filzof_alican » 26 Şubat 2012 21:12
kazımbey ilginize teşekkür ederim. kendi baskı balatamdan emin olduğum için bana garip geldi çok dik yokuşlarda baskı balata testlerimi yaptım, hiçbir sorunla karşılaşmadım, benim aklıma başka sorunlar geldi. örneğin debriyaj güzel ayırmıyor yada arada tutuklukmu yapıyor. ikincisi ise volant ın üzerindeki yaylar iş görmüyormu sorusuydu.
neyse servisteki ustalar kesin çözüm olarak baskı balata değişimini uygun görüyorlar. görmedende bişi diyemiyorlar. yukarıdada yazdığı gibi internette başka bir arkadaş buldum aynı sorun olan. banada mantıklı geldi işin gerçeği. kısaca tekrar bahsedeyim. motor ısınınca şanzımandaki yağ inceliyor.ince yağda keçelerden damla şeklinde baskı balataya gdiyor. bundan dolayıda motor sıcakken kaçırma yapıyor. eğer çok şikayetçi değilseniz hiç uğraşmayın çnki bunun sök tak işçilik ücreti bile çok yüksek.
emre bey baskı balata bittiğini anlamanın yolları var ama burda bahsettiğim şey baskı balata bitmesi değil
kısaca şöyle anlayabilirsiniz. birincisi kalkışlarda titremeli kalkar ve fazla gaz verdiğinizden bunu hissedersinzi. ikinisi sıcak havalarda dur kalklarda fark edilir derecede koku gelir. üçüncüsüde elfreni çekikken debriyajdan ayağınızı kaldırdığınızda ya araç istop etmez yada yok ayağınız çok yukarıda eder.