Tek tuşla açılıp kapanan otomatik camlar..

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Tek tuşla açılıp kapanan otomatik camlar..

İleti fethiaktunc » 20 Haziran 2012 12:51

Birkaç ay babama ait citroen nemo'yu kullandım. Bu araçta başlıkta belirttiğim gibi camlar tuşa bir kere basarak açılıyor veya kapanıyor..yani basılı tutmaya gerek kalmıyor. ve merkezi kilitte açma butonuna basılı tuttuğunuzda kontak kapalı olsada açılıyor veya kitleme tuşuna basılı tuttuğunuzda camlar kapanıyor..Arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla 2006 yılında ilk çıkan modellerde varmış. Şuan ki aracım 2008 1.2 Extreme. bu araca takılabilecek orjinal birşey varmı ? bu özellik butonlamı kazandırılıyor. merkezi kilit ile kapanmasına gerek yok ancak yolda giderken açmak için basılı tutmak hoşuma gitmiyor..
fethiaktunc
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V Extreme
Kilometre: 32000
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: İstanbul

Re: Tek tuşla açılıp kapanan otomatik camlar..

İleti fethiaktunc » 22 Haziran 2012 15:56

Bu konu hakkında fikri olan yok sanırım...
fethiaktunc
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

İleti Burock » 22 Haziran 2012 21:07

Bu olay butonlarla alakalı, executive'de sürücü tarafı böyleydi. Belki megane 3 cam tuş takımı takılabilirse olma ihtimali var. Ancak tuşlardaki led ampülden hatta ışık tesisat kablosunu çekmeyen reno bunu hiç yapmaz.
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Kilometre: 0
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti fethiaktunc » 26 Haziran 2012 07:31

Sanırım motor ve cam kaldırma sistemide farklı. çünkü serviste kapı içi tesisatı sorduğumda bu tarz otomatik camlar için tesisatın farklı olduğunu söylediler..Elektrikli ayna için sormuştum ben. orjinal birşey yapabilmek için..
Tek tuşla çalışan otomatik camlar için modüller var ama ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum. araca orjinal parça haricinde birşey takmak istemiyorum açıkcası çünkü ne olur ne olmaz elektrik aksamı pek oynamaya gelmez...
fethiaktunc
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

İleti impossible » 26 Haziran 2012 07:58

sadece dynamique-night&day-executive versiyonlarında mevcut,model yılıyla alakalı bir durum degil, yani su an sıfır authentique-extrem alsanız da aynı..
bence de sadece tusla alakalı br durum olmasa gerek, kaldırma motorunda farklılık vardır..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti ahmet2506 » 26 Haziran 2012 10:16

arkadaşlar 2008 extreme 1,5 dci cliom var güya extreme en dolusu 9 liralık bagaj lambası takmayan 2 cam otamatik olan aynaları manuel olan özellik bakımından her arabasında bi özelliği çalan renault tan bahsediyoruz ama yinede arabamı ve reanultu seviyorum nekadar çalsada :) o yüzden tek tuşa falan takılmamak lazım renault bu birine takar birine bakar :)
ahmet2506
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65 hp
Kilometre: 73000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: ahmet ankara

İleti impossible » 26 Haziran 2012 13:26

ahmet2506 demiş ki:arkadaşlar 2008 extreme 1,5 dci cliom var güya extreme en dolusu 9 liralık bagaj lambası takmayan 2 cam otamatik olan aynaları manuel olan özellik bakımından her arabasında bi özelliği çalan renault tan bahsediyoruz ama yinede arabamı ve reanultu seviyorum nekadar çalsada :) o yüzden tek tuşa falan takılmamak lazım renault bu birine takar birine bakar :)

extrem en dolusu degil ki, en bosunun bir üst versiyonu :?:
extrem in üstünde expression ve dynamique var..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti ahmet2506 » 27 Haziran 2012 08:12

impossible demiş ki:
ahmet2506 demiş ki:arkadaşlar 2008 extreme 1,5 dci cliom var güya extreme en dolusu 9 liralık bagaj lambası takmayan 2 cam otamatik olan aynaları manuel olan özellik bakımından her arabasında bi özelliği çalan renault tan bahsediyoruz ama yinede arabamı ve reanultu seviyorum nekadar çalsada :) o yüzden tek tuşa falan takılmamak lazım renault bu birine takar birine bakar :)

extrem en dolusu degil ki, en bosunun bir üst versiyonu :?:
extrem in üstünde expression ve dynamique var..

eyvallah kardeş bak bişey daha öğrenmiş olduk peki neden extreme ismi vermiş merak ettim extreme en yüksek demek ve demekki insanları isimlede kandırıyorlar ilginç.
ahmet2506
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65 hp
Kilometre: 73000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: ahmet ankara

İleti fethiaktunc » 27 Haziran 2012 16:51

Firmalar farklı isimler koyabiliyor kimisinde comfort baz model kimisinde üst model :) O yüzden isme aldırmamak gerekiyor. Extreme modeli aslında otantik modelin stil paketlisi gibi. çelik jant deri direksiyon sis farı cd çalar falan gibi özellikler geliyor..dynamic istiyordum aslında çok içimde kaldı maddi sebeplerden dolayı extreme aldım. ama pişman değilim yinede kullanımı oldukça zevkli bir araç. buhaftasonu pastacila yapacağım meguiars'ın ürününü aldım.bakalım nasıl birşey çıkacak :)
fethiaktunc
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

İleti fethiaktunc » 27 Haziran 2012 16:55

extreme modeli aslında ufak detaylarla baya dolu hale getirilebiliyor.

1- Elektrikli ayna
2- bagaj torpido aydınlatma
3- tavan aydınlatmasını 3lü olanla değiştirmek ve ortaya bir tane daha koyulması
4- aux çıkışı (cdçalar'dan)
5- Dış ısı göstergesi
6- Tektuşla açılıp kapanan tuşlar
7- Viraj farı
8- torpido soğutma
9-yükseklik ayarlı koltuk ( bu ciddi bir maliyet)

Bu yukarıda saydıklarımı ucuza maletmek mümkün ancak benim gibi orjinal takıntılı birisiyseniz ciddi bir maliyet gerektirir..örneğin elektrikli aynalar kendim yaparım uğraşırım derseniz 100TL'ye geliyor ancak orjinaldeki ne ise o olsun derseniz çıkma parçalarla 500 TL sıfır parçalarla 1300 TL gibi fiyatlara çıkıyor..
fethiaktunc
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

İleti Kubilayoktay » 27 Haziran 2012 17:10

fethiaktunc demiş ki:extreme modeli aslında ufak detaylarla baya dolu hale getirilebiliyor.

1- Elektrikli ayna
2- bagaj torpido aydınlatma
3- tavan aydınlatmasını 3lü olanla değiştirmek ve ortaya bir tane daha koyulması
4- aux çıkışı (cdçalar'dan)
5- Dış ısı göstergesi
6- Tektuşla açılıp kapanan tuşlar
7- Viraj farı
8- torpido soğutma
9-yükseklik ayarlı koltuk ( bu ciddi bir maliyet)

Bu yukarıda saydıklarımı ucuza maletmek mümkün ancak benim gibi orjinal takıntılı birisiyseniz ciddi bir maliyet gerektirir..örneğin elektrikli aynalar kendim yaparım uğraşırım derseniz 100TL'ye geliyor ancak orjinaldeki ne ise o olsun derseniz çıkma parçalarla 500 TL sıfır parçalarla 1300 TL gibi fiyatlara çıkıyor..

Artık express. modeli ortadan kalktı. yeni ekstreme modellerde ise saydıklarınızdan; dış ısı göstergesi, torpido- bagaj lambası, aux giriş, elektrikli aynalar ve hız sabitleyici sınırlayıcı standart olarak mevcut. yine de bu tek tuşla cam açma kapama olayı için şu yaz aylarında rönoyu saygıyla anmıyor değilim. hadi arkalar elektrikli değil eyvallah da bari önler tek dokunma ile açılmalı kapanmalı olaydı.
Kubilayoktay
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85BG
Kilometre: 3000
Yakıt: PO V/Max Eurodizel
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Kubilay - Kadirli

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 51 misafir