Barebelyum demiş ki:Yokuş yukarı çık çıkarken 4 vitese at yavaş da olsa araç hızlanması lazım yok eğer yavaşlıyorsun gecmis olsun bir clio 1.5 i harcayan biri olarak konuşuyorum motorlar çok hassas dikkat edin yağ atıyorsa üfleme ve güç kaybı var yağ atıyorsa hızlandığınızdan kötü bir koku geliyorsa lütfen beni dinleyin ve bildiginiz emin olduğunuz servise aracınızı goturunuz herzaman yok böyle diyenler çıkacak ben sadece tecrübelerim doğrultusunda konuşuyorum evet bizim motorlar üfleme yapar ama balon sisirecek kadar yapıyorsa dikkat
Garip koku ( yüksek hızlarda)
Anormal yağ tüketimi
Yağ atması
Yağ yakması
Güç kaybı
2000 devirlerde gelen garip uğultu
onurksk demiş ki:Peki aracın yağ yakması nasıl belli olur siyah duman atmasındanmı ? bazı kamyon ve otobüslerde görüyorum yangın gibi siyah duman çıkıyor.Servisteki usta çalışan sıcak motorun yağ kapağını açınca çıkan duman ve buhara üfleme var demişti ama hava filtreme baktım uzun zamandır takılı ve üzerinde çok hafif bir toz griliği dışında yağ falan yok ?
onurksk demiş ki:Peki aracın yağ yakması nasıl belli olur siyah duman atmasındanmı ? bazı kamyon ve otobüslerde görüyorum yangın gibi siyah duman çıkıyor.Servisteki usta çalışan sıcak motorun yağ kapağını açınca çıkan duman ve buhara üfleme var demişti ama hava filtreme baktım uzun zamandır takılı ve üzerinde çok hafif bir toz griliği dışında yağ falan yok ?
sissil demiş ki:...birinden daha zamanında duymustum ama ne derece dogru tatmin olmadım acıkcası olay şu: yokus yukarı arabayı bırakıyoruz 1ci vitese takıyoruz arabayı stop ediyoruz ve elfrenini indiriyoruz eger cok hızlı bi sekilde araba geriye kacırıyorsa motorda kompresyon kacagı var demekmiş ama pek inanmadım açıkçası. denemesi bedava.
Sani demiş ki:Ben yokuş çıkarken daha 4. vitese takabildiğim bi yokuş olmadı? 4. viteste hızlanabileceğiniz bir yokuş var ise aracımı vereyim, motorunu bi deneyin bakalım...
onurksk demiş ki:...Bende aracı ilk alırken serviste usta araba çalışır vaziyetteyken yağ kapağını açtı motor sıcaktı ve bir miktar duman çıktı elini yaklaştırınca hava akımı var bu motor üfleme yapıyor demişti.Baya tereddütlü almıştım ama şu an yakışıda çekişide normal bu üfleme olayı hakkında herkes farklı bişi sölüyo :(
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 54 misafir