Geri Viteste Gaz Yeme Sorunu.

Araçlarımızın tüm mekanik parçaları, gereçleri ve şanzıman sistemleri...

Geri Viteste Gaz Yeme Sorunu.

İleti taylantay » 09 Nisan 2012 13:52

Değerli Dostlar merhaba,
Benim araçta geri viteste nedense hep sorun yaşıyorum. Geri vitese alıp gaz vermeye başlıyorum ama araç o kadar tepkisiz kalıyor ki, bir süre sonra stop ediyor. Fazlasıyla yüklenmek gerekiyor gaza, o zaman sorun yaratmıyor. Acaba bütün Clio III lerde aynı olay var mı? Yada bu sorun değilde benim takıntım mı anlayamadım ? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların fikrini almak isterim.
taylantay
ER
ER

Marka & Model: Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1.2 Extreme 75hp
Kilometre: 19
Yakıt: Opet
Lastik Markası: turanza
İsim ve Şehir: istanbul

Re: Geri Viteste Gaz Yeme Sorunu.

İleti readonly » 09 Nisan 2012 14:12

hiç karşılaşmadım benim aracımda benzer birşeyle, clio ile ilgili olarak bu şekilde bir duyum da almadım... durumu bi servise gösterin bence, hatta mümkünse bir ustaya falan sürdürün kendi denesin...
readonly
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Extr. - 2011
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75hp
Kilometre: 25000
Lastik Markası: Dunlop - 185/60/15
İsim ve Şehir: Fatih - istanbul

İleti Kubilayoktay » 09 Nisan 2012 14:38

sanırım vites tam geçmiyor. forumda bu konuyla ilgili bir şeyler olacaktı mesela 3. vitese de arada sıkıntılı geçiyor. aynı durum. geri vites ve 3. vites geçişleri biraz sıkıntılı galiba çoğu clio'da. vitesi boşa alıp, debriyajı yenileyerek geri vitese atmayı deneyin.
Kubilayoktay
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85BG
Kilometre: 3000
Yakıt: PO V/Max Eurodizel
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Kubilay - Kadirli

İleti batuavran » 09 Nisan 2012 15:09

Vitese geçme problemini 2009 SYMBOL VE 2011 CLİO III de defalarca yaşadım ama geçtikten sonra gaz yememe problemini yaşamıyorum. ya siz kavrama noktasına geldiği halde gaza basmıyor rolantide gitmesini bekliyorsunuz yada problem var.
batuavran
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: CAPTUR
Motor Tipi & Gücü: 1.5dc 90bg ICON EDC
Kilometre: 6000
Yakıt: shell
Lastik Markası: MİCHLEN
İsim ve Şehir: batuhan (adanalı ama denizlide)

İleti Kubilayoktay » 09 Nisan 2012 15:16

batuavran demiş ki:Vitese geçme problemini 2009 SYMBOL VE 2011 CLİO III de defalarca yaşadım ama geçtikten sonra gaz yememe problemini yaşamıyorum. ya siz kavrama noktasına geldiği halde gaza basmıyor rolantide gitmesini bekliyorsunuz yada problem var.

Geçtikten sonra değil, geçiyor gibi oluyor ama geçmiyor, benim başıma bir kere geldi. vitesi attım, gaza bastım araç sadece bağırdı, boşa alıp tekrar geri vitese atınca sıkıntı olmadı.
Kubilayoktay
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti batuavran » 09 Nisan 2012 15:30

Kubilayoktay demiş ki:
batuavran demiş ki:Vitese geçme problemini 2009 SYMBOL VE 2011 CLİO III de defalarca yaşadım ama geçtikten sonra gaz yememe problemini yaşamıyorum. ya siz kavrama noktasına geldiği halde gaza basmıyor rolantide gitmesini bekliyorsunuz yada problem var.

Geçtikten sonra değil, geçiyor gibi oluyor ama geçmiyor, benim başıma bir kere geldi. vitesi attım, gaza bastım araç sadece bağırdı, boşa alıp tekrar geri vitese atınca sıkıntı olmadı.

tamam işte geçiyor gibi oluyor ama geçmiyor geçmeyince de gaz yemiyor bu 10 kez geri vitese attıysam enaz 3 ü bu şekilde oluyor. çözüm de tekrar boşa alıp tekrar atıyorum. symbol şirket aracı olduğu için tüm çalışan arkadaşlarıma sordum hepside şikayetçi.

buna ilaveten symbol de ise geri vitese geçmiyor ayağımı frenden bırakıp araç 1cm falan hareket edince geri vitese geçiyor. bir ilave daha (symbole) bazen 2. vitesten boşa atamıyorum biraz zorlamak gerekiyor. (3 e geçmek için)
batuavran
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti Kubilayoktay » 09 Nisan 2012 16:22

batuavran demiş ki:
Kubilayoktay demiş ki:

tamam işte geçiyor gibi oluyor ama geçmiyor geçmeyince de gaz yemiyor bu 10 kez geri vitese attıysam enaz 3 ü bu şekilde oluyor. çözüm de tekrar boşa alıp tekrar atıyorum. symbol şirket aracı olduğu için tüm çalışan arkadaşlarıma sordum hepside şikayetçi.

buna ilaveten symbol de ise geri vitese geçmiyor ayağımı frenden bırakıp araç 1cm falan hareket edince geri vitese geçiyor. bir ilave daha (symbole) bazen 2. vitesten boşa atamıyorum biraz zorlamak gerekiyor. (3 e geçmek için)

İşte o sorunların hemen hepsi çoğu clio 3te de mevcut o zaman :D
Kubilayoktay
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti batuavran » 09 Nisan 2012 16:40

pardon bişey eklemeyi unuttum 2009 öncesi cliolarda bu sorun yoktu (mandallı viteslerde)
batuavran
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Mekanik Kısımlar ve Şanzıman

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 61 misafir