ratig demiş ki:dik yokuştan inerken aracı manuele alıyorum ve vites 1 de.
mosengul demiş ki:Frene basmazsan 2. vitese geçmez bu otomatik mod içinde geçerli. Ama frene hafif dokun vitesi hemen değiştirir. Sen onu rolanti sanıyosun ama o bir üst vites kadrandan sürekli vitesi takip et.
Oktay ACAR demiş ki:mosengul demiş ki:Frene basmazsan 2. vitese geçmez bu otomatik mod içinde geçerli. Ama frene hafif dokun vitesi hemen değiştirir. Sen onu rolanti sanıyosun ama o bir üst vites kadrandan sürekli vitesi takip et.
Dik bir yokuş inerken ben hala kararsızlık yaşıyorum,vitestemi bırakmam lazım yoksa boşamı almam gerekiyor.Viteste inersem frene dokunduğumda o malüm TAK sesi bizi bekliyor yokuş bitiminde kendi vitese geçiyor,bilemiyorum hangisi doğru. :(
mosengul demiş ki:Oktay ACAR demiş ki:mosengul demiş ki:Frene basmazsan 2. vitese geçmez bu otomatik mod içinde geçerli. Ama frene hafif dokun vitesi hemen değiştirir. Sen onu rolanti sanıyosun ama o bir üst vites kadrandan sürekli vitesi takip et.
Dik bir yokuş inerken ben hala kararsızlık yaşıyorum,vitestemi bırakmam lazım yoksa boşamı almam gerekiyor.Viteste inersem frene dokunduğumda o malüm TAK sesi bizi bekliyor yokuş bitiminde kendi vitese geçiyor,bilemiyorum hangisi doğru. :(
Oktay abi frene basarken biraz güçlü basarsan vites küçültmüyor. Ama ayak ucuyla fren yapıp hafif frenle iniyim diyince vitesi yükseltip kopresyonu kesiyor.
levolution demiş ki:kafama takılan bir soru var bir süredir,
BVA tam otomatik vites kutusunda arabanın çekilmesi gibi zorunlu haller dışında N konumunda yani boş viteste kullanılmasının çok sakıncalı olduğunu, bu konumda şanzımanın yağlama yapmadığını duymuştum.
çok dik yokuşlardan inerken birinci viteste devir aşağı yukarı oynuyor, önceki iletilerde de lafı geçtiği gibi birinci viteste araba tak diye sinir bozucu bir ses çıkarıyor ve ben bu durumla karşılaşmamak için N'ye alıyorum vitesi. BVA şanzıman gibi zarar verir mi vermez mi bilmiyorum.
BVR'de bu durum hakkında bilgisi olan var mı?
mosengul demiş ki:Aracı park halinde viteste bıraka bilirsin ve yine vitesteyken aracı çalıştırabilirsin (firen basılı olmak şartıyla) kendi boşa alir.enpisagor demiş ki:Birde örn 3. viteste giderken freni pompalayınca birden 1. vitese geçiyor normal mi ? 2 vites birden küçülttüğü içinde kısa bir ses geliyor.
Aracın hızına göre vitesi ayarlar. Mesela sen saate 100 km giderken ani firen yaptın 5 ten 1 e bile alabilir.Sonçta manuelle aynı mantığı kullanıyor önce boş sonra uygun vites.
liberty60 demiş ki:lpg ne kadara doluyor suanda.bir depo dizelle 200 tl ye doluyor depo. 120 130 kullanmak kosulu ile 900 km yol yapıyorum suanda
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 24 misafir