alperenfatih demiş ki:krank demiş ki:Soğuk hava şartlarında (ki gerçekten çok soğuk) ben 8.4lt-8.6lt arasındayım.Yazın 7.5lt der o da yeterli benim için.
Aracım henüz 2500km de.Anlık olarak 5lt altını görebiliyorum ama ortalama olarak dahi, şehirlerarası 5.4lt in altını hiç görmedim.Araç çok hafif rampa yukarı bile olsa birden 5lt lerden 7lt lere çıkıyor hemen zorlanmaya başlıyor,tüketim artıyor,ortalama yükseliyor.
5lt nin altında uzun yolda yolda yaktığını söyleyen arkadaşlar gördüm.Belki bizim motorlar daha tam açılmadı, belki lastik ebatları 165 bizdeki 185 tüketimi artırıyor olabilir bilemiyorum.
Benim de aracım 2.100 kmlerde şu an şehiriçi sizin gibi 8 lt civarı(şehirçi dediysem aracın motoru ısınmadan eve dönmüş ya da gideceğim yer varmış oluyorum, sonuçta ilçedeyim) şehirlerarası da 6 nın altına düşemedim ama bu hafta sonu 90 km hız civarı giderek bir deneyeceğim 6 nın altına düşecekmiyim bakayım. Bazıları öyle rakamlar veriyolarki (özellikle xkuruş yakıyor diye) insan şaşırıyor aynı fabrikadan mı çıkıyor bu arabalar diye
Evvett 5.5i tutturdum. Gazı fazla zorlamadan ve cut-off kullanmaya gayret ederek