Yarım Lastik Park Tekniği Hakkında :)

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Yarım Lastik Park Tekniği Hakkında :)

İleti Devrim » 12 Eylül 2011 18:46

Zaman zaman olur bana, müthiş rahatsız olurum. Anında arabayı adam gibi düzeltirim falan. Hatta bazen başka araçlarda görürüm acırım.

Ya da o kadar kötü bir şey değil midir bu? Sizce lastiğin tam oturmuş olmasıyla böyle olması arasında nasıl bir fark olur? Lastiğe, dingile ya da jant tertibatına bir zararı var mıdır sizce?

İlk foto'da belli olmuyor o kadar. Ama ikinci foto'da herşey belli. Bana kötü görünüyor.

devrim_yarimlastik1.jpg

devrim_yarimlastik2.jpg

Bu arada, bu lastik daha iyi durumdaydı. Yani biraz daha kaldırımın üzerindeydi.
Bu mevzuyu hatırlayıp, konuyu açmak adına aracı az sola aldım. :) Yani bu fotoğraflar kasten böyle çekildi.
:D
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Re: Yarım Lastik Park Tekniği Hakkında :)

İleti MaYuCeL » 12 Eylül 2011 19:02

Bende elimden geldiğince dikkat ederim bu duruma. Ofisimin olduğu yer rampada, araçlarımızı otoparkımızda yer sıkıntısı olduğunda yada acil çıkmamız gerektiğinde bayırda kaldırım kenarına park edip direksiyonu da kaldırıma doğru çeviriyoruz. Ara sıra farkında olmadan araç kendini azıcık saldığında lastik kaldırıma dokunuyor ve farkına vardığımızda hemen aracı geri alıyoruz. Hem lastiğe hemde janta zarar vereceği garanti.

Devrim hocam bu arada lastikleriniz yeni galiba. Benim 40.bin oldu 4mm ye indi lastikler. yakında tekrar ön-arka yaparım ama fazla gitmez sanırım. Var mı güzel lastik tavsiyen üstadım?
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti semih89 » 12 Eylül 2011 19:15

küçük şeyler bunlar abi :) söylüyrm hep ya. uçak değil bunlar abi araba altı üstü :) bizim uçaklarda falan olur genelde böle abartı düşünceler :)
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti fatihkarde1 » 12 Eylül 2011 19:28

Devrim Hocam aynı şeyi ben de bir kaç kez yapmak zorunda kaldım
bikeresinde aracımı yine o şekilde park etmiştim araçtan indim tam eve
gidecektim ki yoldan geçen birisi çevirdi ve bana dedi ki
kesinlikle bu şekil park etme lastiklerin balon yapar dedi
ve jant da balans oluşabilir dedi
gerekçesi ise aracın ağırlığı tek tarafa bindiği için kuvvet dengesizliği oluşuyor dedi
o günden itibaren bu hareketten özellikle kaçınırım
fatihkarde1
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 80000
Yakıt: shell eurodiesel
Lastik Markası: dunlop sport 01
İsim ve Şehir: fatih çerkezköy

İleti muratt » 12 Eylül 2011 20:06

fatihkarde1 demiş ki:Devrim Hocam aynı şeyi ben de bir kaç kez yapmak zorunda kaldım
bikeresinde aracımı yine o şekilde park etmiştim araçtan indim tam eve
gidecektim ki yoldan geçen birisi çevirdi ve bana dedi ki
kesinlikle bu şekil park etme lastiklerin balon yapar dedi
ve jant da balans oluşabilir dedi
gerekçesi ise aracın ağırlığı tek tarafa bindiği için kuvvet dengesizliği oluşuyor dedi
o günden itibaren bu hareketten özellikle kaçınırım

aynı şey benim başıma geldi bende fark etmeden biraz çıkıntılı olan yere park etmişim bir kargo şoförü böyle yaparsan bu lastikler dayanmaz dedi hemen düzelttim :D
her park edişimde inip bakarım ufakta olsa bir yamukluk varsa düzeltirim.
muratt
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio grand tour
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85 bg
Kilometre: 16000
Yakıt: total eurodiesel
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: izmir

İleti MaYuCeL » 12 Eylül 2011 20:22

semih89 demiş ki:küçük şeyler bunlar abi :) söylüyrm hep ya. uçak değil bunlar abi araba altı üstü :) bizim uçaklarda falan olur genelde böle abartı düşünceler :)

Uçak değil ama içinde can taşıyor, Ailemin canını ve kendi canımı. Elimden geldiğince titiz kullanıp zarar vermemeye çalışırım. Bu böcüklerin bizim için önemi hem duygusal hemde maddi dayanaklı. O nedenle bizler için değerli.
Daha önce farklı bir başlıkta daha dikkatimi çekmişti "Uçak değil bunlar sadece araba" lafınız. Sanırım herkesin bakış açısı farklı...
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti semih89 » 12 Eylül 2011 22:33

canını taşımasıyla kaldırıma konmasının ne alakası var ? O araç yolda 150km hızlı girmediği etmediği çukur tümsek kalmıyor içinde 5 tane yolcuyla bagajla. Lastikteki yük dağılımını hesap edecek değiliz biz. eVET sadece araba. böyle milimetrik hassasiyette şeyler değil . yoksa her araca binmeden önce hangi yükün nereye ne miktarda konacağını falan hesaplardık. Elimiz anahtar tutuyor çok şükür , işimiz bu , az çok neyin ne kadar önemsenmesi gerektiğini biliyoruz. Altımızdaki aracı önemsemesek bu sitede yazıyor olmazdık. Geçmiş 600 mesajım ona cevap olur zaten.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti MertDeniz » 12 Eylül 2011 23:38

Ben 3. kişi olarak karışmamalıyım belki bu diyaloğa ama aslında çok farklı düşüncelere sahip değilsiniz. Sadece bir iletişim bozukluğu yaşanmış sanırım. Hepimiz araçlarımıza değer veriyoruz. Bazılarımız daha hassas olabiliyoruz bu konuda. Ben de mümkün olduğunca park ederken lastiklerimi fotoğrafta olduğu gibi bırakmamaya çalışıyorum. Belki bir zararı yoktur ama öyle kalması rahatsız ediyor beni. Olabilir yani böyle şeyler.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Megane II Expression
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85 BG
Kilometre: 30000
Yakıt: Shell V-Power
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Devrim » 13 Eylül 2011 15:35

MaYuCeL demiş ki:...Devrim hocam bu arada lastikleriniz yeni galiba. Benim 40.bin oldu 4mm ye indi lastikler. yakında tekrar ön-arka yaparım ama fazla gitmez sanırım. Var mı güzel lastik tavsiyen üstadım?

Lastikleri 28bin'de takmıştık sanırım. Şimdi 63bin'deyim. Valla iyi dayandılar, Kumho Kw17. Bir sonraki lastiklerim de bunlar olabilir yine söyleyeyim. :) Tavsiye de ederim.

semih89 demiş ki:küçük şeyler bunlar abi :) söylüyrm hep ya. uçak değil bunlar abi araba altı üstü :) bizim uçaklarda falan olur genelde böle abartı düşünceler :)

Doğrudur, lafım yok da; İnsanlık için küçüktür ama benim için büyük.

Yani aslında mekanik olarak varsa sadece lastiğe vardır zararı. Çok da sıkıntı olacağın sanmıyorum. Ama yine de benim gibi bu görünüme takan var mıdır onu merak ettiğim için açtım konuyu. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti tabteam » 13 Eylül 2011 16:10

ben de takarım öyle bir durumu. bir de lastiği iyice köşeye dayayıp ezdirenler oluyor ona çok fena tav oluyorum. yazık günah o lastiğe be.
tabteam
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: (Clio3) Honda JAZZ
Motor Tipi & Gücü: (1.5dci) FUN+
Kilometre: 32000
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUNLOP
İsim ve Şehir: Şükrü KESKİN DENİZLİ

İleti diplomali_amele » 24 Eylül 2011 11:16

Devrim demiş ki:Zaman zaman olur bana, müthiş rahatsız olurum. Anında arabayı adam gibi düzeltirim falan. Hatta bazen başka araçlarda görürüm acırım.

Ya da o kadar kötü bir şey değil midir bu? Sizce lastiğin tam oturmuş olmasıyla böyle olması arasında nasıl bir fark olur? Lastiğe, dingile ya da jant tertibatına bir zararı var mıdır sizce?

İlk foto'da belli olmuyor o kadar. Ama ikinci foto'da herşey belli. Bana kötü görünüyor.

devrim_yarimlastik1.jpg

devrim_yarimlastik2.jpg

Bu arada, bu lastik daha iyi durumdaydı. Yani biraz daha kaldırımın üzerindeydi.
Bu mevzuyu hatırlayıp, konuyu açmak adına aracı az sola aldım. :) Yani bu fotoğraflar kasten böyle çekildi.
:D

devrim hocam bence her ne kadar lastık jant balon v.s. desekte bu olay bence aracı askıdda bırakmak gibi birşey bir taraf daha yükün altında ve daha çok baskı alıyor (pek anlamam sadece resimdekini yorumluyorum ) ve oradaki denge çubuğu dengede değil bence ,amortisör içindeki yağı ne yapacağını şaşirmış belkide en kötüsü bence araç kendini bir tarafa yatırıyor ya alışkanlık olupta KADIRGALI KABADAYILAR gibi gitmesin yolda sonra :) bir yana yatık heyt varmı bana yan bakan der gibi :) :P
diplomali_amele
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 evr 4ab
Kilometre: 7000
Yakıt: full benzin/lpg
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: Yücel İSTANBUL

İleti crocodile » 09 Mart 2012 15:57

Yarım lastik, biri yukarıda biri aşağıda lastik, eğimli park hemen hepsi beni rahatsız eder. Bazen mecbur yapmak zorunda kalıyorum ( kısa süreli) ama genelde çok rahatsız edici ve de zararlı bir durum. Bir de şey duydum ben arabayı yokuşta falan park ederken lastikleri yan bırakma ihtiyacı duyuyorum ( başka park halindeki araçlarda da görüyorum bunu ) kayarsa falan diye. Bunun da yanlış olduğunu araca zarar verdiğni duydum.

mesela yokuş aşağı sokağın sağına park edinde lastikleri de kaldırıma doğru sağa dönük bırakmak. (lastiği kaldırıma yasyalayı demiyorum). Bu şekilde rotların etkilendiğini vs birşeyler söylediler. En iyisi düz bırakmak falan dediler. Ben de artık düz bırakıyorum. Dediğim olay zararlı mı değil mi bilmiyorum ama yine de işte bir kere aklıma girdi ya :!:
crocodile
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: 2011 Astra H
Motor Tipi & Gücü: 1.3 CDTI 90HP
Kilometre: 26000
Yakıt: Opet Ultra Force
Lastik Markası: Continental205/55/16
İsim ve Şehir: Emre İst

İleti ELT » 13 Mart 2012 01:02

Bende önceden sizin gibi düz bırakıyordum ama şimdi yarım (park ettiğim yöne göre) sağ ya da sola bırakmak hoşuma gidiyor...Arabayı park ettikten sonra dönüp bakıyorum ve arabanın duruşunu seviyorum....Bence bir zararı olmaz ...Aksine bir sorun durumunda kaldırıma yaslanacagı için olası bir masraftan sizi kurtarır:))))
ELT
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III 2011
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85HP BVR
Kilometre: 100000
Yakıt: PO Vmax
Lastik Markası: Goodyear Ultragrip P
İsim ve Şehir: Sedat Çanakkale

İleti krank » 13 Mart 2012 08:20

Amerikada araba kiralamış bir sanatçı anlatıyordu.Rampada parkedip, tekeri kırmadığı için ceza yemiş.Kimdi hatırlayamadım.Çok dik yerlerde yapmakta fayda var.

Sonuna kadar çevrili bırakmayın diye eski aracımın kitapçığında yazardı, hafif dışarda bırakmanın bir sakıncası olduğunu zannetmiyorum.
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

İleti guvence2005 » 15 Mart 2012 19:46

lastiklerin o şekilde park edilmiş olması kısa süre için problem olmaz herhalde ama uzun süreli bir kaç gün gibi mesela kalacaksa iyi değil lastiğin tellerini bozar .
guvence2005
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v75bg
Kilometre: 17000
Yakıt: total
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: izmir moon

Sonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi