ARKA SİS LAMBASI

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Re: ARKA SİS LAMBASI

İleti MertDeniz » 09 Eylül 2011 20:03

Ben viraj aydınlatması görevini görmesi amacıyla ön sis farlarını yakıyorum bazen. Bu konu forumda daha önce konuşulmuştu. Hyundai Starex gibi bir sis farınız yoksa sis farınızın açık olması karşıdakinin gözünü almaz. Zaten tamponun hemen önünü aydınlatıyor ve göze direk vurmuyor. Tekrar söylüyorum büyük-yüksek veya xenon far olan sis farları rahatsız ediyor. Ama standart olan binek araçların sis farlarının zararı yok.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Megane II Expression
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85 BG
Kilometre: 30000
Yakıt: Shell V-Power
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti predatore » 09 Eylül 2011 21:37

Tyler Durden demiş ki:Öncelikle ben 13 yıldır araba kullanıyorum ve hergün birçok ön sis farı yakan araç görüyorum.Beni öyle sürüş güvenliğimi tehlikeye atacak şekilde hiçbiri rahatsız etmiyor.Rahatsız etse ben de sis farlarımı yakıp başkalarının güvenliğini tehlikeye atmayı kendime ve kişiliğime yakıştıramam.

Diğer yandan şehir içinde sık sık hız limit tabelaları görüyorsundur 30-40-50 gibi.Önün boş,yol müsaitken sen hiç 30-40 km hızla aracını sürüyor musun?Adı üstünde "hız limit tabelası"?

Ya da yaya geçitlerinde geçiş hakkı her zaman yayanındr.Yaya geçitlerinde yaya gördüğün zaman mutlaka duruyor musun?Adı üstünde "yaya geçidi"?

Park ve duraklama yapılamaz tabelası olan yerlerde 30 saniye bile olsa hiç durmuyor musun?Adı üstünde "duraklama yapılmaz tabelası"?

Tüm bunları yapıyorsan seni tebrik eder,aynı yolda ilerlemeni temenni ederim....

o farlar seni rahatsız etmiyor olabilir ama beni ediyor. yolu göremiyorum. Allah korusun o an önüme bişet çıksa sorumlusu kim olacak. o sislerini yakan geçip gidecek.
elimden geldiğince kurallara uymaya çalışırım. gerktiğinde yayaya da yol veririm, gider 100 metre ilerde de dururum. adı üzerinde yasak...

yasaksa uyacaksın yoksa cezasına katlanacaksın bu kadar basit...

semih89 demiş ki:şey gibi merceksiz zenona laf edemezler ama sis farına ederler :) garip memleket..

onlarda aynı şey bi farkı yokki göz falan bırakmıyorlar adamda.
predatore
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 105000
Yakıt: Opet
İsim ve Şehir: İbrahim İST

İleti MertDeniz » 10 Eylül 2011 13:01

Merceksiz xenon çok daha rahatsız edici. Standart sis farları beni rahatsız etmiyor mesela ama xenonlar gözlerimi çıkartıyor.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Megane II Expression
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85 BG
Kilometre: 30000
Yakıt: Shell V-Power
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti diplomali_amele » 26 Eylül 2011 12:59

Tyler Durden demiş ki:Öncelikle ben 13 yıldır araba kullanıyorum ve hergün birçok ön sis farı yakan araç görüyorum.Beni öyle sürüş güvenliğimi tehlikeye atacak şekilde hiçbiri rahatsız etmiyor.Rahatsız etse ben de sis farlarımı yakıp başkalarının güvenliğini tehlikeye atmayı kendime ve kişiliğime yakıştıramam.

Diğer yandan şehir içinde sık sık hız limit tabelaları görüyorsundur 30-40-50 gibi.Önün boş,yol müsaitken sen hiç 30-40 km hızla aracını sürüyor musun?Adı üstünde "hız limit tabelası"?

Ya da yaya geçitlerinde geçiş hakkı her zaman yayanındr.Yaya geçitlerinde yaya gördüğün zaman mutlaka duruyor musun?Adı üstünde "yaya geçidi"?

Park ve duraklama yapılamaz tabelası olan yerlerde 30 saniye bile olsa hiç durmuyor musun?Adı üstünde "duraklama yapılmaz tabelası"?

Tüm bunları yapıyorsan seni tebrik eder,aynı yolda ilerlemeni temenni ederim....

ben kendi adıma şunu söyleme isterim;

yaya geçidinde arkamdan çok hızlı araç gelmiyorsa yayalara yol veren ve bu yüzden çok küfür yemiş bir adamım
hız limitlerine sadece sağ şeritte isem uyuyorum ve sabitleyici ile giderim çoğu zaman
hiç bir zaman park yapılmaz yaya geçiçi olan bölgelerin otobüs duraklarının trafik işıklarının 10 mt onine arkasına park etmem (park yasaktırlarda dahil)
en son yaya geçidinde üsküdarda yol verirken kullanılmaya sis farımdan oldum onun yeri artık boş arkadan gelen minübüs sayesinde artık sağ taraftaki sis farom yok ve tamponumun içindeki çamurlarda öyle :)
diplomali_amele
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 evr 4ab
Kilometre: 7000
Yakıt: full benzin/lpg
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: Yücel İSTANBUL

İleti Tyler Durden » 26 Eylül 2011 14:43

diplomali_amele demiş ki:

ben kendi adıma şunu söyleme isterim;

yaya geçidinde arkamdan çok hızlı araç gelmiyorsa yayalara yol veren ve bu yüzden çok küfür yemiş bir adamım
hız limitlerine sadece sağ şeritte isem uyuyorum ve sabitleyici ile giderim çoğu zaman
hiç bir zaman park yapılmaz yaya geçiçi olan bölgelerin otobüs duraklarının trafik işıklarının 10 mt onine arkasına park etmem (park yasaktırlarda dahil)
en son yaya geçidinde üsküdarda yol verirken kullanılmaya sis farımdan oldum onun yeri artık boş arkadan gelen minübüs sayesinde artık sağ taraftaki sis farom yok ve tamponumun içindeki çamurlarda öyle :)

Ben sis farını yağmursuz ve sissiz havalarda yakmanın yasak olduğunu bilmiyordum.Ehliyeti alalı 13 yıl oldu,belki sürücü kursunda öğrettiler ama hatırlamıyorum.Bir arkadaşın benim yazdığım şeye verdiği işgüzarca cevap yüzünden anlamsız bir polemik çıktı.Bu yukarıda saydığım şeylere şahsen ben de elimden geldiğince uyarım.Fakat benim anlatmak istediğim,birçok kez polisin gözü önünde yaya geçitinde araçların yayalara yol vermediğine şahit oldum.Ama polis bu durumda kılını bile kıpırdatmıyor.Siz hiç yaya geçidince yayaya yol vermedi diye ceza yiyen birini duydunuz mu?Ama aynı polis hiç kimseye ciddi zarar vermediğim halde sis farını yakıyorum diye bana ceza kesmeye kalktı.Saat gece yarısını geçmişti,yollar bomboştu.Yani kimseye üç kuruşluk bir zararım yoktu.İşte benim isyanım buna,Türkiye'de maalesef "standartsızlık" var.Polisler kafalarına göre takılıyorlar.Çoğu zaman görmezden geldikleri şeyleri bir bakmışsınız bazen ceza konusu yapıyorlar....
Tyler Durden
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII 2011
Motor Tipi & Gücü: 1.6 110 bg BVA
Kilometre: 0
Lastik Markası: Continental185/60/15
İsim ve Şehir: Özgür Bursa

İleti diplomali_amele » 26 Eylül 2011 16:30

bursada dediğin olaya şahit oldum stadın orada polis ya günlük limit doldurmak için yada gerçekten işini yapmak için bu uygulamayı 40 45 araca yaptığına şahit oldum ve şaşırdım açıkcası

birde istanbulda artık emniyet şeridi davarları yandı galiba sürekli ceza kesiyorlar o davar arkadaşlara yollarda :)
diplomali_amele
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 evr 4ab
Kilometre: 7000
Yakıt: full benzin/lpg
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: Yücel İSTANBUL

Önceki

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi