Reset yaparsanız katedilen mesafe, tüketilen litre, ortalama ve ilişkili bazı değerler de sıfırlanır.onurksk demiş ki:...Sadece Ortalama tüketimi sıfırlama şansım varmı ? Yoksa resetleme yapınca bütün değerlerimi sıfırlıyo ?
Reset yaparsanız katedilen mesafe, tüketilen litre, ortalama ve ilişkili bazı değerler de sıfırlanır.onurksk demiş ki:...Sadece Ortalama tüketimi sıfırlama şansım varmı ? Yoksa resetleme yapınca bütün değerlerimi sıfırlıyo ?
Devrim demiş ki:Bizim evle iş arası 1 küsür kilometre. Geçen 50 liralık mazot alıp geldim eve. Aracı stop edip sıfırladım. Akabindeki 2-3 hafta boyunca ev-iş yaptık durduk. Başka en ufak bir uzun mesafe yapmadım. İlk defa bu kısa mesafeyi ölçtüm. Mazot bittiğinde, tekrar yakıt almam gerektiğinde ortalama 6.7 idi! :bad:
"Bu kadar kısa mesafe için kullanma" diyebilirsiniz haklı olarak. Olsun; Her gün aracın çalışıp yürümesini istiyorum. Yoksa günlerce yatacak...
chakistes demiş ki:bende de yakıt sarfiyatı arttı 6.2 ile 6.7 arasında bu aralar muratt hocam bu grafiği neyle aldın acaba
hasanozf demiş ki:Ortalaması 3.9 lt/100 km ve 8,3 lt tüketim. 100 km'yi hiç geçmedim. Ortalama hız 66 km/h
ELT demiş ki:Sayın Marklın-- Hevesinizi kırmak istemem ama hız sabitleme ile o değerlere ulaşamazsınız. Hız sabitleme aracı hep aynı hızda tutma mantığı ile çalışır ve biraz meyilli razilerde bu size extra yakıt sarfiyatı ile geri döner...Tecrübe ile sabittir. Size tavsiyem yolun düz olan bölümlerini hız sabitleyici engevbeli alanları manuel olarak geçmeniz. Bunun için yolu tanımanız gerekiyor...
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 87 misafir