürüş güvenliğimi tehlikeye atacak şekilde hiçbiri rahatsız etmiyor.Rahatsız etse ben de sis farlarımı yakıp başkalarının güvenliğini tehlikeye atmayı kendime ve kişiliğime yakıştıramam.

Diğer yandan şehir içinde sık sık hız limit tabelaları görüyorsundur 30-40-50 gibi.Önün boş,yol müsaitken sen hiç 30-40 km hızla aracını sürüyor musun?Adı üstünde "hız limit tabelası"?

Ya da yaya geçitlerinde geçiş hakkı her zaman yayanındr.Yaya geçitlerinde yaya gördüğün zaman mutlaka duruyor musun?Adı üstünde "yaya geçidi"?

Park ve duraklama yapılamaz tabelası olan yerlerde 30 saniye bile olsa hiç durmuyor musun?Adı üstünde "duraklama yapılmaz tabelası"?

Tüm bunları yapıyorsan seni tebrik eder,aynı yolda ilerlemeni temenni ederim....
Tyler Durden
ONBASI
ONBASI

İleti semih89 » 09 Eylül 2011 17:56

şey gibi merceksiz zenona laf edemezler ama sis farına ederler :) garip memleket..
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

Sonraki

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir