AIRBAG SORUNU ACİL

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

AIRBAG SORUNU ACİL

İleti emirhanterzi » 06 Aralık 2012 17:17

ARABANIN ORJİNAL TEYBİNİ BOZMADAN KAPILARA 2 MİD TAKIMI AMFİ WOOFER TAKTIRDIM.ANCAK ORJİNAL TEYBİN AMFİ ÇIKIŞI OLMADIĞI İÇİN AYRICA BİR APARAT TAKTIRMAK ZORUNDA KALDIM ÖN KAPILARIN CROSOVERLARINI ÖN TORPİDO GÖZÜNÜN ARKASINA KOYDULAR VE TEYBİN ARKASINDAKİ BOŞLUĞA DA O AMFİ ÇIKIŞINI SAĞLAYAN PARÇAYI KOYDULAR NE OLDUYSA BUNDAN SONRA OLDU BİRAZ YOL ALDIIKTAN SONRA AİRBAGLARİ KONTROL ETTİR DYE SERVİS IŞIĞI YANDI...SERVİSE SORMADIM DA GÖTÜRMEDİM DE SORUN NEYDEN OLABİLİR ACABA ? DAHA ÖNCE BU TİP SIKINTI İLE KARŞILAŞAN VARMIDIR ?
emirhanterzi
ER
ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75bg
Kilometre: 31000
Yakıt: shell
Lastik Markası: dunlop sport
İsim ve Şehir: Adana

Re: AIRBAG SORUNU ACİL

İleti fethiaktunc » 06 Aralık 2012 17:30

Crossover montajını yaparken airbag ile ilgili bir sıkıntı yaşanmış olabilir..Eğer elinizden geliyorsa torpido kısmını sökerek o bölgeyi daha net görebilirsiniz. En basit olarak bir kablo çıkmış olabilir. eğer ortada sıkıntı görünmüyorsa servise göstermelisiniz çünkü airbag hassas bir konu.
fethiaktunc
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V Extreme
Kilometre: 32000
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti ByOnder » 06 Aralık 2012 17:43

kısa devre olmuş olabilir. yada konu hakkında çok bilgim olmamakla birlikte müzik sistemine amfi eklendiğinde akü dede değişikliğe gidilebildiğini biliyorum. çünkü aracınıza uygun amperli akü ler koyuluyor akünün amperinin yetmeyişindende olabilir bunlar sadece mantık yürüterek verdiğim cevaplar kesinlikle teknik bir bilgi sahibi değilim.

Yada en basiti arkadaşında dediği gibi sökme takma işlemleri yaparken bir soket kablo vs yerinden çıkmış olabilir.
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti kadr35 » 06 Aralık 2012 18:19

Belki işlemi yaparken usta sağdaki manuel airbag kapama mandalını çevirmiştir.???????
kadr35
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 32
Yakıt: petrolofisieurodizel
İsim ve Şehir: kadir-izmir

İleti emirhanterzi » 06 Aralık 2012 18:22

torpidoyu yarın sökecem bakacam önce aklıma yandaki hava yastığını açıp kapatmaya yarayan mandalın kablosunun sıkıştığı ikinci olarak da arabanın orjinal aküsünü kullanıyorum acaba yetersiz geliyor da bir donanıma kısa devre mi gösteriyor bilemedim yarın inceleyecem ama bakalım sorun nerede acaba ara ara sönüyor o lamba sonra geri yanıyor aklıma kablonun sıkıştığı bu şekilde olunca...kısa devre yapıp da airbagler patlamasın da başka bişe istemem
emirhanterzi
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75bg
Kilometre: 31000
Yakıt: shell
Lastik Markası: dunlop sport
İsim ve Şehir: Adana

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 114 misafir