predatore demiş ki:profkan demiş ki:Merhaba,
Evet sorun aküdeymiş. Akünün bittiğini söylediler. Bende birden bire nasıl bittiğini anlamadım. Hiç bir belirti vermedi.
Camların ve siliceklerin kendi kendine çalışması da beyine eksik sinyal gittiğinden oluyormuş.
Akü + 1,5 Lt yağ ve arka silecek Toplamda 297 TL 'ye geldi yetkili serviste.
Fakat şunu sormak isterim, 2 yıl sonra bu akünün de ömrü dolmaya yakın, bunu nasıl anlayabilirim. Yani ne zaman değiştirmeliyim bu aküyü.
Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.
fazla bilgim yok ama
bildiğim kadarı ile marş süresi uzun olur.
anahtarı çevirince normalde 1-2 sn de çalışıyorsa 4-5 sn kadar uzar. (sn leri sallama örnek teşkil etsin diye)
aracını çalıştırıken eğer ışıklarının sönmesini beklerken uzun yanan ışıklar görürsün en son motor bilmem nesi sönüyo dizellerde genellikle akü ışığı çalıştırdıktan 1-2 saniye sonra söndüyse aküne baktıracaksın :)
oto elektrikçisi aynen böyle fırçalamıştı beni hatta tam şöyle;
-kontağı aç.
....
-2.kademeye geç
.....
ışıklar söndümü
......
-hangileri sönmedi
............
-bak işte aracın yağı azalmış seviyesine gelmiyo o ışık ondna sönmedi aracı çalıştırınca gider .
........
-o araç motor bilmemnesi çalışınca söner 40 yıllık ustayım ben anlamam anlamakta istemem ama hundaiiiiiii lerde arıza veriyo yaptırmıyolarmış haberin olsun
............
-yok ramolarda(aynen böyle dedi) görmedim hiç
............
-yeter bu kadar gevezelik işin gücün yok her halde çalıştır
............
-bak akü şimdi söndü yağ ışı gitti he omu ısıtma bujisin şeysi
............
şeysi iste dilim dolanıyo söylerken o naneyi
............
aracın aküsü bitmek üzere ondan öyle yanıyor o ışık korkulacak birşey yok
............
final
aracını çalıştırıken eğer ışıklarının sönmesini beklerken uzun yanan ışıklar görürsün en son motor bilmem nesi sönüyo dizellerde genellikle akü ışığı çalıştırdıktan 1-2 saniye sonra söndüyse aküne baktıracaksın :)
..............
.................
...........
hadi gel çaylar soğudu sende ne cahil bir delikanlısın kullandığın arabanın hakkını ver be çocuk öğrenin bunlar artık 20 yaşında velet arabsınıçalıyo babadan hop bişi oluyo burda bende normalde para bile almam adam gibi gelse ama adam değillerki işte yapmasınalr diye paralarını alıyorum....................ÇAYINI İÇ OLUM HADİ......
.... YERLERDE BENİM CEVAPLARIM VAR :)
yani anlayacağın hocam akü her zaman sadece akü değil araçtaki herşey arıza yapmadan önce sinyal veriyor sana far kesilmeden önce
2 kes göz kırparmış
ya seviyesi düşükse
çalıştırıken sönermiş(çalışınca yağ hareket ediyormuş gezermiş aracın içinde)(amca öle dedi) :)
araçta su kalmazsa hararet yapmadan aracı bi sağlam devir düşürürmüş
aracı zorlarsan aracın içine ısınmış su ve kaynamış ya kokusu gelırmiş
daha çok şey var ama aklıma gelmedi bunu bana 2 sene önce ilkkez araç kullanmaya başladığım zaman o elektrikçi amca söylemişti...:):):):)