Kış mevsimi yaklaşırken Lastik

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Kış mevsimi yaklaşırken Lastik

İleti alperince » 12 Eylül 2012 12:07

Merhaba Arkadaşlar. Malumunuz kış mevsimi geliyor. Ben aracı yeni aldığımdan üzerinde fabrika çıkış lastikleri var makum 4 mevsim olayı. Kış lastikleri almak istesem, sizce hangi tip lastik almalıyım. Yani bunun tavsiyesine lastik satıcısına bırakmadan (beni kandırabilir) şu lastiği al diyebilirmisiniz? Lastiğin kodu ile söylerseniz çok da sevinirim.

Not : Ben bu latiklerle uludağ'a neyin çıkmam. Bursa içi yollarda, buzlarda beni kaydırmadan ağır ağır götürsün yeter.

Saygılarımla. :?
alperince
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI
Kilometre: 25
Yakıt: dizel
Lastik Markası: Lassa Snowway
İsim ve Şehir: Bursa

Re: Kış mevsimi yaklaşırken Lastik

İleti ByOnder » 12 Eylül 2012 17:41

Kar buz diyosan 4 mevsim lastik işini görmez mutlaka kar lastiği almalısın kar lastiği alırsan markası çok önemli değil emin ol her kar lastiği kış şartlarında iş görür.

He ılıman bi şehirde olsaydın çok fazla eksi dereceler görmeseydin maksat ıslak zemin performansı olsaydı Pirelli önerecektim ıslak zemin performansı en iyi lastiklerden biridir ama eksi dereceleri görüyorsanız gündüz bile -3 -4 gibi mutlaka kar lastiği alınmalı
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti burak120320 » 12 Eylül 2012 18:22

Michelin Alpin A4 kesinlikle tavsiye ederim. Birçok markaya göre bir miktar fazladır fiyatı ama kışın hiç üzmez sizi.
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti KAZIMYILMAZ » 12 Eylül 2012 19:04

İzmir'de kullanım için bir öneriniz var mı? Yağmur çamura gidecek bir lastik olması lazım. Önümüzdeki ay bende lastikleri değiştireceğim...
KAZIMYILMAZ
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Megane III
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105 HP
Kilometre: 40
Yakıt: Opet
İsim ve Şehir: KY - İzmir

İleti NullPointer » 12 Eylül 2012 20:36

Kis lastigi alacaklara benim tavsiyem Petlas olur. Ankara'da 3 kis kullandim oldukca memnun kaldim. Bu kis Clio'ma da alacagim. Hatta eski arabama (Focus) Petlas aldiktan sonra yagan ilk karda, sabah erkenden kalkip lastikleri teste cikmisligim var:)
NullPointer
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 80bg
Kilometre: 116000
İsim ve Şehir: Mesut Ankara

İleti NullPointer » 12 Eylül 2012 22:22

KAZIMYILMAZ demiş ki:İzmir'de kullanım için bir öneriniz var mı? Yağmur çamura gidecek bir lastik olması lazım. Önümüzdeki ay bende lastikleri değiştireceğim...

Izmir icin kis lastigi bakmiyorsundur. Bu durumda ben Lassa veya Bridgeston oneririm. Michelin (Energy Saver serisi) yagmurda cok kotu bir performansi var. Yine yillar once Lassa Impetus kullanmistim, oldukca guven vermisti.
NullPointer
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 80bg
Kilometre: 116000
İsim ve Şehir: Mesut Ankara

İleti KAZIMYILMAZ » 13 Eylül 2012 07:30

NullPointer demiş ki:
KAZIMYILMAZ demiş ki:İzmir'de kullanım için bir öneriniz var mı? Yağmur çamura gidecek bir lastik olması lazım. Önümüzdeki ay bende lastikleri değiştireceğim...

Izmir icin kis lastigi bakmiyorsundur. Bu durumda ben Lassa veya Bridgeston oneririm. Michelin (Energy Saver serisi) yagmurda cok kotu bir performansi var. Yine yillar once Lassa Impetus kullanmistim, oldukca guven vermisti.

Michelin düşünüyordum ama önerinizi dikkate alacağım...
Lassa konusunda bende size hak veriyorum şu an aracımın üzerinde sertleşmiş ve diş derinliği bitmek üzere olan Lassa impetus var gerçektende çok memnunum.
KAZIMYILMAZ
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Megane III
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105 HP
Kilometre: 40
Yakıt: Opet
İsim ve Şehir: KY - İzmir

İleti alperince » 13 Eylül 2012 15:13

Peki arkadaşlar sizce hankook konusundaki görüşleriniz nedir. Sizce Lassa mı Hankook mu?
alperince
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI
Kilometre: 25
Yakıt: dizel
Lastik Markası: Lassa Snowway
İsim ve Şehir: Bursa

İleti canrockz » 13 Eylül 2012 15:19

Michelin lastikleri genelde hamur olarak yumuşak, kış lastikleri ise çok daha yumuşak. bu yüzden ılıman iklime sahip bir yerde kullanımı sırasında kuru hava şartlarında deforme olma ihtimali çok yüsek. istanbul şartlarında bile mart ayı bu lastikler için çok sıcak bir ortam oluşturuyor. lassa snow ways kullanan arkadaşlarım çok memnunlar. ben petlas alacağım. aracım 1000km de şu an orijinal bridgestone er300 lastiklerinden hiç memnun değilim onları da michelin ile değiştireceğim.
canrockz
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII GT
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v
Kilometre: 11000
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Bridgestone
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti levolution » 15 Eylül 2012 00:26

alperince demiş ki:Peki arkadaşlar sizce hankook konusundaki görüşleriniz nedir. Sizce Lassa mı Hankook mu?

hankook markanın winterpike ve icebear modellerini kullandım 2'şer kış. icebear sanırım artık piyasada yok, eski model çünkü. bu lastikten memnundum. karda buzda yol tutuşu gayet iyiydi. ancak daha sonra üretilen winterpike modelinden hiç memnun kalmadım. ilk bakışta harika görünüyor, çivi delikleri de var ama dişleri çok çabuk soyuluyor ve kopuyor. uzun yolda gezeleme yapıyordu ayrıca.
lassa'nın snoways modelini de bir kış kullandım. bunun da eski ve yeni versiyonu var. yeni versiyonu gayet iyi. eski versiyonu da belki arabada eskiden kalma olduğu için artık iyi yol tutmuyordu, bir kaç kez arkadan savurma eğilimi gösterdi eski tip snoways ile arabam.
seçenek sadece ikisi olsa ben lassa'yı tercih ederdim.
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

İleti krank » 15 Eylül 2012 11:56

Eski aracımda kullandım, michelin energy saver 2 eski energy ler gibi çabuk yıpranan, patlayan, yarılan bir lastik değil. Lastiğin iddaası zaten uzun km yapması.Çok zorlu koşullarda kullanmama rağmen hiç bir sorunla karşılaşmadım. Çok sessiz bir lastik olduğu, amortisöre ciddi katkı sağladığı da ortada.Ayrıca yol bilgisayarı verilerine göre 0.2 lt gerçekten yakıt ekonomisi sağlıyor.

Ama kışı geçtik, hafif yağmurda bile tutmaz, hemen kaymaya başlar. Bir daha alırmısın derseniz sessizlik ve konfor için tercih edebilirim yine.
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir