geçen sene
-trabzon sümela manastırındaydım bu vakitler o yamaca o yıllarda nasıl yapmışlar o binaları sarp kayanın yüzüne o dönemde hayatlarını devam ettire bilmeleri için tarla yok yani düz arazi yok yinede yaşamışlar fakat ne yazıkki tarihimize sahip çıkmıyoruz. duvar resimlerini tahrip etmişiz o da yetmemiş ömer& ayşeyi seviyor yazmışız çok acı bir bölüm kapalıydı restorasyon vardı tabiat harika yem yeşillikler içerisinde
-<uzun göle gidemedim nasip olursa bir dahabi sefere gitcem>
-<maçkaya giderseniz mutlaka oranın özel has sütlaçı var <ben sütlaç sevmedigimden yemedim>
-zigana diye bir geçit var olmaz öyle bir yer bir yamaçı yagmur ,tufan felaket, öbür yamacı ise günlük güneşlik olmaz böyle bir tabiat harikası cennet vatanım cennet.
evler yamaçlara kurulu oldugundan modern asansör sistemiyle evlere erzak çıkıyor çok ilginç.
-trabzon ekmegi harikadır<ankaradada ekmek olsun köfte oldsun var amaaa oradakini tutmuyor, akçaabat köftesini mutlaka yiyin birde laz böregi diye bir tatlıları var <ben begenmedim> ayrıca begenirseniz karalahana çorbasını tadın. tereyag