Lastik benim için kabus haline dönüşmüştü... Yeni lastik alacak arkadaşlara deneyimlerimi paylaşabilirim, öncelikle şuna deyineceğim şu internetteki lastik ebat hesaplama programlarının doğruluğundan pek emin değilim artık... 165 65 15 de tabanı genişletince 195 55 15 %0 yani çapda hiç bi değişim olmadığı hesabı çıkıyor, ama bu ebatta lastiği orjinal lastiğin yanına koyduğumda dağlar kadar fark oluyor... Saatlerce bunu tartıştık 185 /55 /15 iyi duruyor çap olarak ama bende tutturdum, taban olmuşken 195 olsun die sonunda 195/50 /15 de karar kıldık zorda olsa bulduk...
Lastik seçimim Pirelli P6 Cinturato oldu. İlk izlenimlerim olumlu. Yol tutuşu fren mesafesi sessizliği gayet iyi ıslak zemin performansı zaten ödüllü bende çok beğendim. He sessizlik konusu göreceli tabiki benim 5 yıllık zaten sertliğiyle bilinen birdgestone ler hepten taş olduğu için yeni lastikler bana kuş tüyü gibi geldi. Zamanla paylaşacağım birazda F1 tedarikcisi olması cezbetti beni tek sorun yumuşak hamur olduğu çabuk yığrandığı söyleniyor ama oda şansa zamanla bakacaz açıkcası fiyatta etken oldu Bridgestone Michelin Godyear vs isim markalar 200 L. ve üzeri idi bu yüzden hiç ilgi alanımda değil idiler evden Petlas die çıktık listede ise dunlop falken kumho vardı Pirelli ye 150 L. fiyat bulunca diğer markalara oranla marka güveniyle hemen tamam dedim budur. Halbuki forumlar ekmeğimiz suyumuz gibi hiçde hakkındaki yorumlara bakmadığım bir lastik... Fakat pişman olmadım üstelik ıslak zemin performansındaki liderliğide gayet memnun etti. Dediğim gibi olumsuz tek yorum yumuşak hamur olması çabuk aşınması. Bunuda zamanla göreceğiz. Brigestone B250 leri 5 yıl kullandım halada gider bırakın patlamayı 1 kez havası dahi inmedi tek bir tamir yok fakat muayneden geçmezdi sanıyorum 2mm dişleri ve bildiğiniz taş artık... Tabiki Pirelli nin 5 yıl dayanacağını zannetmiyorum yumuşak hamur lastik iyidir aslında ama türkiye şartlarında olumsuz bir özellik oluyor...
Bu arada Petlas bayisi bile petlası övmedi çok cabuk aşınıyormuş Pirelli olmasaydı Falken yada Dunlop alacaktım sanırım. Lastik almayı düşünenlere tavsiye edebilirim...