Merhaba Arkadaşlar,
Şimdi şöyle başlayayım;
Ben aracımı 12000km satın aldım ve bir arkadaşımız vasıtası ile Otosanayi'de motorcu ustaya gösterdik. Motoru çok iyi buldu ve parada anlaşıldı ise, satın alınabilir demişti. Araç 10binde bakımı yapılmıştı denmişti. Arkadaşımda bana yinede sen fren balatalarını yağını vs baktırmamı ısrarla söylemişti. Çünkü aracı satacakları için, belki değişimden kaçmış olabilirler diye. Bende aynı motorcu ustaya verdim. Gerekli bakımları yapalım vs diyerek. Bir gün sonra bakım bitti ve ödediğim ücret 420 lira. 14250km
Buraya kadar herşey rutin devam etti. Fakat yol bilgisayarı sorunu için, bir servis önerisi istedim. Sitesinden bakarak bana en yakın olan servisi arayarak yol bilgisayarındaki durumu ifade ettim. Telefondaki müşteri temsilcisi; "uygun bir vakitde servisimize gelebilirseniz, kontrol edebiliriz" dediler. Bende gittim, çok ilgililerdi. Her neyse, bagaj kütür kütür ses yapıyor dedim, hemen ilgilendiler, kildi sıktılar sanırım. Sonra yol bilgisayarına bakarken, direksiyonun solundaki bakım bilgilerini gördüler, bana ne sordularsa, yukarıdaki bilgileri aynen aktardım. Sonra bana aracınız o zaman garanti dışıdır dediler. Sonra hava filtresine baktı, yan sanayi koyulmuş ve kesinlikle yakıtı etkiler dedi. Ardından da yağı kontrol etti, onuda yan sanayi kullanmış dedi. Yağı ve hava filtresini değiştirirsek, tekrar garanti kapsamına alabiliriz dedi. Ücreti ise, 120 lira olacakmış. Bende seve seve kabul ettim. Sonra aracın kaldırıp altına baktılar, araç yağ kaçırıyormuş, bütün herşeyi sökeceğiz, kontrol edip garantiden değiştiririz dediler. Fakat böyle devam etseymişim, motorla ilgili ciddi sorunlar yaşarmışım dediler. Her neyse ödeyeceğim fiyat bu durumda yine değişmedi.
Fakat şimdi de Alper arkadaşım neden oraya gittiğimi söylüyor. Valla ne diyeyim, doğru bir biçimde aracı kullanmaya çalışıyoruz. Anlamadım "doğrusu" nedir, bilgisizim bu doğru ama elimizden geldiğince birşeyden sakınmıyoruz ama bir türlü doğru şekilde iş yapamıyoruz.
Aracımı Pazartesi alacağım için, biraz moralim bozulunca, ne var ne yoksa, bende yazayım dedim. Sanırım içimi döktüm. Kusura bakmayın arkadaşlar.
...tuncay şahin