faruks demiş ki:01/09/2011 itibari le Giresundaki serviste "şanzıman yağını" değiştirdiler... Değiştikten sonra bir deneme sürüşü yaptım vitesler hiç zorlanmadan muhteşem bir şekilde geçiyor... Velhasıl kelam sorun çözüldü...(75W-80 ELF YAĞ-Dişli Kutusu yağı)
Muhtelemelen benzinli araç için olan dişli yağı galiba o. Acaba dizel için olan hangisi?
Önemli bir konuymuş..
Yazılanları okudukça katkımın olabilmesi adına çok güvendiğim ustamdan duyduklarımı aktarmak isterim.
Yıllardır sanayide yanına gittiğim zamanında servis teknik uzmanlığı yapmış şimdi kendi dükkanı olan ustamın sözlerini hatırladım. Kendisi şanzıman yağının değişmemesi gerektiğini normalde fabrika çıkışı olan yağın ömürlük yağ olduğunu, metal partiküllerinin düşünülenin tersine zarar vermediğini söylemişti (ben de inanamamıştım, ama adam dediğim gibi servis teknik uzmanı olmuş ve bir çok 1. likleri ödülleri felan var) velhasıl iklimsel aşırılıklar yaşanmadıkça o yağın zarar görmesi zormuş ama tabi iklimsel aşırılıklara maruz kalınmış yada bir şekilde şanzıman içine su kaçmışsa ancak o zaman değiştirilebileceğini yoksa normalde gerek olmadığını söylemişti.