burak120320 demiş ki:Merhabalar.. Bir sorum olacak arkadaşlar;
Aracımı ben almadan önce henüz 200km'ye gelmeden 2 kez baskı balata değiştiğinden bahsetmiştim bir konuda. Bununla ilgili 2 ayrı servise gittim değişimlerden kalma sorunlar var mıdır diye, 2 servisde hiçbir sorun olmadığı söyledi. Şuan 3600km'de aracım, havalar soğuduğundan beri vites geçişlerinde sorunlar çıkmaya başladı. Özellikle sabahları ilk çalıştırmada 1.vitese geçirmek için bayağı uğraşıyorum. Araba ısındıkca düzelir gibi oluyor ama yinede normale göre daha sert ve takıntılı. Tekrar servise gitsem yine sorun yok diycekler eminim. Bu durum soğuklardan dolayı normal midir? Değilse yine baskı balata sorunu olabilir mi? ya da şanzuman yağı falan mıdır??
semih89 demiş ki:istiyorum bundan :)
="onurkskOpelleri bende çok beğeniyorum güzel araba özellikle ön konsol çok çekici nedense bu şıklı janjanlı konsollara bayılıyorum pilot olsaydım keşke :D işte benim bütçe en fazla 30.000 der 1 tl daha çıkmaz o yüzden gönlümün çektiği arabalara karşıdan bakıyorum hep :(
semih89 demiş ki:bence en basit arıza teşhisini aynı model aynı motor ve şansıman bir 2.el aracı deneyerek yapın. mutlaka sağda solda raslarsınız bırıne. hatta sizin arabanızı o kişiye denetin. FARK VAR mı böyle daha net anlaşılır. garantiden 2 kez şanzıman değiştiyse ve hala benzer bir arıza varsa sorun şanzımanda değil demektir. Ben olsam söküp taktırtmadan iyi bir özel opel servisine aracı gösteririm. Onlardan alınacak bilgiye göre servise giderseniz çok daha iyi olur. Garantiniz nasıl olsa devam ediyor, bence gösterin . Ama şöyle de birşey var, hava soğukken vites daha kemikli geçiyor benım arabamda mesela kışın karda kışta. ama daha havalar bu denli soğumadı.
burak120320 demiş ki:Aklımın bi köşesinden yine baskı balata sorunu çıkarsa değişim talep edebiliriyim sorusu geçio????
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir