herkese iyi yıllar...
Az önce muhabet ederken konu aküden açıldı.aracım 2007 model şu tarihe kadar akümü degistirmedim.hangi periyotta değiştiğini biliyormusunuz.
Hangi modeli ve fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz.
levolution demiş ki:akü fabrika çıkışı hangi amperdeyse onunla devam edilmeli diye biliyorum, daha yüksek amperli akünün araca zarar verebileceğini duymuştum. bu konuda net bilgisi olan var mı?
onurksk demiş ki:Benim araçta 2007 model ve akü hiç değişmedi kısa farları yaktığım zaman radyo ekranı biraz sönükleşiyo sanki güç yetmiyo gibi farları kapatınca normale dönüyo ama marşta hiç sıkıntı yok bakalım ne zaman yolda kalıcaz :)
levolution demiş ki:akü fabrika çıkışı hangi amperdeyse onunla devam edilmeli diye biliyorum, daha yüksek amperli akünün araca zarar verebileceğini duymuştum. bu konuda net bilgisi olan var mı?
musalisim demiş ki:ewet bugün gittim ve aküyü ölçtürdüm.ölçüm aletinde yanlış görmediysem 10.2 yazıyordu anlamını bilmiyorum fakat usta düşük dedi ve Burdur da ikamet ettiğimiz için çok soğuklarda çalışmaya bilir dedi ve şunu ekledi vurdurarak çalıştırırsan araçta masraflı bir problem çıkarabilir dedi ve orada bir tane ford gösterdi 2000tl lik masraf çıktı diye lafını bitirdi.Sonuç olarak 125tl ye Mutlu (silver 60A) marka bir aküm oldu.Bu ara arkadaşın dediği gibi üst kapak tam kapanmadı biraz kabarık duruyor.
Bir de unutmadan farlar ile ilgili durumu ustaya sorduğumda aküden değil şarj dinamosundan olduğunu reno klasiği dedi.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir