filzof_alican demiş ki:karambol81 demiş ki:oguz1 demiş ki:bahadix demiş ki:ben 195/65/15 taktım ama 6,5 luk çelil jant aldım...
Ebatlar güzel olmuş, 65 ten dolayı konfor artmış hemde 195 ten dolayı yol tutuşu ve güvenlik. Sadece biraz yakıt artacaktır buda gözardı edilebilecek düzeydedir.
Konuya cevap çok geç oldu: Bende 195 65 15 taktım.
FArklılıklar,(Daha önce megane da da aynı ebat kullanmıştık)
Yol tutşu arttı,Çukurlardan geçerken daha az hissettiriyor.Vuruntu azaldı (Eneme arttı),Yakıt konusunda farlılığı pek anlayamadım.
hocam sen nettın naptın !!
165 x 65 x 15 den 195 x 65 x 15 e mı cevırdın lastıklerı once onu ogrenıyımde ona gore tepki vereyım
epey gecikti cevabım ama anlatayım .))
şimdi öncelikle sitedeki arkadaşşlardan bazılar 195/65/15 dediğimiz zaman 65 'i lastiğin yanak boyu sanıyor.hayır o lastikta yanak boyu 65 değil. 195'i 65'e bölüyorsunuz ve çıkan sonuç yanağın boyunu veriyor.mesela 165/60R15 bir lastiğin yanak boyu 165 bölü 60 tır.Bunu belirtmek istediim.
ben aracı 2. el aldım.aldığımda araca 225/45/17 takılıydı.bu ebatta lastik alacaksanız aman derim.davlumbazlara vuruyordu tam sağ tam sol yaptığında.almayın. neyse , gittim onları sattım yerine 195/65R15 lastik aldım.araçta çok büyük duruyor ve güzel görünüyor.AMa lastiğin ebadı arttığında ki bu basit bir fizik kuralıdır sürtünmede artıyor.sürtünme artınca yol tutuş artıyor ama yakıtta babalar seviyesine çıkıyor .)) şimdi de dedim ki arkadaş orjinal lastiklere döneyim . sitede baktım herkesin ebatı farklı.
arkadaşlar açıkça belirtmek isterimki aracın orjinal ebatlarına lütfen sadık kalalım.çünkü tüm yürür aksam ve aracın yol tutuş seviyeleri hesaplanarak o lastikler takılıyor.değiştirince kötü ediyorsunuz emin olun.