MertDeniz demiş ki:Devrim Hocam kullandığınız lastikler hakkında tecrübelerinize başvurmak istiyorum. 16'' çelik alaşımlı jant almayı düşünüyorum bir kaç ay içinde. Tabi 4 yeni lastik alacağım 205/55/16 ölçülerinde. Bridgestone Turanza ER300 düşünüyordum hep ama sizin kullandığınız lastikler hakkındaki yorumlarınızı görünce o kadar masraf yapmaya gerek olmadığını düşündüm.
Soğuk havalarda, ıslak zeminde, kuru yolda yol tutuşu, fren performansı nasıldır acaba? Ayrıca konforu hakkında da biraz bilgi verirseniz sevinirim. Kısacası aklıma gelen-gelmeyen konularda lastiklerinizin değerlendirmesini yaparsanız çok makbule geçer.
Neticede Bridgestone ya da Michellen gibi isimler daha göz önünde, güvenilir ve saygın markalar. Kumho (sanırım ya da bana göre) daha yeni bir isim. Belki pazar payı kapmaya çalıştığından olsa gerek, ürünleri görece ucuz. Ben bu lastikleri alırken çok tavsiye etmemişlerdi. Gerçekten Kumho'nun bazı normal lastikleri sevilmiyor. Fakat ben özellikle bu KW modeli için iyi şeyler duydum. Diğer modellerini bilmem etmem. Satıcı bu model için, "ben kaç tane taksi sürücüsüne verdim, 2 senedir yaz-kış kullanan var" demişti hatırlarım. Oysa kış lastiği yazın iyi performans vermez ve çabuk aşınır. Zaten bu da tam bir kış lastiği değil. Satıcının dediği gibi çıktı, 30bin kilometredir kullanıyorum, yarısı bile aşınmadı. Oysa önceki Dunlop SP1, 30bin'e geldiğimde tamamen bitmişti.
Ben yol tutuşunu sevdim. Gerçi öyle zorlayıcı bir hareketim olmadı. Ya da "lastiklerin yol tutuşu sayesinde kurtardık paçayı" diyebileceğim bir olay da olmadı. Herhangi bir kayma patinaj vb. durum da olmadı. Son zamanlarda kış ayları öyle çok karlı fırtınalı geçmiyor Konya'da. İstediğim gibi deneyemedim de açıkçası. Ama genel olarak gayet memnunum. O kadar uzun yol da yaptım. Hiç sıkıntı yaşamadım. Bu lastiklerin işi bittiğinde (büyük konuşmayayım) eğer bu model üretiliyorsa tekrar düşünebilirim.
Yalnız şu var; Lastik dişleri bir nebze aşındığından mı bilmem, düz yolda 40 ila 60 km/s hızları arasında lastiklerden "wo-wo-wo-wo-wo" şeklinde yazabileceğim bir ses efekti duyuyorum. Daha da hızlanınca ortadan kalkıyor (ya da duyulmuyor).
Bunların dışında hiç bir şikayetim yok. Çok hesaplı almıştım sanırım. 100 liranın altındaydı. Tabii 15" olduğu için...